Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

İstanbul Çukurcuma’da yer alan Çukurcuma Antiques&Cafe, eşsiz lezzetlerin yanı sıra farklı bir deneyim de sunuyor. Üç katlı kafede yiyecek ve içecekler, antika masalarda, antika tabak ve çay takımlarıyla sunuluyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Tarihle iç içe bir lezzet deneyimi
Yaklaşık 40 yıldır birbirinden değerli antika objelere ve önemli müzayedelere ev sahipliği yapan Çukurcuma Müzayede Evi, kurucusu Muzaffer Gültekin'in girişimiyle, şimdilerde değişik bir deneyim sunmasıyla gündeme geliyor. Kısa sürede çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu önemli bir müdavim kitlesi oluşturan Çukurcuma Antiques & Cafe, sunduğu lezzetleri, antika objelerle birleştiriyor. Mekandaki, ev yapımı Kayseri mantısı, chicken avacado tortilla wrap, özel saç tava, Özbek pilavı ve el yapımı Osmanlı şerbeti gibi özel ürünler büyük ilgi görüyor. Mekanda, kahvaltı bin 700 yıllarına ait Edirnekari dresuar ve kanepeler eşliğinde Kütahya çinileri ile döşenmiş uzun sehpa üzerinde sunulurken, Yeniçeri ağalarına özel yapılmış 17. yüzyıl saz turalı bakır Osmanlı sini üzerinde yemek yeniyor.

Orta Avrupa eseri olan bin 800 sonlarına ait çini kaplı kuzine üzerinde Türk kahvesi servisi ile 19. yüzyıl Fransız marka şekerliklerle 19. yüzyıl Fransız ve İngiliz takımlarda çay içmek unutulmaz deneyimlerin başında geliyor. Tüm bu deneyim sırasında mekanı zenginleştiren antika objeler, konukları tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bin 800 sonlarına ait Edremit işi ferforje ile çevrili balkon ve 3. kattaki teras ise açık hava keyfi yapmak isteyenlerin gözdesi oluyor. Çukurcuma Antiques & Cafe'de bulunan 18. yüzyıla ait 12 kişilik meşe masa ve üst kattaki bin 800 sonlarına ait İstanbul işi sedirlerle çevrili alan, grupları rahatlıkla ağırlıyor. Tarihi bir deneyim sunan Çukurcuma Antiques & Cafe'de isteyenler antikalar hakkında bilgi edinebiliyor ve hatta beğendikleri objeleri satın alabiliyor.



Zennup 1844 İstanbul'da
Büyükyalı Bulvar, gastronomiden tasarım odaklı bir alışveriş deneyimine, kültür sanattan spora, organik pazardan gurme markete kadar, yaşama değer katan her şeyi tek çatı altında sunarak, yeni bir soluk getiriyor. Osmanlı ve Türk mutfağını, eşsiz lezzetteki yemekleriyle tüm dünyaya tanıtan, ödüllü şef Ömür Akkor'un yarattığı Zennup 1844'ün yeni adresi Büyükyalı Bulvar oldu. Anadolu'nun yüzlerce yıllık lezzetleriyle dikkatleri üzerine çeken Zennup 1844, Bursa'dan sonra ilk kez İstanbul'a geliyor. Kars ve Şanlıurfa'daki tarlalarında yetişen özel buğday ve 150 yıllık ekşi mayalarla hazırlanan ekmekleri ve çok özel yemekleriyle dikkat çeken mekan, Türk mutfağına ait tarihi lezzetleri, ünlü şef Ömür Akkor'un çini koleksiyonundan tabaklarla sunuyor. Akkor'un özel tarifi Cennet Çamuru ve Osmanlı mutfağının özel lezzeti Helva-i Hakani mekana özel lezzetler arasında bulunuyor.

Öğle yemeklerinin yeni adresi
Açıldığı günden itibaren partileri, miksoloji kokteylleri, ilham veren ambiyansı ve genişlettiği mönüsüyle İstanbul'un trend mekanları arasında yerini alan Loco de Pera, öğle yemeği için en iyi alternatif oluyor. Şef Aryen Mede'nin önderliğinde yenilenen Loco de Pera yemek mönüsü, tapas tarzından çıkarak, gayet doyurucu porsiyonlar ve seçenekler sunuyor. Yenilenen mönüde yer alan çeşitlilik öğle saatlerinden akşam yemeklerine kadar uzanıyor ve Loco de Pera'nın yemek konusundaki iddiasını sergiliyor. İlk mönünün en sevilen lezzetleri varlığını korumaya devam ederken, taze makarna ve ana yemek opsiyonlarının eklenmiş olması, çeşitlerin arttırılması yüzleri güldürüyor.

Lezzetli bir pazar aktivitesi
Zengin istasyonları, eşsiz deniz ürünleri, canlı pişirme şovları ve tatlı atölyeleri ile tanınan Stations Brunch, yepyeni lezzet ve sunumları ile geri dönüyor. Stations Brunch, muhteşem dünya lezzetlerinin yanı sıra, çocuklara özel eğlence istasyonu 'Fun Station' ve canlı müzik ile aile boyu, leziz mi leziz bir pazar aktivitesi sunuyor. Türk ve dünya mutfağının seçkin örneklerinin tümü, pazar günleri Fairmont Hotel içindeki Stations'ta. Her pazar 12.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek Stations Brunch'ın en dikkat çekici noktalarından biri de zengin tatlı büfesi...

Ünlü şeften özel mönü
Özsüt, yenilenen kış mönüsünde misafirlerini birbirinden leziz yeni tatlılarla karşılayacak. Dünyanın en tanınmış pasta şeflerinden Lübnan asıllı Karım Bourgi'nin, kendine has tekniklerle hazırladığı yeni tatlılar Özsüt misafirlerinin keyifli anlarına eşlik edecek. Şimdiye kadar dünyanın en tanınmış pastaneleri için çalışan ve kendi imzası olan tatlılar tasarlayan Karım Bourgi, Özsüt için de yeni tatlar hazırladı. Yeni mönüyle birlikte Özsüt mağazalarında olacak tatlı seçenekleri arasında neler olacağı ise şimdilik sürpriz. Günün koşturmacasına enfes bir ara vermek isteyenlerin damaklarını şenlendirecek yeni tatlılar, Özsüt müdavimlerinin yeni favorilerinden olacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.