Bob Geldof 'Sıfır atık için geliyor'

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali ‘Festtogether’, ‘sıfır atık’ temasıyla 14 Temmuz’da şarkıcı ve aktivist Bob Geldof’u ağırlayacak. KüçükÇiftlik Park’taki festival, çevre dostu kuruluşlara destek olacak.

Bob Geldof 'Sıfır atık için geliyor'

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Dünyadaki büyük festivaller her yıl toplam 20 bin ton atık üretiyor. 'Sıfır atık' temasıyla düzenlenen 'Festtogether', sürdürülebilirlik kavramını esas alarak, eğlence ve müzik vaat ederken, gençleri dünyaya sahip çıkmaya çağırıyor. 14 Temmuz'da İstanbul'un en gözde organizasyonlarına ev sahipliği yapan KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek 'Festtogether' dünyaca ünlü yıldız Bob Geldof 'u ağırlıyor. İrlandalı rockstar, aktivist ve Live Aid konserlerinin yaratıcısı Bob Geldof, 1985'te Afrika için 127 milyon dolar toplamayı başarmıştı.

Festivalde Unkle, Kimbra, Mor ve Ötesi, Sophie Hunger ve Son Feci Bisiklet ve başka sürpriz isimler de sahne alacak. Çevre duyarlılığına sahip sivil toplum kuruluşları da bir araya gelerek, Türkiye'de ilk kez organize edilen bu festivalde gün boyu ekoloji, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularıyla ilgili atölyeler ve paneller düzenleyecek. TİDER alandaki atık sürecini yönetirken, Adım Adım gönüllüleri festival sabahı bir koşu gerçekleştirecek. İhtiyaç Haritası ise konukların getireceği kitap ve müzik aletleriyle köy okullarında kütüphane ve müzik odaları kuracak. Festivale destek veren diğer STK'lar ise şöyle; TOG, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Çaba Derneği.

14 HAZİRAN CUMA
CEYLAN ATUK
44A SANAT GALERİSİ

Sanat eğitiminin ardından tamamen fotoğrafa yönelen Ceylan Atuk, son 5 yıllık çalışmalarından özel bir seçki ile karşımızda. Atuk'un 'Gizli özne' ve 'Düş Dünyam' fotoğraflarından oluşan özel seçkisi, 14 Haziran'dan 14 Temmuz'a kadar Ahmet Fetgari Sokak, Teşvikiye'de yer alan 44a Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

EYLEM 'SERSEM'LE GERi DÖNDÜ
2006 yılında 'Aman' şarkısıyla milyonların gönlünde taht kuran Eylem, şimdi 'Sersem' şarkısıyla sevenleriyle buluşmaya geldi. Şarkının söz, müzik ve aranjesi okan Akı'ya, klibin yönetmenliği ise Erhan Asan'a ait. "Beni unutmadıklarını biliyorum, ben de unutmadım ve çok özledim" diye sevenlerine seslenen Eylem, "Hem Türkçe hem de İngilizce şarkılar yapmaya devam edeceğim" dedi. Sahnesinin vazgeçilmezi olan kıpır kıpır dansıyla seyircisine 'Nerede kalmıştık' dercesine göz kırpan Eylem, Türkiye'de olmadığı dönem İngiltere'de müzik kariyerine devam etti. O dönem yaptığı İngilizce şarkı, merakla takip edilen Amerikan dizisi Homeland'in 5. sezonunda 'Anxiety' bölümünün müziği oldu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.