Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Türkiye’nin et konusundaki en iddialı restoranlarından biri olan Günaydın, Steak & Smokehouse konseptine sahip yeni şubesi Suadiye ile markanın gelişime açık, yenilikçi ve dinamik yapısını ortaya koyuyor.

Giriş Tarihi: 21.09.2019 13:51 Güncelleme Tarihi: 21.09.2019 13:51

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Türkiye'de 45 restoranıyla etin en güvenilir adresi olan Günaydın, Steak & Smokehouse konseptinde açılan Suadiye şubesinde misafirlerini ağırlamaya başladı. Günaydın Suadiye, modern unsurlarla tasarlanan dekorasyonunun yanı sıra geniş barı ve girişte bulunan kasap reyonuyla da misafirlerine zengin bir konsept sunuyor. Yeni konsepte ismini veren ve ilk kez bu şubede uygulanan smoke pişirme tekniği Günaydın'ın et konusundaki uzmanlığının altını da bir kez daha çiziyor. Smoke yönteminde; etlerin aroması yüksek saf meşe ve kiraz odunu ile 5 saat tütsülendikten sonra 5 saat daha pişiriliyor ve bu şekilde aroması artırılıyor. Bunun yanı sıra yine ilk defa Suadiye şubesinde uygulanan ızgara sistemi sayesinde ateşin seviyesi kontrol edilebiliyor ve etin pişirilme derecesi damak zevkine göre ayarlanabiliyor. Hafızalara kazınan birçok lezzetin yaratıcısı Günaydın; Brisket, Assado, Dallas Steak, Beef Fillet Tagliata, New York Steak, T-Bone Steak, Porterhouse Steak ve Kuzu Kafes gibi imza yemekleriyle bir kez daha farkını ortaya koyuyor. Steak & Smokehouse konseptiyle hizmet veren Suadiye şubesi; yaklaşık 200 kişilik kapasitesiyle aile yemeklerinden özel gün organizasyonlarına, maç heyecanından iş yemeklerine kadar farklı buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Haftanın belirli günlerinde DJ performonsı da Günaydın buluşmalarına eşlik ediyor. Kasap reyonundan çiğ et satışının da gerçekleştiği şube, paket servis hizmeti ile de zengin mönüsünü evlere taşıyor.

İstanbul'un Bostancı semtinde kasap dükkanı olarak faaliyete başlayan Günaydın, o günden bu yana Türkiye'de et konusundaki liderliğini koruyor. Günaydın'ın kurucu ortağı Cüneyt Asan, 1965 yılında modern ortamda en kaliteli eti sunma hayali ile yola çıktıklarının altını çiziyor. 'Etin Profesörü' olarak anılan Asan, "Yurtdışı yatırımlarımızın yanı sıra Türkiye'de de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yeni şubemiz Suadiye'de yepyeni bir konsept olan Steak & Smokehouse'u misafirlerimizle buluşuyoruz" diyerek açılışla ilgili heyecanını belirtti.

Mutluluk vadediyor
Güne enerjik bir başlangıç yapmak için lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltı gibisi yok. Bir de o kahvaltı açık havada yapılıyorsa tadından yenmez. Türkiye'nin dört bir yanından yöresel tatları lokal adresinden getiren Lokanta Nevnihal tüm bunları karşılıyor. Kahvaltı mönüsündeki dut marmelatı Balıkesir'den, lor peyniri Bursa Karacabey'den, lezzet ödüllü çiçek balı Bingöl'den, el yapımı reçeller ise Yalova'dan geliyor. Cemal Süreya'nın, "Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" sözünü merkeze alarak kahvaltısını oluşturan Lokanta Nevnihal misafirlerini mutlu edecek bir kahvaltı sunuyor. Serpme kahvaltıda özenle seçilmiş peynir, kaymak, tereyağı, bal, reçel, pekmez, yumurta, zeytin, sucuk çeşitlerinin yanı sıra, mıhlama, krep, tost çeşitleri, omlet ve patates tava gibi lezzetleri de yer alıyor. Çocuklarınız için hazırlanmış özel kahvaltı tabağı da mevcut.


Boğaz'da çilingir sofrası
Bu topraklar üzerindeki geçmişi 500 yıla dayanan 'çilingir sofrası' geleneğinin birbirinden lezzetli mezelerini, Shangri-La Bosphorus İstanbul yorumu ile deneyimlemek için Ist Too Teras'ı önerebilirim. Mönüsünde çilingir sofralarının vazgeçilmezi; levrek ekşitme, lakerda, tahinli patlıcan, kalamar tava, yaprak ciğer ve paçanga böreği gibi birbirinden lezzetli soğuk ve sıcak mezeler servis ediliyor. Zengin rakı seçkisinin sunulduğu mönünün ana yemekleri arasında ise ızgara deniz levreği ve deniz ürünleri favoriler arasında. Executive Chef Ercan Yamantürk tarafından hazırlanan çilingir sofrası, her gün 18.00-22.30 saatleri arasında Shangri-La Bosphorus İstanbul yorumu ile sizi bekliyor.


Lezzetleriyle fark yaratıyor
Yöresel lezzetlere kendi yorumunu katan bomontiada'daki Kilimanjaro'nun mönüsünü mevsim sebzeleriyle güncelledi. Et severler için de alternatifler bulunan mönüde, ev yapımı milföy hamuru içinde sunulan didiklenmiş kuzu inciğin yanı sıra patates püresi ile servis edilen, sekiz saat pişmiş dana kaburga lezzetiyle ön plana çıkıyor. Beyaz et severlerinin de unutulmadığı mönüde organik tavukla hazırlanan çıtır tavuk kalça, mevsim yeşillikleri, ızgara sebze salatası ve tohumlu sos ile lezzetlendiriliyor.


Sonbaharı iyi müzikle karşılayın
Şehrin sosyalleşme adresi The Populist, iyi yemek, iyi müzik ve yüzde yüz eğlence mottosuyla Sonbaharı karşılıyor. Yenilenen mönüsüyle keyifli atmosferinde gerçek eğlenceye ev sahipliği yapan mekan, kendisiyle özdeşleşen dj performanslarına yeni isimler ekleyerek şehirde kalanlara hız kesmeyen eğlencenin kapılarını aralıyor. Eylül ayı boyunca The Populist takviminde nadir Duman, Murat Beşer, Ahmet Musluoğlu, Kaan Yücel'in doludizgin performanslarına, Gizem Kömürcü, Levent Şen, Cihan Saldıran, Nikki Wild'ın hareketli listeleri eşlik ediyor. Yapı Kredi Bomontaada avlu etkinliklerinde ise bu ay Zeynep Bastik yer alıyor.

BİZE ULAŞIN