Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Nişantaşı’ndaki Milli Reasürans Çarşısı’na yeni bir soluk getiren SAM Kitchen & Bar, mevsimine uygun lokal lezzetleri dünya mutfağıyla harmanlıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Nişantaşı'na yeni bir soluk kazandırdı

Merve Büyükuğur Ümitvar'ın, şehre imza niteliğinde restoranlar kazandırdan İstanbul Doors birikimi ve Serra Erman'ın geçmişindeki iletişim ve pazarlama güçlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan SAM Kitchen & Bar'ın ardında ise ikilinin yeni yerler keşfetme tutkusu yatıyor. Her küçük detayda mekan sahiplerinin izinin bulunduğu restoran, aynı zamanda ismini de ikilinin baş harflerinden alıyor. Nişantaşı'ndaki Milli Reasürans Çarşısı'nda yer alan SAM Kitchen & Bar'ın 'Çağdaş Lokal Mutfak' olarak tanımladığı mönüsünde yerel ve mevsimindeki malzemelerle hazırlanan lezzetler yer alıyor.

MÖNÜ HER DAİM GÜNCELLENİYOR
Sürekli değişen mönüsüyle her ziyaretinde misafirlerini yeni bir keşfe çıkaran restoranın imza lezzetleri arasında; taze ot kıtırı, fırın pancar püresi, sebzeli siyah pirinç ile servis edilen 'Fırında Karamelize Somon' ve kokteyllerden 'Dark Side' yer alıyor. Aynı zamanda kendi mutfaklarından çıkan ekmekler ve barında hazırlanan özel likörler de, harcanan emeği gözler önüne seriyor.

SAM Kitchen & Bar'da, damağa olduğu kadar göze de hitap eden heyecan verici kokteyller ve sıradışı lezzet deneyimleriyle günün her anını keyfe dönüştürebilir, cumartesi akşamları gerçekleşen müzik performanslarıyla hafta sonunuza renk katabilirsiniz.

Yeni sezona ünlü DJ ile 'merhaba' dedi

İstanbul'un en popüler mekanlarından Must, geleneksel şehre dönüş partisinde Londralı ünlü DJ Lica'yı ağırladı. Burning Man ve Tulum gibi dünyaca ünlü festivallerde büyük ilgi gören, kısa zamanda Mikonos'un en ünlü kulüpleri Scorpios ve Void'nin sevilen isimlerinden biri olmayı başaran DJ Lica, 'Shine Through' mottosuyla geçtiğimiz cumartesi gecesi setin başına geçti. Kendine özgü tarzıyla eklektik deneyler yaparak beğeni toplayan DJ Lica, ayrıca davul ve ses detayları da kullanarak dans pistini ateşledi. Oldukça eğlenceli geçen gecede Must, 'Shine Through' mottosuna uygun yeni lezzetlerini de tanıttı. Yenilenen sonbahar mönüsü ve kokteylleriyle büyük ilgi gören Nişantaşı'ndaki mekanda; doğal, katkı maddesi ve ilave şeker içermeyen Polonya'nın iki lezzeti de görücüye çıktı.


Gastronomik haz yaratan lezzetler

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in teras katında hizmet veren Ouzo Roof Restaurant, yenilenen mönüsü ile gastronomik lezzetlerin tadını doyasıya çıkarmak isteyenlerin adresi olmaya devam ediyor. Ouzo Roof, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinden Executive Chef Rafet İnce'nin danışmanlığında hazırlanan Akdeniz mutfağı ağırlıklı mönüsü, tarifsiz Kalamış Marina manzarası ve özgün konsepti ile dikkat çekiyor. Ouzo Roof 'un mutfağında 'sağlıklı beslenme' kapsamda raw, vegan, vejetaryen gibi farklı konseptler de uygulanıyor. Coğrafi işaretli mevsimsel yerel ürün kullanımına da dikkat ettiklerini belirten şef, mönüde ısıl işlem görmemiş yemeklere yer veriyor.

İstanbul'da Bodrum geceleri

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı uluslararası oteli Hilton İstanbul Bosphorus'un favori mekanlarından Lalezar, gerçekleştireceği 'Zeki Müren ile Bodrum Geceleri'yle misafirlerine keyifli akşamlar yaşatıyor. Türk Sanat Müziği'nin duayen ismi Zeki Müren'in en sevilen şarkılarıyla misafirlerini adeta bir nostalji yolculuğuna çıkartan Lalezar'ın gecelere özel hazırlanan mönüsünde Bodrum'un öne çıkan lezzetleri yer alıyor.


Porçini Mantarlı lezzetlere farklı bir dokunuş

İstanbul'un en güzel binalarından birinde, hizmet anlayışı ile farklılık yaratan ve yılda dört kez mevsime uygun özel mönüler oluşturan seçkin lezzetlerin adresi Park Hyatt İstanbul'un, sonbahar mönüsü 'Mantar&Risotto' olacak. İçerdiği bol miktarda Glutamat sayesinde beşinci tat olarak adlandırılan umami bakımından çok zengin, yemeklere ayrı bir derinlik katabilme özelliği bulunan mantarlarla oluşturulan 'Mantar&Risotto' mönüsü, üç aşamalı olarak servis edilecek. Park Hyatt İstanbul'un deneyimli şeflerinin hazırladığı mönüleri çok seveceksiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.