Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

İstanbul’un en önemli tanığı olan Galata Kulesi yanında bulunan F&B Culture Restaurant, 2017 yılından bu yana, minimalist ve kendine özgü atmosferiyle hem turistlere hem de yerli müşterilere hizmet veriyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Türk mutfağından özel lezzetler
Galata Kulesi'ne arkadaşlık ederek İstanbul'un yaşayan tarihine tanıklık eden F&B Culture Restaurant, kısa sürede birçok kişinin vazgeçilmezi oldu. Genel olarak butik kalmayı benimseyen F&B Culture Restaurant, misafirlerine en iyi servisi sunabilmek adına, gerekli personel eğitimleriyle, kusursuz hizmet vermek adına azami duyarlılığı gösteriyor.

Mekana girdiğiniz andan itibaren bunu hissetmeye başlıyorsunuz. Sıcaklık ve servis kalitesi, mönünün elinize geçtiği an itibarıyla hissediliyor. F&B Culture Restaurant'da Türk mutfağının geniş lezzetlerinin harmanlandığı, birbirinden farklı tatlar deneyimlemeniz mümkün. Güleryüzlü ve deneyimli çalışanların, masaya oturduğunuz andan itibaren sizi en iyisine yönlendirdiği mekanda, "Hangi yemeği önerirsiniz?" sorusuna anında yanıt alabilirsiniz. Ağır ateşte uzun süre pişmiş ete katmış olduğu rahatlık ve lezzet bakımında benim size önerim dana yanağı olacak. Mönü çok çeşitli olmasına rağmen, misafirlerini yormayacak şekilde tasarlanmış. Türk mutfağını harmanlayarak a la carte hizmet veren F&B Culture Restaurant'ın mönüsünde; başlangıç, ara sıcak, balık ve et ürünleri olmak üzere 70 farklı çeşitle geniş bir lezzet yelpazesi bulunuyor. Mekanda, sonbahar ve kış ayına özel kaz eti sunumu da yapılıyor. Soğuk kış günlerinizi sakin ve huzurlu ortam sunmak adına dizayn edilmiş işletmede, Türkiye'nin farklı illerinden esinlenerek hazırlanmış yemekleri misafirler tadarak deneyimleyebilir.

Restoranda, Gaziantep yöresinden şiveydiz, Kars bölgesinden kendine özgü pişirme yeteneğiyle kaz ve yine Orta Anadolu'dan dana yanak gibi en çok tercih edilen yemekleri gönül rahatlığıyla tadabilirsiniz. Mekanda ayrıca, makarnalar, pizzalar, kırmızı etler, atıştırmalıklar sunulmaktadır. Güzel bir günün sonunda tatlı olarak ise eşsiz orman meyveli dondurma ve nutella ile birleşen waffle, tadınıza ayrı bir değer katacak. Eşsiz Anadolu kahvaltısıyla güne başlayacağınız restoranda, yaz aylarında sunulan özel alkolsüz kokteyllerle serinlemenin tadına varabilirsiniz. Mekan müzikleriyle de çok güzel bir ortam sunuyor.


'Pesto ve Pistou' mönüsü
Mövenpick Hotel, 31 Ekim tarihine kadar, İtalyan mutfağından pesto ve Fransız mutfağından pistou sosunun yepyeni ve yaratıcı çeşitleriyle renklendirilen ve yedi farklı Akdeniz lezzetinin yer aldığı 'Pesto ve Pistou' mönüsüne imza atıyor. Kabuklu yemişler, yağlı tohumlar, taze otlar, zeytinyağı ve peynir kullanılarak hazırlanan aynı çeşit soğuk sosun iki farklı versiyonu olan pesto ve pistou'nun heyecan verici çeşitleri, farklı tatları keşfetmek isteyen maceraperest lezzet düşkünlerinin beğenisini kazanacak. Dünyadaki tüm Mövenpick Otelleri'nde eş zamanlı olarak sunulacak pesto ve pistou mönüsünde; zeytin pesto ve patlıcan pesto ile kaplanmış ton balığı, tarhun pistou ile servis edilen deniz mahsulleri çorbası, fesleğen ve cevizli pestolu tagliolini, kırmızı lahana pestonun eşlik ettiği dana fileto ve tatlı olarak da çikolata ve naneli pistou ile sunulan Bundt kek gibi lezzetler bulunuyor.



Avrupa'daki ilk şubesini açtı
Türkiye ve Ortadoğu'da 60 şubesi olan Bigchefs, Avrupa'ya adımını Frankfurt Ile attı. Yeni Bigchefs şubesi, Frankfurt'un canlı alışverış caddelerınden Zeil üzerinde yer alan AVM'de açıldı. Avrupa'nın finans merkezlerinden biri olarak bilinen şehrin tanınmış caddesi üzerindeki Myzeil alışverış merkezi'ndeki Bigchefs, AVM'nin 'foodtopia' adı verılen yemek ve eğlence katında yer alıyor. 180 misafir kapasiteli yeni şube, 650 metrekarelik geniş bir alan üzerine tasarlanmış. Ege ve Doğu Akdeniz esintilerini Türk misafirperverliği ile Frankfurt'a taşıyan Bigchefs mönüsünde, hem dünya hem de Türk mutfağından seçilmiş Lezzetlerın yanında lokal tatlar da bulunuyor.




Eğlencenin en sıcak hali
Kutlamaların ve sınırsız eğlencenin ilk akla gelen isimlerinden Esnaf, kış sezonu boyunca en sıcak eğlencelere ev sahipliği yapacak. Açıldığı günden bu yana müzik ve eğlence dolu akşamlarının yanı sıra, iddialı mönüsüyle de adından sıkça söz ettiren ve rezervasyonları günler öncesinden kapanan Esnaf, Maslak 1453'ün içerisinde bu kış da hizmet vermeye devam ediyor. Sıra dışı dekorasyonunda meyhane ve gazino konseptlerinin birleşimini barındıran mekana girer girmez öncelikle görsel bir ziyafete tanık olacaksınız. Duvarlarında bulunan fütüristik çizimlerle modern ve enerjik, ahşap ve çini detaylarıyla samimi ve sıcacık bir hava hissedeceğiniz Esnaf, misafirlerine meyhane kültürünü tekrar anımsatıyor.


Müzik ziyafeti
Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in terasında hizmet veren Ouzo Roof Restaurant, her cuma Banu Karaca ve her cumartesi Yorgo ile dünya müziği eşliğinde Ouzo Roof ruhunu yaşatırken misafirlerini ülkeden ülkeye götürüyor. Banu Karaca; yerli-yabancı pop müzikten, Türk sanat müziğine, Greek müzikten Latin müziğe uzanan repertuvarıyla Anadolu Yakası'nın gecelerine renk katacak. Ouzo Roof Restaurant, ünlü Grek müzisyen Yorgo'nun eşsiz performansıyla misafirlerini ağırlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.