Tarihin izini süren bisiklet festivali

Kale Grubu’nun ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi çatısı altında gerçekleşen ‘Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’, bu yıl 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festival bu spora gönül vermiş herkese açık.

Tarihin izini süren bisiklet festivali

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Kale Grubu, kurulduğu günden bu yana Çanakkale'de oluşturduğu özgün kalkınma modelini her alanda daha iler tasımak için yerel kalkınmaya önem veriyor. Bu doğrultuda, toplumsal fayda yaratan projelerin 'Aklım Fikrim Çanakkale' çatısı altında ele alıyorlar. İki yıldır isim sponsoru olarak yer aldıkları 'Kale Çanakkale Bisiklet Festivali'nin de, sürdürülebilir yasam konusunda duruşlarını destekliyor. Geçen yıl çevre hassasiyeti olan, aktif ve sürdürülebilir yaşamı önceliklendiren 5 bin kişinin katılımıyla gerçeklestirilen 'Kale Çanakkale Bisiklet Festivali'ni bu sene 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. 'Tarihinde sürüyoruz' mottosuyla yapılan 'Kale Çanakkale Bisiklet Festivali', tüm etaplarıyla katılımcılara tam anlamıyla tarihsel bir yolculuk sunuyor. Kale Grubu Kurumsal Iletişim ve Kamu İliskileri Bölüm Başkanı Rana Birden Çorbacıoğlu, "Bu bir yarış değil. Bisiklete gönül vermiş 7'den 77'ye herkesi buluşturan bir spor, doğa, kültür etkinliği; bu nedenle 'festival' olarak adlandırıyoruz" diyor.

Türkiye turnesine çıkıyor
Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, her albümü ile altın ve Platin plak kazanan Pınk Martını, dünya turnesi kapsamında pasion turca Organizasyonu ile 14-21 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'deki hayranları ile buluşacak. Grup, turneye 14 Mayıs'ta Bursa'da başlıyor. Bursa kültürpark Açıkhava tiyatrosu'ndaki konserin ardından 16 Mayıs'ta İstanbul Volkswagen Arena'ya geliyorlar. 17 Mayıs'ta İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu hayranlarıyla buluşacak olan Pınk Martını, 18 mayıs tarihinde Adana Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak. 20 Mayıs Congresıum Ankara'nın ardından turneye son noktayı 21 Mayıs'ta Konya Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'unda koyacaklar.

2 Mayıs Perşembe
Nil Karaibrahimgil

Mayıs ayına adım attığımız bu günlerde Dasdas'ta bol konserli ve oyunlu günler sanatseverleri bekliyor. Mekan, yeni ayı İki büyük konserle karşılıyor. Türk müzik Dünyasının en renkli, en farklı, en ilham Verici karakteri Nil Karaibrahimgil, 2 Mayıs'ta Dasdas'ta sevenleriyle buluşuyor. Bu önemli konserin ardından 3 Mayıs'ta Rock müziğin efsane ismi Teoman, Dasdas Sahne'de kulakların pasını silecek.

3 Mayıs Cuma
Morcheeba
Zorlu PSM​

Soul, dub, ambient, Hip hop ve breakbeat gibi farklı türleri kaynaştırarak 1990'lı Yıllarda popüler müziğin seyrini değiştiren trip hop Kasırgası morcheeba; 'Sahne üstü ayakta' Konser deneyimiyle Turkcell sahnesi'nde. Yüzde 100 music katkılarıyla Zorlu PSM'de gerçekleşecek, İstanbul'un özlemle beklediği Morcheeba Konseri; yeni parçaların yanı sıra 'Big Calm' ya da 'Fragments Of Freedom' gibi hayranların kalbini çalmış erken dönem albümlerinden şarkılarla adeta bir müzikal şölen yaşatacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.