Kolombiya’da rengarenk bir kasaba Guatape

Kolombiya’daki küçücük bir kasaba olan Guatape, sıcakkanlı insanları, süslü evleri, doğal güzellikleri ve sunduğu aktivitelerle her yıl yüzbinlerce turist ağırlıyor. Bu renkli kasabayı keşfetmek isterseniz işte ayrıntılar...

Kolombiya’da rengarenk bir kasaba Guatape

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Farklı yerler keşfetmeyi seven bir gezginseniz size, Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'da küçücük bir kasaba olan Guatape'yi öneriyorum. Ülkenin Antioguia bölgesinde yer alan etrafını ormanla çevrili turkuaz renginde bir gölün yanıbaşında kurulmuş olan kasabanın şöhreti her geçen gün artıyor. Kolombiya'nın ikinci büyük şehri olan Medellin'e iki saat uzaklıkta bulunan, yaklaşık 7 bin nüfuslu kasaba adını, 16. yüzyılda İspanyollar gelmeden önce burada yaşayan halktan alıyor. Guatape insanları, çok sıcakkanlı, hoşsohbet ve çok misafirperver. Kasabanın sevilmesinde, halkın bu özelliklerinin de büyük etkisi var. Guatape erkekleri, başlarında şapkaları, ayaklarında çizmeleriyle kovboy gibi dolaşmayı çok seviyorlar ve bu da turistlerin çok ilgisini çekiyor. Rengarenk giyinen kadınlar ise, hep sokaktalar ve çoğu yöresel ürünler satıyor. Guatapelilerin evleri de çok süslü. Evlerin, Pueblo de Zocalos adı verilen süslemelerine bakmaya doyamayacaksınız. Kasaba halkı evlerini, sevdikleri şeyler, hayvanlar, kendilerini yansıtan objeler, çiçekler ve böceklerle süslüyor.

Mesela kasabanın en uzun insanının yaşadığı evin duvarlarını, zürafa resmi süslüyor. Kasaba aslında tam anlamıyla bir renk cümbüşü sunuyor. Dünyanın en renkli kasabası desem yalan olmaz. Kasabanın en başta görülmesi gereken yeri, La Piedra. Bu 70 milyon yıllık bir kaya. Yarıdan fazlası toprağın altında olmasına rağmen 220 metre yüksekliğinde olan kayanın üzerine, 649 basamaklı merdivenle çıkılıyor. Kayanın üzerine vardığınızda ise sizi muhteşem bir manzara bekliyor. Sonra kasabının kıyısında kurulduğu gölü gezmeniz gerekiyor. Gölde balık tutabilir, kıyısında ata binebilir, üzerine gerili halatlarla karşı kıyıya geçebilir veya kanoyla turlayabilirsiniz. Bu arada bir at kiralayıp, kasabanın sırtını yasladığı dağın üzerindeki manastırları görmeye gitmenizi de öneririm. Kolombiya'ya gitmeyi planlıyorsanız, 'görülecek yerler' listenize mutlaka Guatape'yi de ekleyin. Bu küçük kasabada, renkli, keyifli ve bol aktiviteli bir tatil geçirebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.