Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Grand Hyatt Istanbul’un, konumu itibariyle şehrin gürültüsünden uzak, gizlenmiş yemyeşil bahçesinde açtığı Grasidi Meyhane, bu yazın buluşma noktası oldu. Özellikle Yunan şefin katkılarıyla hazırlanan mönüsü büyük ilgi görüyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Yeme-içme ve eğlence dünyasında meyhane trendi tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'daki meyhanelere sürekli yenileri ekleniyor. Artık oteller bile meyhane trendine kapılmış durumda. Geçtiğimiz ay İstanbul'daki beş yıldızlı ünlü otellerden Grand Hyatt İstanbul da bir meyhane açtı. Taksim'deki Grand Hyatt İstanbul'un şehrin ortasına gizlenmiş yemyeşil bahçesine, tavernanın ruhunu, lezzeti ve ambiyansı ile getirerek açtığı yeni mekanı Grasidi Meyhane açıldığı günden itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Grasidi Meyhane, yaz akşamları için yeni mekan arayışında olanların keyifle vakit geçireceği, sevdikleriyle unutulmaz yemek masalarında buluşmak isteyenlerin mekanı oldu. Grasidi, öncelikle misafirlerini dekorasyonuyla etkiliyor. Çimlerin üzerinde, ahşap masaların yer aldığı, tepeden inen ampullerin nostaljik havası ile birlikte salaş ve samimi ortamı çok beğeniliyor. Masaya oturup mezeler gelmeye başladığında ise bu kez mekan mönüsüyle ilgi odağı oluyor.

Grand Hyatt Istanbul'un şefi Serkan Yaman ve Hyatt Regency Selanik şefi Konstantinos Chatzimoisiadis tarafından hazırlanan mönü, acılı peynir ezmesi, karışık deniz ürünleri salatası, mamzama, atom, fava gibi bol ve çeşitli mezeler, tarator sos ile servis edilen kalamar tava, kızarmış gümüş balığı, kızarmış çıtır karides, saganaki beyaz soslu karides tam bir lezzet şöleni yaşatıyor. Bu güzel yemeklere eşlik eden müzik de çok iyi seçilmiş. Meyhane ortamına uygun müzikler herkesi eğlence havasına sokuyor. Müzik ilerleyen saatlerde hareketleniyor ve eğlence doruğa çıkıyor. Ege esintisi taşıyan ve açık havada sevdiklerinizle huzurlu ve keyifli bir gece geçirmek isterseniz, Grasidi Meyhane iyi bir seçenek olabilir. Bu arada mekanın haftanın 7 günü açık olduğunu da belirteyim.



Akdeniz'e yolculuk
Şehrin kalbindeki konumuyla her zaman çekici olan Raffles İstanbul Zorlu Center'ın brunch'larıyla şehre damgasını vuran Rocca Restaurant'ı, yeni konseptle misafirlerini ağırlıyor. Gastronomi dünyasının en dikkat çeken mutfaklarından İspanyol mutfağı, yeni bir temayla Raffles misafirleriyle buluşuyor. Her çarşamba 15.00-23.00 arasında sunulan 'Spanish Night' ile şık bir ambiyansta İspanyol tapas seçeneklerinin tadını çıkarmak mümkün.
'Spanish Night' mönüsünde İspanyol mutfağının klasikleri ve yeni lezzetleri yer alıyor. Patates bravas, ıstakoz suyu ile servis edilen sarımsaklı karides, ahtapotun en lezzetli hali Pulpo Gallego, ızgara limon dilimlerinin tat kattığı çıtır kalamar, Guacamole ve peynirli tortilla cipsleri yer alıyor.




Tavuk tutkunlarına müjde
Shake Shack'in efsanevi burgerlerle dolu mönüsüne yepyeni bir lezzet katıldı; Hot Chick'n... Klasık tavuk burgerlerden farklı olan, aç olmasanız bile sizi çılgına çevirecek ot Chick'n, organik tavuk göğsünün tereyağında marine edilip, özel shake sosunda kızartılması ve sonrasında iki çeşit biber ile baharatlandırılmasıyla ve üzerine louisana usülü sıcak soslu lahana salatası ve karışık turşu eklenmesiyle yapılıyor. Shake Shack'in kurulduğu günden beri ürettiği eşsiz patates ekmeği ile servis edilen burger, sadece kısıtlı bir süre için beğeniye sunuluyor.



Yeni sushi mönüsü
Conrad İstanbul Bosphorus, ağustos ayından itibaren Boğaz manzaralı mekanı Summit Bar&Terrace'ta sushi servisine başlıyor. Sushi şefi Erdal Özdemir'in kendine ait reçetelerinin yanı sıra, bilindik tatlara kendi yorumunu ekleyerek oluşturduğu yeni mönünün bir diğer özelliği de, misafirlerin verdikleri sushi siparişini hazırlık aşamasından sonuna kadar izleyebilecek olmaları... Pazartesi günleri hariç 18.00-23.00 saatleri arasında servis edilecek olan yeni mönü, Sushi şefi Erdal Özdemir'in imzasını taşıyor. Özdemir'in, Popcorn Roll gibi kendine ait reçetelerinin yanı sıra Somon Tradito ve Ebi Snow Roll gibi sushi çeşitlerine kendi yorumunu katarak oluşturduğu sushi mönüsü misafirlerine yalnızca lezzet şöleni yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda Summit Bar&Terrace'ın girişine kurulan stantta sipariş ettikleri sushilerin yapımını izlemelerine de olanak sağlıyor.


Çiftçilerle çocuklar buluştu
BigChefs, Koruncuk Vakfı'yla el ele verdi ve yerel üretim yapan çiftçilerle çocukları buluşturdu. Vakıf himayesindeki çocuklar, Düzce'nin Gümüşova ilçesindeki Soğuksu Köyü'nde BigChefs'in Toprağın Kadınlarından Sofralara projesi için üretim yapan Filiz Aynacı'yı ziyaret ettiler. Tarıma dair bilgiler verilen çocuklar sonrasında kendi elleriyle dalından meyve sebze toplayıp yöreye has bitkilerle tanıştı. Tam gün boyunca, Aynacı tarafından ağırlanan çocuklara toprağın kıymeti örneklerle anlatıldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.