Uğur Yücel sahnelere dönüyor

1977 yılında tek kişilik bir gösteriyle oyunculuk kariyerine başlayan Uğur Yücel, 20 yıl aradan sonra tekrar sahnede. Yücel, ‘Azınlıkta Kaldık’ isimli stand-up gösterisiyle 21 Ağustos’ta Kuşadası’nda olacak.

Uğur Yücel sahnelere dönüyor

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Usta sanatçı Uğur Yücel'in sahnelediği yıllarda büyük ilgi gören stand-up gösterisi 'Azınlıkta Kaldık', tam 20 yıl aradan sonra geri dönüyor. Yücel'in bazı düzenlemelerle günümüze uyarladığı 'Azınlıkta Kaldık' gösterisi, Kerki-Solfej'in Açıkhava programı kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde seyirci karşısına çıkıyor. Oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlığıyla Türk sinemasında iz bırakan isimlerden biri olan Uğur Yücel, 1993 yılında kendi yazıp yönettiği tek kişilik gösterisi 'Azınlıkta Kaldık' ile yeniden seyirci karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyor. Sahnelendiği yıllarda izleyen herkesin büyük beğenisini kazanan ve yıllar sonra bile hala hatırlanan 'Azınlıkta Kaldık'ta Kuzguncuk hikayelerine yer veren Uğur Yücel, 'Havlucu Mehmet', 'Köşk Emin' gibi unutulmaz karakterlerini seyircisiyle buluşturacak... Televizyon çalışmalarına ara veren oyuncuyu önümüzdeki yıllarda daha sık sahnelerde izleyeceğiz. Yücel, ekim ayında 'Neyzen Tevfik' ve yeni yılda da 'Zorba' oyunuyla karşımızda olacak... 15 Ağustos Perşembe akşamı ilk kez Ayvalık Amfi Tiyatro'da izleyici karşısına çıkan usta sanatçı, 21 Ağustos Çarşamba akşamı Kuşadası AVM Amfi Tiyatro'da hayranlarıyla buluşacak. Büyük ustanın turnesi, 24 Ağustos Cumartesi akşamı Datça Amfi Tiyatro'da ve 25 Ağustos Pazar akşamı Bodrum Kale'deki gösterileriyle devam edecek...

EĞLEN AMA İZ BIRAKMA!
Sürdürülebilirlik kavramını esas alarak, eğlence ve müzik vaat eden Festtogether herkesi dünyaya sahip çıkmaya çağırıyor. 14 Temmuz'da yapılması planlanan Festtogether, Eylül ayına ertelenmişti. İki ayrı güne yayılacak olan festival 14 Eylül'de Ataşehir'dek Dasdas'ta dünyaca ünlü İrlandalı yıldız Bob Geldof ve Büyük Ev Ablukada grubunun konserleri ile start alacak. 28 Eylül'de ise Küçükçiftlik Park'ta ikinci ayağı gerçekleşecek. Burada Athena, Unkle, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kimbra ve Son Feci Bisiklet festivalcilerle buluşacak. Dünyadaki büyük festivaller her yıl toplam 20 bin ton atık üretiyor. Festtogether'ın en önemli amacı müziğin birleştirici gücünü kullanarak ekolojik bilinci yükseltmek. Festivale Tider, İhtiyaç Haritası,
Buğday Derneği, TOG, Çevko, Tohum Otizm vakfı, TED ve Çaba Derneği destek verecek.

AJANDA
23 AĞUSTOS
CUMA
ANADOLU ATEŞİ
ASPENDOS ARENA
ANTALYA

Anadolu Ateşi, 20. Yıl etkinlikleri öncesinde, bu sezon sergilemeye başladığı 'İstanbul Dreams By Anadolu Ateşi' ile Şubat ayından bu yana Türkiye Turnesine devam ediyor. 27 Temmuz'da Çeşme'de başlayan 'İstanbul Dreams By Anadolu Ateşi' turnesi, 31 Ağustos Cumartesi Kuşadası AVM Amfi tiyatro ile devam edecek. Ayrıca her Cuma Anadolu Ateşi ve her salı Troya gösterileri ile de Antalya'daki Aspendos Arena'da olacaklar. Topluluğun genel Sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan; 20. Yıl etkinlikleri kapsamında Aralık ayında 30 özel gösteri ile performans sergileyeceklerinin müjdesini verdi.

24 AĞUSTOS
CUMARTESİ
TRANSANATOLİA RALLY RAİD BOLU ABANT

Türkıye'de ilk ve tek, dünyada ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan Transanatolia Rally Raid, 9. yılında yine sıradışı bir etap sunuyor. 24-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Transanatolia, bu yıl 5 farklı kategoride nefes kesen yarışlara ev sahipliği yaparak Bolu Abant'tan start alıp Göbeklitepe'de tamamlanacak. Transanatolia Rally Raid, bu yıl Fia Cross Country dünya Kupası'na aday yarış olarak da düzenleniyor. Organizasyonun adaylık başvurusunun uluslararası otomobil sporları federasyonu (fia) tarafından kabul edilmesiyle birlikte, dünya rallı Şampiyonası'nın ardından Türkiye'ye ikinci bir fia organizasyonu kazandırma yolunda önemli bir adım atılacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.