Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

Bu yıl 29. kez caz severlerle buluşacak Akbank Caz Festivali, 17-27 Ekim tarihleri arasında 130’dan fazla yerli ve yabancı sanatçının performanslarıyla 36 ayrı mekanda gerçekleştirilecek.

Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Şehrin caz hali başlıyor
Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 29. kez şehri cazın farklı renkleriyle buluşturacak. Kurulduğu günden bu yana sanatı ve sanatçıyı destekleyen Akbank'ın en uzun soluklu kültür sanat projelerinden biri olan Akbank Caz Festivali, zengin programı ile 17-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.
Festivalide bu yıl; caz müziğinin önemli temsilcilerinden Art Ensemble of Chicago, Charles Lloyd Sky Trio feat., Gerald Clayton ve Marvin Sewell, Louis Sclavis Quartet, Sarah McCoy, Alfa Mist, Bugge Wesseltoft & Erkan Oğur & Friends, Maisha, Vaudou Game gibi farklı ülkelerden birçok sanatçı katılacak. Türkiye'den ise Kerem Görsev Trio, Zuhal Olcay feat. Güvenç Dağüstün, İmer Demirer, Ali Perret, Aydın Esen ve Can Kozlu, Bora Uzer Group, Bebop Project, B'r Şeyler Eks'k, Standards & Selen Beytekin, Serhan Erkol Kerem Türkaydın gibi isimler sahne alacak.
Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen 29. Akbank Caz Festivali 11 gün boyunca; 'Ustalara Saygı', 'Avrupa'dan Caz', 'Cazda İngiliz Çıkartması', 'Civardakiler', 'Festivale Özel', 'Caz ve Ötesi', 'Caz Odada' ve 'Caz Saati'nden oluşan sekiz ana temanın yanında; 'Liselerde Caz', 'Kampüste Caz' ve 'Atölyeler' ile toplam 11 kategoride caz severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Ankara şenleniyor
ODTÜ vişnelik çim amfi olarak bilinen ODTÜ MD vişnelik, 11, 12 ve 13 ekim'de vişnelik müzik festivali'ne ev sahipliği yapacak. Atlantis yapım organizasyonuyla farklı müzik türlerinin yıldız isimleri üç gün boyunca Ankara izleyicisi ile buluşacak. Athena, Mfö, Mor ve Ötesi, Yeni Türkü, Ceza, Cem Adrian, Can Bonomo, Norm Ender, Pilli Bebek, Sattas, Babazula, Can Gox konserleriyle coşacak festivalciler ünlü DJ'lerle dans edecek. Festivalde üç gün boyunca, rock, rap, pop, alternatif pop, elektronik, raggae ve dans gibi farklı müzik türlerinin yıldız isimleri sahne alacak. Ayrıca eğlence dolu yan etkinliklerle festival renklenecek.


AJANDA
9 EKİM ÇARŞAMBA
ALİ ALIŞIR
BOZLU ART PROJECT
MONGERI BİNASI

Dijital fotoğraf çalışmaları ile günümüz çağdaş sanatına yeni bir soluk getiren çağdaş fotoğraf Sanatçısı Ali Alışır'ın sanatsal pratiğinin dönemlere ayrılarak irdelendiği kitabı 'Ali Alışır 2009 - 2019', 24 eylül'de sanatseverlerle buluştu. 10 yıllık sanat serüveninin ele alındığı kitapla paralel düzenlenen sergi ise sanatseverlere kitabın görsel sağlamasını yapma imkanı sunuyor. Yapıtlarında her zaman bir tarihi altyapı, geçmişe öykünme ama günün koşullarını da aklından çıkarmama bilgiselliği ön planda olan Alışır'ın birikiminin paylaşıldığı sergi, 26 ekim'e kadar Bozlu Art Project'te görülebilir.

11 EKİM CUMA
GÜLŞEN
JOLLY JOKER
VADİSTANBUL

Yeni sezonda farklı konseptlere de ev sahipliği yapmaya hazırlanan Jolly Joker, Türkiye genelindeki 8 şubesi ile eğlencenın nabzını tutuyor. Jolly Joker Vadistanbul'un Programı, 4 ekim'de 90'lı yılların unutulmaz aşk şarkılarının mimarı Yaşar ile başladı. 9 ekim'de Ersay Üner, 11 ekim'de pop müziğin sevilen ismi Gülşen, 12 ekim'de Merve Özbey, 18 ekim'de koray Avcı, 19 ekim'de ise romantik şarkıların sevilen ismi Hakan Altun ile devam edecek. 25 ekim'de yılların eskitemediği sanatçı Selami Şahin'i sahnesinde ağırlayan Jolly Joker, 26 ekim'deki ayın son konserinde eskimeyen şarkılarıyla Levent Yüksel'i konuk ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.