Karma ailelere yeni bir bakış

Yazar-yönetmen Sean Anders’ın kendi hayatından ilham alarak yazdığı ‘Şipşak Aile’, önemli oyuncuları beyazperdede buluşturuyor.

Karma ailelere yeni bir bakış

SADİ ÇİLİNGİR sadicilingir@ sadibey.com / www.sadibey.com

Bu hafta vizyona giren 'Şipşak Aile', yazar-yönetmen Sean Anders'ın hayatındaki gerçek olaylardan esinlenilerek beyazperdeye aktarıldı. Pete (Mark Wahlberg) ve Ellie (Rose Byrne), bir aile kurmaya karar verdiklerinde evlat edinme dünyasına adım atarlar. Aralarında 15 yaşında asi bir kızın da (Isabela Moner), bulunduğu üç kardeşle tanıştıklarında, kendilerini hiç çocukları yokken bir gecede üç çocuklu bir aile olarak bulurlar. Şimdi Pete ve Ellie'nin, aile olma umuduyla, birden ebeveynliği öğrenmeye çalışmaları gerekmektedir. Anders, 'Şipşak Aile'yi ortak yazar John Morris ile birlikte 'Babalar Savaşıyor' ve 'Babalar Savaşıyor 2' filmleri arasında yazmaya başlamış. İkili, o filmlerde gişe rekortmeni kahkahalarla birlikte bir ailenin farklılıklarını da sergilemişti. Dokunaklı olduğu kadar komik, samimi olduğu kadar özgün olan 'Şipşak Aile' filmi, bir ailenin her yerden gelebileceği fikrini övüyor.

ALTIN ELDİVEN
Yönetmen Fatih Akın'ın en iyi filmi olduğu konusunda hem fikir olunan 'Altın Eldiven'de Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Marc Hosemann oynuyor. Konusu Şöyle: Honka zararsız bir tip gibi gözüken, Altın Eldiven adlı barda seçtiği kurbanlarını çatı katındakı evine götürerek öldüren bir katildir. Cesetleri evin kilerinde saklayan Honka, bir süreliğine Altın Eldiven'den uzaklaşır. Fakat alışkanlıklarından kurtulması kolay değildir. Ve işlediği cinayetler, polisin umursamazlığına rağmen saklanmayacak hale gelır.

KAPI
Nihat Durak'ın yönettiği ve Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar ile Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı filmde Yakup ve Şemsa, çocukları ve torunlarıyla Berlin'de yaşayan süryani bir ailedir. 25 yıl önce Mardin'den Berlin'e göç etmişlerdir. Mutlu günlerinin birinde Mardin'den bir telefon gelir. Bu sarsıcı telefon kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir. Yakup ve Şemsa, torunları Nardin ile birlikte Mardin'e gider. Yakup Yıllardır gelmediği, özlediği köyünü terk edilmiş, evini de yağmalanmış görünce, evinin kapısının peşine düşecektir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.