Doğa harikasını denizden keşfedin: Norveç Fiyortları

Doğa harikası Norveç Fiyortları’nı keşfetmenin en iyi yolu cruise turları. Lüks cruise gemileriyle fiyortlarda salınıp, doğanın içine gizlenmiş küçük kasabalardaki farklı yaşam tarzlarına tanıklık edebilirsiniz.

Doğa harikasını denizden keşfedin: Norveç Fiyortları

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Kuzey Avrupa'nın en gözde seyahat rotalarından olan Norveç, hem coğrafi yapısı hem de sunduğu farklı yaşam tarzıyla oldukça ilgi çekici bir ülke. Bu merakın özellikle son yıllardaki odak noktası, dünyada büyük ün kazanan doğanın mucizesi fiyortlar. Bakir kalmayı başarmış doğa harikalarından biri olarak görülen ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Norveç Fiyortları, doğa tutkunları için eşsiz bir rota... Cruise ile Norveç Fiyortları turları, bölgeyi hakkını vererek gezmek için ideal seçenek olarak öne çıkıyor. Büyük şehirlerin kargaşasından ve metropol stresinden uzakta doyasıya bir doğa tatili için Norveç Fiyortları ideal bir seçenek.

Denizin buzul vadilerine kadar girmesi sonucu oluşan dik körfezler olarak bilinen fiyortlar, Norveç'in en çok ziyaret edilen yerleri. Fiyortları cruise ile gezmenin en büyük avantajı da körfezin içinde ilerlerken manzaranın tadını doyasıya çıkarmak. Geziniz boyunca buzul göllerini, yeşil vadileri ve şelaleleri yakından görme imkanınız olacak. Fiyortları cruise ile gezmenin bir diğer avantajı ise gece bile doğanın içinde olmak ve sabah yine başka doğal güzelliklere uyanmak oluyor. Bu turlar, kara gezilerinin aksine ulaşım sorunu yaşamadan ve fiyortların göz alıcı doğasından kopmadan huzurlu bir tatil vadediyor.

Cruise ile Norveç Fiyortları turunda göreceğiniz yerlerin başında Geiranger Buzulu geliyor. Rotanın en görkemli noktalarından biri olan bu buzul, tam 15 kilometre uzunluğunda olmasıyla dikkat çekiyor. Yine Geirangerfjord'taki Sogne Fiyordu, bölgede ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektiği yerlerden biri. Fiyort turunuz sırasında Avrupa'nın en derin gölü olan Hornindal Gölü'nü özel bir tur aracılığıyla ziyaret etme fırsatı da var. Ayrıca cruise turlarının başlangıç noktalarından biri olan Bergen şehri de Norveç gezinizde size çok özel manzaralar sunacaktır. Renkli ahşap evleriyle göz dolduran Bergen, fiyortların eşsiz doğasının içindeki konumuyla da büyük dikkat çekiyor. Cruise ile Norveç Fiyortları hayalinizi gerçekleştirmek isterseniz Cruise Planet'teki seçeneklere hemen bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.