Eskiyle yeninin iç içe geçtiği bir şehir: Valencia

İspanya’nın üçüncü büyük şehri olan Valencia, tarihi, kültürü ve mimarisi kadar plajlarıyla da büyük ilgi görüyor. İspanyol mutfağından çok güzel lezzetler de tadabileceğiniz Valencia’da çok keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Eskiyle yeninin iç içe geçtiği bir şehir: Valencia

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

İspanyol şehirlerini seviyor ama artık Barselona ve Madrid dışında da başka şehirlerini keşfetmek istiyorsanız Valencia çok iyi bir seçim. Valencia, müzeleri, hayranlık uyandıran tarihi yapıları, modern ve eskinin iç içe geçtiği ilginç şehir yapısı, hayat dolu hareketli günlük yaşamı, Akdeniz iklimi, plajları, uygun fiyatları, sıcakkanlı insanları, renkli kültürel yaşamı ve gece hayatı ile size Barselona'yı aratmayacaktır.

Valencia; İspanya'nın Akdeniz kıyısında yer alan çok güzel bir şehir. Ülkenin en büyük üçüncü şehri olan Valencia, aynı zamanda bulunduğu Valencia Özerk Bölgesi'nin de başkenti. Romalılar tarafından kurulan şehir, Berberiler, Endülüs Arapları ve Aragonların hakimiyetinde kalmış; dolayısıyla çok zengin bir kültüre sahip. 1800'lü yılların sonuna doğru özerklik kazanan şehir, zenginleşerek ve gelişerek İspanya'nın hem kültürel, hem de ekonomik açıdan en önemli şehirlerinden biri olmuş. Şimdi Valencia'yı gezmeye başlayabiliriz. Gezmeye şehrin en önemli meydanı olan Plaça de l'Ajuntament'tan başlayın. Bu meydanda, belediye binası, tarihi bir sinema olan La Filmoteca ve pek çok bar ve restoran bulunuyor. Bunun dışında Plaça de la Reina ve Plaça de la Verge de, şehrin önemli meydanları arasında. Turia Bahçeleri ise, yeşile doyacağınız ve huzur bulacağınız bir park.

Buraları gezmenin yanı sıra aşağıda sıralayacağım yerleri de mutlaka görün. Valencia Hükümeti'nin bulunduğu yer olan Palacio de la Generalitat; Rönesans dönemi stili ve altın süslemeli tavanlara sahip doğu etkilerinin bulunduğu bir yapı. 14. yüzyılda yapılan El Micalet adlı çan kulesi şehrin simgelerinden. La Lonja; Geç Gotik tarzıyla inşa edilen, sarmal kolonlarıyla dikkat çeken görkemli bir bina. 14. yüzyılda inşa edilen Torres de Serranos adlı görkemli kuleler, bugün denizcilik müzesi olarak hizmet veriyor. Şehirde ayrıca çok modern binalar da yer alıyor, bu binaları da görmenizde fayda var. Eylül ayında da sıcak olan Valencia'da çok güzel plajlar var. Gün boyu bu plajlarda deniz ve güneşin tadını çıkarıp akşam da restoranlarında İspanyol lezzetleriyle midenize bayram ettirebilirsiniz. Yemekten sonra ise sizi çok eğlenceli bar ve kulüpler bekliyor olacak...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.