Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Emirgan’da benzersiz bir konuma sahip olan Teras Emirgan, Marakeş renklerinin ağırlıkta olduğu dekorasyonu, kendine özgü atmosferi ve büyüleyici Emirgan manzarası eşliğinde sunduğu iddialı mönüsüyle büyük ilgi görüyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Emirgan Group bünyesinde bulunan Teras Emirgan, 2012 yılından beri yaz aylarında keyifli atmosferinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Sabah saat 10.00'da kahvaltı ile başlayıp öğle ve akşam yemeği servisi ile gece 04.00'e kadar süren Teras Emirgan lezzet ve kokteylleri müzik eşliğinde sunuluyor.
Emirgan'da benzersiz konumuyla göz önünde olan mekan, şık atmosferinin yanı sıra eşsiz lezzetleri ve özenle hazırlanan sunumları ile de öne çıkıyor. Executive şef Berke Kurtbay'ın yorumuyla hazırlanan, Kokoreç Taco, Ördek Confi Taco, imza lezzetlerden narenciye sos ile lezzetlendirilen Kızarmış Deniz Mahsulleri Tabağı, Mango Salsa Soslu Somon Izgara, ızgara mısır ile servis edilen özel baharatlı Dana Kaburga gibi farklı lezzetlerin yer aldığı mönü, büyük ilgi görüyor. Teras Emirgan mönüsünde yer alan Ezine Peynirli Kinoa Salatası ve Portakal soslu Karamelize Keçi Peynirli Pancar Salatası gibi seçenekler de hafif yemek tercih edenlerin favorilerinden. Newyork Cheesecake ve çikolata, frambuaz, beyaz çikolata ve fındık çeşitleriyle sunulan Trüf Çikolata ise tatlı tutkunlarının kahvelerine eşlik ederek unutulmaz bir lezzet vadediyor.



Teras Emirgan'ın ilham veren şık barı ve her ayrıntısı ince bir zevkle tasarlanmış atmosferi her sezon olduğu gibi müdavimlerinin de gözdesi. Eşsiz Emirgan Boğaz manzarasında konumlanan mekan, özenle hazırlanan mönüsü, paylaşılmaya değer sunumları, popüler kokteylleri ve keyifli müzikleriyle günün her saati misafirlerine lezzetli ve keyifli bir deneyim sunuyor.

KENDİNE ÖZGÜ YEMEKLER
Yeni nesil şeflerden Esra Acar Koç yönetimindeki mutfağıyla mönüsüne yaz mevsimine uygun tatları ekleyen Lokanta Feriye, konuklarını farklı lezzetler deneyimlemeye davet ediyor. Lokanta Feriye'de her sabah 09.00'da başlayan ve gün boyu devam eden yemek servisi, kısıtlı zamanda gerçekleştirilen iş yemeklerini daha keyifli hale getirirken, Boğaz'ın etkileyici atmosferinde, lezzetli tabaklar eşliğinde arkadaşlarıyla bir araya gelmek isteyenlerin de gün içindeki buluşma noktası oluyor. Keyifli başlangıçlar ve büyük paylaşımlıklar içeren bol seçenekli mönüsü ile Lokanta Feriye, kendine özgü yemeklere de bolca yer veriyor. Mönüde karidesli, midyeli ve süt mısırlı pilav gibi deniz ürünlü lezzetlerden 12 saat pişmiş dana kaburga gibi etli lezzetlere, pek çok seçenek bulunuyor. Bol paylaşımlı mönüde ile Lokanta Feriye misafirlerine yepyeni deneyimler sunuyor. Lokanta Feriye, yemeklerindeki farklı yaklaşımını fırınlanmış domateslerle hazırlanan bloody mary gibi kokteyllerinde de sürdürüyor.


SUSHİ VE DAHA FAZLASI
Kalamış Marina'da Uzakdoğu mutfağını misafirleriyle buluşturan Hai Sushi, keyifli ortamında leziz buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Uzakdoğu mutfağının olmazsa olmazı sushilerin yanı sıra "Sushi Sevmeyenler Buraya" mottosundan hareketle diğer tatları da misafirlerine sunan Hai Sushi, unutulmaz bir deneyim vadediyor. Sushi sevmeyenler için Uzakdoğu'nun leziz tatlarını da misafirleriyle buluşturan Hai Sushi, sevdikleriyle aynı masada bir araya gelmek isteyenler için eşsiz bir atmosfer sunuyor. Mönüsünde yıllardan bu yana Uzakdoğu mutfağından zengin tatların yer aldığı Hai Sushi, çorba, ramen, salata, ana yemek ve tatlı seçenekleri misafirlerle buluşturuyor. Miso Shiru, Tempura Udon, Tom Yam Seafood çorbalarıyla enfes bir başlangıç yapılan, sebzeli ve deniz mahsulleriyle tatlandırılan Ramen'lerin yanı sıra Japon salatası, Hiyashi Wakame Salad da var.


SERİNLETEN KAHVELER
Kaliteli kahveyi her zaman keyifli ve rahat bir ortamda sunan Gloria Jean's Coffees, dönemsel olarak hazırladığı Caramel Voltage'i kahve severlerin beğenisine sundu. Güne başlarken kahve tüketmek isteyenlerin hızlı ve pratik adresi Gloria Jean's coffees, klasik içeceklerinin yanı sıra yeni çıkardığı tatlar ile de kahve severlerin beğenisine hitap ediyor. Gloria Jean's coffees, kremasına karışan buzlarıyla içinizi serinletecek kahve çeşitleri, isteğe göre karamel, vanilya, fındık, çilek şurupları eklenerek ikram ediliyor. Özel tatlarla harmanlanan strawberry chiller, taze çilekler ile hazırlanan çilek püresine su veya süt ilave edilerek servis ediliyor.


'MAKARNA GÜNLERI' BAŞLIYOR
Mövenpick Hotel Istanbul makarna severleri, her salı 19.00-23.00 saatleri arasında düzenleyeceği, İtalyan Baş Aşçı Giovanni Terracciano tarafından hazırlanan ev yapımı makarnaların seçiminiz olan sosla birlikte taze taze sunulacağı 'Makarna Günleri'nin tadını çıkarmaya davet ediyor. Ev yapımı makarnaların favori sosunuzla birlikte harmanlanacağı, tam buğday fettuccine, safranlı pappardelle, kalamar mürekkepli tagliolini, deniz mahsulleri dolgulu ravioli, ricotta ve ıspanak dolgulu agnolotti, bal kabağı yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.