İş Sanat'tan sezona neşeli bir veda

İş Sanat Konser Salonu, dolu dolu geçen 19. sezonuna neşeli bir şekilde veda ediyor. Renklerin dansla buluşacağı 16 Mayıs’ta Calpulli Meksika Dans Topluluğu, coşkulu bir atmosferde muhteşem bir akşam yaşatacak.

İş Sanat'tan sezona neşeli bir veda

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

İş Sanat Konser Salonu, dolu dolu geçen konser sezonunu oldukça renkli bir performans ile sonlandırıyor. Meksika'nın en dikkat çeken topluluklarından Calpulli Meksika Dans Topluluğu, İş Sanat Sahnesi'nde coşkulu bir atmosferde konuklarını ağırlayacak. Calpulli Meksika Dans Topluluğu, 2003 yılında New York'ta tanınmış sanat yönetmenleri Alberto Lopez, Myrta Duran, Daniel Jaquez ve Juan Castano tarafından kuruldu. Topluluğun repertuarı, Meksika kültürü üzerindeki etkilerin ve bakış açılarının çeşitliliğinin bir kutlaması olarak adlandırılıyor. Bu kutlama, Meksika kültürel mirasını temsil eden neşeli, tutkulu, melankolik, mizahi ve ilham verici hikayelerde anlatıyor. Calpulli, hikayelerini anlatmak için çağdaş dans, dans tiyatrosunu folklorik dans şarkılarıyla harmanlıyor. Kültürel bir mirasın rengarenk öğelerini buluşturan bu keyifli dans gösterisi, unutamayacağınız bir şenlik olarak aklınızda kalacak. Calpulli Meksika Dans Topluluğu, Meksika kültürünün güzelliğini görmemiz için 'Boda Mexicana' (Düğün Seremonisi) adlı gösterilerini 16 Mayıs Perşembe 20.30'da İş Sanat'ın sezon kapanışında sahneleyecek.

HİKAYE KUZEY IŞIKLARIYLA DEVAM EDİYOR
Gökçe güzel, ilk teklisi 'Kafam Bozuk'ta anlattığı hikayeye şimdi de 'Kuzey Işığım' ile devam ediyor. Aslında hep orada ve içimizde olan aşkın, hayatlarımızdaki dönemsel gelgitlerle adeta kuzey ışıkları gibi bir görünüp bir kaybolduğunu anlatıyor... Tıpkı gökyüzünde olduğu gibi hayatımızda da aşkı görmek için ona engel olan bulutları dağıtmamızı söylüyor. İlk şarkıda olduğu gibi bu şarkıyı da, birçok Gökhan Türkmen hitinin arkasındaki isim Aytaç Özgümüş yazmış. Hayatındaki yol ayrımlarının ardından müzik kariyerine hayalini kurduğu gibi devam etme kararı alan Gökçe Güzel'in ikinci single'ı 'Kuzey Işığım', Gökhan Türkmen'in sahibi olduğu 'GTR Müzik' etiketiyle tüm dijital müzik platformlardan müzikseverlerle buluştu.

16 MAYIS PERŞEMBE
BEGÜM MANAV & SELİM ÇINAR SEVİL DOLMACI ART GALLERY

Sevil Dolmacı Art Gallery, genç seramik sanatçıları Begüm Manav ve Selim Çınar'ın 'Bir Sergi, İki Monolog' isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. İzleyiciyi insanın ve dünyanın bilinmeyen katmanlarını keşfe ve farklı bir dünyanın karakterleriyle dolu yeni bir deneyime davet eden sergi,16 Mayıs-15 Haziran arasında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

19 MAYIS PAZAR
PINAR AYHAN / KEMAL UNIQ HALL

Sanatçı Pınar Ayhan, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919'un 100. Yılında Mustafa Kemal'in Hikayesini 'Kemal' Müzikal Belgeseli ile anlatıyor. 100. Yıl özel gösterimleri, 16 Mayıs'ta Ankara'da, 19 Mayıs'ta İstanbul Uniq Hall'de, 20 Mayıs'ta İzmir'de ve 21 Mayıs'ta Denizli'de sahnelenecek. Pınar Ayhan, "Kemal ile Atatürk'ün çok özel hayat hikayesini, ülkemizin her köşesinde, yeni kuşaklara en doğru şekilde iletmek boynumuzun borcu. Nefesim yettiğince anlatacağım" diyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.