Archie’den dünyaya merhaba

Ha doğdu ha doğacak derken, herkesin merakla beklediği Archie, 6 Mayıs’ta dünyaya gözlerini açtı. İngiltere Kraliyet Ailesi’nin ilk çift vatandaşlı bebeği, ileride hem İngiltere kralı hem de Amerikan başkanı olabilecek

Archie’den dünyaya merhaba

Nazan Ortaç

Dünyanın en merak edilen bebeği, 6 Mayıs'ta dünyaya "merhaba" dedi. Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs'ta dünya evine giren Amerikalı aktris Meghan Markle ile İngiltere Prensi Harry, ilk bebeklerini kucaklarına aldı. Hamileliği boyunca resmi görevlerini yerine getiren, son ay da doğum iznine ayrılan Sussex Düşesi'nin doğumuyla ilgili ayrıntılar sır gibi saklanıyordu. Ne zaman doğum yapacağı bilinmeyen ve doğumu ilan etmeyecekleri yönünde haberler çıkan çift, bebeklerinin doğumuyla birlikte gizlilik kararından vazgeçtiler. İlk önce resmi Instagram hesaplarından bir erkek bebek sahibi olduklarını açıklayan ikiliden Prens Harry, gün içinde basın karşısına çıkarak bebekle ilgili ilk bilgileri verdi. Bebeğin 3 kilo 200 gram ağırlığında olduğunu söyleyen Harry'nin açıklama sırasında sesi titriyordu ve gözlerinin içi parlıyordu. Doğum sürecinde eşinin yanında olduğu anlaşılan Prens, kısa açıklamasında eşini de yüceltmeyi unutmadı ve kadınların doğum sırasında ne kadar güçlü olduğuna inanamadığını vurguladı.

Merakla beklenen anne ve bebek ise iki gün sonra kamera karşısına geçti. Evlendikleri Windsor Kalesi'nde basını ağırlayan çift, oğullarını dünyayla tanıştırdı. Üç dakikalık buluşmada sorulara yanıt veren taze anne-babanın çok heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.

"Dünyanın en tatlı iki erkeğine sahibim" diyen Meghan Markle'ın ise eltisi Kate Middleton'ın aksine doğumdan sonra daha doğal göründüğü düşünüldü. Doğum sonrası ödemini henüz atamayan genç anne, karnını gizlemek için korse giyme gereği de duymamıştı. Üzerinde Grace Wales Bonner imzalı kolsuz bir ceket elbise, altında da süet Manolo Blahnik ayakkabı vardı.

Bu buluşmanın ardından bebeklerini Kraliçe Elizabeth ile tanıştıran çift, sonrasında aldıkları icazet üzerine bebeklerinin isimlerini açıkladı: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. 'Archie' ismi, 'Archibald'ın kısaltması ve Prens Harry'nin annesi Lady Diana'nın atalarına bir ithaf. 'Harrison' ise 'Harry'nın oğlu anlamına geliyor. Bebek, tıpkı babası gibi hem büyük büyükannesi Kraliçe Elizabeth'in soyadı 'Windsor'u, hem de büyük büyük dedesi Prens Philip'in soyadı 'Mountbatten'ı kullanacak.

Peki, bebeğin unvanı ne olacak? Haber hazırlanırken henüz Archie'nin resmi bir unvanı yoktu. Tahtın 7. sıradaki varisi olan bebeğin 'prens' olup olamayacağı, Kraliçe'nin tasarrufunda. Ancak unvanı kabul edip, etmemek çiftin kararı. Çocuğun resmi bir unvanı olduğunda, resmi sorumlulukları da olacak ve böylece her zaman kamuoyunun önünde olacak. Örneğin Kraliçe'nin kızı Prenses Anne, kendi çocukları Peter ve Zara'ya verilen 'prens' ve 'prenses' unvanlarını, çocukların normal bir hayatları olmasını istediği için reddetmişti. Meghan Markle ve Prens Harry'nin de böyle bir karar alması bekleniyor. Archie, 'prens' olamasa da, şimdiden bir 'dük'. Prens Harry, sadece Sussex değil, aynı zamanda Dumbarton Kontu ve Kilkeel Baronu olduğu için, Archie protokole göre babasına göre daha düşük düzeyde bir unvan olan 'Dumbarton Dükü' olacak.

'Dumbarton Dükü' minik Archie, Kraliyet Ailesi'nde doğan ilk çift vatandaşlı bebek aynı zamanda... Ve bu onu, çeşitli komplo teorilerinin merkezine de yerleştiriyor. Annesi Meghan Markle hala Amerikan vatandaşı olduğundan Archie de otomatikman Amerikan vatandaşı sayılıyor. Ve bu, ileride onun İngiltere kralı olabilmesinin önünde engel değil. İngiliz vatandaşı olması da onun ileride ABD Başkanı olmasının önünde engel değil. Komplo teorilerine göre Archie, ileride İngiliz Kraliyet Ailesi'ne mensup ilk ABD Başkanı olarak, 1776 yılında ABD'nin İngilizlere karşı kazandığı bağımsızlık savaşının intikamını alacak. Komplo teorileri büyük, Archie henüz küçük... Tarih izin verirse, neler olacağını hep birlikte göreceğiz...

Archie'nın doğumuyla taht sırası da değişti. Minik Archie, babasının amcası Prens Andrew'nun taht sırasını kaparak, onu bir sıra daha geriye itti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.