Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

Doğuş Grubu’nun ‘Doğuş’tan İyi Bir Gelecek Doğuş ile Gelecek’ adlı sosyal sorumluluk çatısı altında yer alan Bodrum Müzik Festivali, 15. yılında da birbirinden seçkin müzisyenleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

2005 yılında Doğuş Grubu'nun kuruculuğuyla yola çıkan Bodrum Müzik Festivali, bugün Bodrum'un sanat rotası haline gelmesinde önemli katkıları olan bir etkinliğe dönüştü. Dünyanın en önemli müzik merkezlerinde konserler veren yıldızların yanı sıra, ülkemizin birbirinden değerli isimlerini buluşturan festival, kariyerinin henüz başında olan genç yeteneklere de desteğini sürdürüyor. Bu yıl 22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival için heyecan dolu geri sayım başladı. Sanat Danışmanlığını Tuğçe Tez'in üstlendiği festival dört gün boyunca, Fazıl Say, Pablo Ferrandez, Ksenija Sidorova, Karsu, Elvin Hoxha Ganiyev, Vassilis Varvaresos, Sara Ferrandez, Umut Sağlam, Kerem Tunçer, Orkun Pala ve Barok Bostancı'nın kurduğu Quartet Parantez, Faruk Kalaycı, Francesco Tristano, Korhan Futacı, Jess Gillam, Zeynep Özsuca ve Mert Fırat gibi sanatçıları ağırlarken, aynı zamanda Bilkent Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası ve Finlandiya'nın olağanüstü tango yorumlarıyla ünlü armonika grubu Svang gibi topluluklara da ev sahipliği yapacak. Bodrum Müzik Festivali'nden elde edilen gelirler bu yıl da maddi imkanı yetersiz otizmli çocukların eğitimi için kullanılmaya devam ediyor. 2010 yılından bu yana, müzikseverlerin desteğiyle elde edilen 2 milyon TL'yi aşkın bağış otizmli çocukların eğitim masraflarını karşıladı.

BÜYÜK USTA TÜRKİYE TURNESİNDE
Şener Şen'i 14 yıl sonra tiyatro seyircisi ile tekrar buluşturan, Dasdas'ın 'Zengin Mutfağı' oyunu kış sezonu boyunca haftalarca kapalı gişe oynamıştı. Anadolu Efes katkılarıyla sahnelenen 'Zengin Mutfağı', Atlantis Yapım Organizasyonuyla Ege ve Akdenız bölgelerinde tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun, 19 Ağustos'ta Bursa, 22 Ağustos ve 30 Ağustos'ta İzmir, 24 Ağustos'ta Ayvalık, 25 Ağustos'ta Kuşadası, 27 Ağustos'ta Denizli, 29 Ağustos'ta Antalya, 1 Eylül'de Marmaris ve 2 Eylül'de Bodrum'da sahnelenecek. Vasıf Öngören'in imzasını taşıyan oyunda Şener Şen'e, Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi yetenekli ve genç oyuncular eşlik ediyor.

AJANDA
17 AĞUSTOS CUMARTESİ
EMRE AYDIN
DOROCK XL

Müzik ve lezzet tutkularına özel sunduğu sıra dışı konseptiyle gençlerin ve genç kalanların en favori mekanı olan Kadıköy'deki Dorock Xl'da 17 Ağustos'ta sevilen şarkıcı Emre Aydın sahne alıyor. Alternatiften Poprock'a uzanan geniş müzik içeriği ile her yaştan ve her tarzdan insana hitap eden Dorock XL'da 17 Ağustos Cumartesi günü Pop Rock tarzıyla beğeni toplayan Emre Aydın sahne alacak. Dorock XL'da 22 Ağustos'ta kurtalan Ekspress, 23 Ağustos'ta da İstanbul Arabesque Project, hayranlarıyla buluşacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.