Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

Türkiye’nin ilk ve tek popüler müzik ve kültür festivali fizy İstanbul Müzik Haftası, 4-9 Kasım tarihleri arasında rap müzikten pop ve rock’a farklı türleri bir araya getirecek.

Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

Nazan ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Şehir müzik etkisine giriyor
İlki geçen yıl gerçekleşen ve 200 bini aşkın müzikseveri birbirinden eğlenceli konser ve etkinliklerle buluşturan fizy İstanbul Müzik Haftası, festival havasında geçmişti. Atlantis Yapım ve SM Production işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla 4 ayrı mekana yayılıyor. fizy İstanbul Müzik Haftası bu yıl 4 Kasım Pazartesi akşamı, Volkswagen Arena'daki 'fizy Müzik Ödülleri' ile başlayacak. 2019'un en başarılı isimleri ödüllerini aldıktan sonra 5 Kasım'da Feridun Düzağaç, 6 Kasım'da Ozbi ft. Gülce Duru, IF Performance Hall Beşiktaş'ta; 7 Kasım'da Gaye Su Akyol, Moda Kayıkhane sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.
7 Kasım Perşembe gününden itibaren ise Volkswagen Arena'da müthiş bir müzik maratonu start alıyor. Rap ve hip hop müziğin en başarılı temsilcilerinin sahneye çıkacağı bu günde 17.00'de Baneva ile başlayacak konserler sırasıyla şu isimlerle devam edecek: Alaturka Mavzer, Sansar Salvo, Önder Şahin&Sayedar, Kamufle, Nova Norda, Ayben, Anıl Piyancı, Seninşah, Gazapizm ve Ceza. 8 Kasım Cuma, festival havasındaki müzik haftasının ikinci maraton günü. Bayrak bu kez popçularda! Yine 17.00'de Eda Baba ile başlayan eğlence, Ekin Beril, Gökcan Sanlıman, Sena Şener ile devam edecek. Art arda sahne alacak Kalben, Gökhan Türkmen, Manga ile coşacak müzikseverler, Kenan Doğulu ile muhteşem bir finale şahitlik edecekler. 9 Kasım Cumartesi Volkswagen Arena'nın kapıları 15.00'te açılıyor. Sahne rock'çıların. Dolu Kadehi Ters Tut, Pilli Bebek, Moğollar'dan sonra Norm Ender ile 1 saatlik rap molası. Gece Pentagram, Teoman ve Haluk Levent sahnede olacak. Festivalin kapanışını ise Balkan müziğinin popüler ismi Shantel yapıyor.

Sonsuz kollu dansçı İstanbul'da
Flamenko'nun çağdaş bir dans olarak yükselişinde öncü rol oynayan ve tüm dünyada 'sonsuz kollu dansçı' olarak ünlenen Maria Pages, topluluğu ile birlikte 30 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na konuk olacak. Sanatçı, 'An Ode To Time' (Zamana Övgü) isimli gösterisiyle İstanbullu izleyicilerin karşısına çıkacak. 1990 yılında kurduğu dans topluluğu ile Flamenko geleneğini New York'tan Hindistan'a, Meksika'dan Japonya'ya uzanan geniş bir coğrafyada tanıtan Maria Pages, Endülüs Madalyası'ndan Ulusal Dans Ödülü'ne birçok prestijli ödülün sahibi oldu. Sanatçının topluluğu ile İstanbul'da sahneleyeceği ve 2019 Sevilla Bienali'nd e 'En İyi Gösteri' seçilen gösterisinin özünü 'zaman ' olgusu oluşturuyor. İçinde yaşadığımız zamana, yaşarken edindiğimiz tecrübelere odaklanan Pages, hazırladığı koreografi ile yaşam, ölüm, yeniden doğma, umut gibi kavramları tasvir ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.