Yeşil, sakin ve huzurlu bir ada Leros

Yunan adaları içinde yeşilliğiyle dikkat çeken Leros, huzurlu bir tatil için ideal bir ada. Sakinliğiyle tanınan ada, dağlık olmasına rağmen birçok güzel koy ve plaja sahip.

Yeşil, sakin ve huzurlu bir ada Leros

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yunan adası Leros, çok dağlık bir yer. Dağları çamlarla kaplı olduğu için de yeşilliğiyle ünlü. 71 kilometre sahili bulunan Leros'ta birçok güzel koy ve plaj bulunuyor. Halkın çoğu, şehir merkezi olan Platanos, adanın ikinci limanı olan Aghia Marina, Panteli ve Lakki'de yaşıyor. Platanos; geleneksel evleri, güzel dar yolları ve ortasında bir çınar ağacı olan küçük meydanı ile dikkat çekiyor. Platanos meydanından yokuş aşağı giden sokak, yaklaşık 500 metre sonra adanın ikinci limanı olan Aghia Marina'ya çıkıyor. Burada antik şehrin birkaç kalıntısını görebilirsiniz. Platanos'un güneyinde ise üçüncü bir yerleşim yeri olan, kendisiyle aynı adı taşıyan bir koyu ve kumlu bir plajı olan Panteli yer alıyor. Bu üç yerleşim yeri arasında evler inşa edildiği için buralar şu anda birbirlerine bağlanmış durumda.

Adanın ana limanı olan Lakki, büyük binalar, geniş sokaklar ve bol yeşilliğiyle, diğer Yunan adalarından tamamen farklı bir görünüme sahip. 1912-1943 yılları arasında İtalyan egemenliğinde kalan Leros'un Lakki Limanı, bu dönemin izlerini taşıyor. Leros'un ikinci merkezi konumundaki Agia Marina, çok sevimli bir koy. Küçük dükkanları, kafeleri ve barları ile dikkat çeken marina, günün her saati çok renkli ve eğlenceli. Aghia Marina Koyu'nun batısında ve yakınında Kokkalis ve Drymonas adında muhteşem iki plajı olan Gourna Koyu bulunuyor. Harika manzaralı Aghios Isidoros da bu bölgede. Pandeli Koyu ile Agia Marina arasındaki tepede yer alan Leros Kalesi de ilgi çekici bir yer. Bu kaleye çıktığınızda muhteşem bir manzarayla karşılaşacaksınız.

Adanın güney ucunda bulunan Xerokambos ise eski bir sahil kasabası. Kendisiyle aynı adı taşıyan dar bir koyun arkasındaki Xerokambos'ta, pırıl pırıl suyu olan güzel bir plaj yer alıyor. Bu arada adanın en gözde plajları ise; kumsalı ve ağaçlarıyla dikkat çeken Gourna Plajı, tenhalığı ile öne çıkan Kokika Plajı, kayalık sevenleri mutlu edecek Dyo Lisgaria Plajı ve kuzeydeki Blefouti Plajı...

ÇEŞME'NİN EN YENİ VE EN İDDİALİ BEACH'İ
Son üç yıldır İstanbul ve Alaçatı gece hayatının lokomotif mekanlarından biri olan Esnaf, bu yaz bünyesine bir de plaj ekledi. Çeşme'nin en güzel koylarından Altınkum'da 'Esnaf on the beach' adıyla bir plaj açan Esnaf, plaj, iki restoran (farklı mönülere sahip) ve parti alanından oluşuyor. Fransız rivierası ve Yunan Adaları'nı aratmayan plaj, lezzet ile eğlenceyi bir arada sunuyor. Yabancı ağırlıklı 80 ve 90'ların şarkılarının çaldığı plajda, saksafon, viyolonsel ve vurmalı çalgılar şovları da yer alıyor. Deniz-kum-güneş keyfi yapıp, lezzetli yemekler yiyip ve bir de üstene eğlenceli saatler geçirmek istersenız Esnaf on the beach'i mutlaka listenize almalısınız. Esnaf'ın, plaj işinde de 'en iyi'ler arasına gireceğine hiç şüphem yok. Çünkü işletmenin başında Esnaf'ın yaratıcısı Ergün Yıldız var...

TATİLDE SPA KEYFİ
Uluslararası otel zinciri Marriott International'ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum'daki ilk resort oteli Caresse a Luxury Collection Resort & Spa Bodrum, spa'sıyla çok iddialı. Bitez Koyu'ndaki otelin spa'sında tatil için tasarlanmış ve yüksek eğitimli terapistler tarafından gerçekleştirilen masaj ve terapiler uygulanıyor. Özellikle 4 gece-5 günden oluşan dinlenme programı çok ilgi görüyor. Program, sabahları yoga seansları ile başlayan günün ardından birebir alacağınız kişisel antrenman ile keyifli plaj ve doğa manzarası eşliğinde devam ediyor. 3 öğün sağlıklı yemek ve masajlarla tamamlanıyor.

TARİHİ KONAK OTEL OLDU
Bu yaz yolu Bartın'a düşecek olanlara çok güzel bir otel önerim var. Kaf Konak... Bu butik otel, 100 yıllık Kaf Konak'ın Bartın'ın ruhuna ve konağın tarihi kimliğine sadık kalınarak yenilenmiş odaları, bünyesindeki Rukiye Restoran'ı ve deneyimli personeliyle keyifli bir konaklama deneyimi sunuyor. Geçen ay başlayan THY'nin salı, perşembe Ve pazar günleri İstanbul'dan karşılıklı uçuşların yapıldığı Çaycuma Havalımanı'na 20 dakika mesafede olan Kaf Konak, müşterilerine shuttle servisi de sağlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.