Fransız ve İtalyanların gözdesi Korsika

Fransa’ya bağlı bir Akdeniz adası olan Korsika, 200’den fazla irili ufaklı plajı ve bakir doğasıyla, özellikle Fransız ve İtalyanlardan büyük ilgi görüyor. Mutfağı ve gece hayatıyla da dikkat çeken adada keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Fransız ve İtalyanların gözdesi Korsika

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Akdeniz'deki Fransa adası Korsika, İspanya veya İtalya adaları kadar ünlü değil ama en az onlar kadar güzel. Özellikle Fransızlar ve İtalyanların büyük rağbet gösterdiği Korsika, ilk bakışta bakir doğasıyla dikkat çekiyor. Issızlığın ortasında, dört mevsim yaşayan, henüz el değmemiş, bakir güzelliklere ev sahipliği yapan adada, avuç içi kadar koylar ve kumsallar ise çok etkileyici. Ayrıca adanın bitki örtüsü de Akdeniz'de nadir rastlayabileceğiniz türden. Rakımı 2 bin metrenin üzerinde 20 tepesi olan adanın üçte biri koruma altında.
Korsika'nın 200'ün üzerinde plajı var. En ünlü plajı Porto Veccio Körfezi ki, burası altın rengi kumlarıyla ünlü. Santa Giulia açıklarına serpiştirilmiş gibi duran granit yığınları ise doğanın hoş bir sürprizi. Korsika'da yaşamın ayrılmaz bir parçası olan balıkçı tekneleriyse, küçük limanlarda güzel görüntüler oluşturuyor. Erbalunga'da bulunan evler, İstanbul Boğazı'ndaki yalıları aratmıyor. Saint Florent ve Ostriconi kıyıları arasında kalan Agriates sahili ise, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir doğa cenneti.

Korsikalılar adada yaşamalarına rağmen çoğunlukla yemeklerini karadan sağlıyor. Bu yüzden sosis, peynir ve salamlar, Korsika yemeklerinin ayrılmaz parçaları. Adanın gece hayatı çok renkli; farklı tarzlarda birçok eğlence mekanı var. Geceleri, eski ve yeni liman arasındaki dar sokakları keşfedin. Place de I'Hotel-de-Ville'in köşesindeki Le Penalty ve Stretta Mgr Rigo, yerel müzisyenleriyle cezbediyor.
Akdeniz'in Sicilya, Sardunya ve Kıbrıs adalarından sonra en büyük dördüncü adası olan Korsika'da, adanın güzelliklerini yaşayacağınız çok güzel oteller var. Residence Alba Marina, Hotel Marinca, Les Bergeries de Palombaggia, Residence Les Oliviers, Residence Le Relax, Holiday Residence Benista ve Corseresa, stay in Corsica, keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz otellerden bazıları... Adada birçok butik otelin bulunduğunu da belirteyim. Bu yaz bir adada tatil yapmayı ama yeni bir ada keşfedip oraya gitmeyi planlarsanız Korsika'yı listenize almanızı öneririm; pişman olmayacağınızdan eminim...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.