Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Ünlü işletmeci Serkan Koca, bu kış İstanbul’da yeni bir mekan ile eğlence tutkunlarına hizmet verecek. Nişantaşı’nda ‘Studio 54’ adıyla yeni bir mekan açan Koca, 54 kişilik olan ve adını da bu özelliğinden alan mekan ile çok iddialı.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

54 kişinin girebildiği Çok özel bir kulüp
yazın Alaçatı'da Hammam Restaurant-Club'ı işleten Serkan Koca, kış sezonu için de İstanbul'da konsept bir kulübü eğlence hayatına kazandırdı. Koca'nın Nişantaşı'nda Abdi İpekçi Caddesi'nde 'Studio 54' adıyla açtığı kulüp, adını sadece 54 kişinin girebilmesinden alıyor. Sadece 54 kişilik olan kulübe, Nişantaşı 22 adlı kafenin içinden giriliyor. Kulüp, New York ve Londra'da başlayan 'konsept kulüp' akımına ayak uyduruyor. İsterseniz doğum günlerinde, isterseniz özel bir davet için mekanı kapatabiliyorsunuz. Serkan Koca yen mekanıyla ilgili, "Kış sezonuna girerken biraz dengeleri bozmak istedim. İnsanlar benden hep büyük yerler yapmamı bekliyor. Ama bu kez değişik bir konsept ile farklı bir çalışmaya imza attık. Sadece 54 kişilik küçük bir yer. Evinizin salonunda eğlenmek gibi düşünün bunu. Ama yabancı insanlar da bu evin küçük salonuna geliyorlar. Küçük, samimi, doğal bir yer. Güzel müzik. Bu daha başlangıç tabii. Bu kış başka projelerimiz daha olacak" diyor. Bu arada Studio 54'ün saat 23.00'da açılıp 05.00'de de kapandığını belirteyim.

Studio 54'e, Nişantaşı 22'nin içinden geçildiğini yazmışken bu mekan hakkında da biraz bilgi vereyim. Abdi İpekçi Caddesi'nde, ismini aldığı 22 numarada açılan Nişantaşı 22, kafe ve brasserie konseptinde hizmet veriyor. Mimarisini ödüllü mimar Abdullah Burnaz'ın yaptığı Nişantaşı 22, açık bar konsepti ile de oldukça dikkat çekiyor. Dünya mutfağından özel lezzetlerin yer aldığı bir mönüyle hizmet veren mekan, kahvaltı ile başlayıp gün boyu servise devam ediyor. Nişantaşı 22'nin mönüsünde en çok tercih edilenler; Linguine Carbonara, Dana Kaburga Pizza, Kuzu İncik ve Çilekli Çıtır Katlar...

Rezervasyona gerek olmayan, her gün DJ performansı olan ve sabah saat 10.00'da açılıp, gece 01.00'a kadar hizmet veren mekan, aynı zamanda kokteylleri ile de fark yaratıyor.




Mutfağın yıldızlarını ağırlıyor
Mutfak çalışmalarına farklı bir bakış açısı ve felsefeyle yaklaşan ünlü şef Mustafa Baylan, başarılı şefleri misafirleriyle buluşturuyor. Gastronomi dünyasının ünlü şefleri, Etiler'deki Cheffood'ta hünerlerini sergileyecek. Geleneksel Türk mutfağına modern yorumlar katan Mustafa Baylan'ın, ekim ayının konuğu İstanbul'daki kariyerinden sonra Sicilya'da mutfak eğitimi alan ve Milano'da da 3 Michelin yıldızlı restoranda görev alan ödüllü şef Murat Taşdemir oluyor. Milano'da 3 Michelin yıldızlı restoranda çalışma başarısı gösteren 'Mutfakların Efendisi' lakaplı şef Murat Taşdemir'in bir ay boyunca yemeklerini tatma fırsatına sahip olacak olan konuklar adeta bir lezzet turuna çıkaracak. Türkiye'de çıtayı yükselten gastronomik şefler, ellerinden çıkacak özel mönüleri restoranın sade, şık ve otantik atmosferinde sunacak.



Sağlık ve Lezzet deposu
Türkıye'nin dört bir yanından yöresel tatları yetiştiği adresten getiren lokanta Nevnihal'ın kış mönüsü lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. Havaların soğumasıyla birlikte lezzetlenen deniz ürünlerinden Omega-3 ve kalsiyum zengini taptaze Levreğin ise tam zamanı. Lokanta Nevnihal'ın bu sezon öne çıkan lezzeti ise şef İbrahım Bayraktar'ın hazırladığı ekşili levrek. Hem lezzeti hem de sahip olduğu protein, potasyum, sodyum, kalsiyum ve vitaminlerle bir yandan damağınızı şenlendirirken diğer yandan da sağlığınıza katkıda bulunuyor.

Merakla beklenen kulüp açıldı
Beş yıldır şehrin eğlence trendlerini belirleyen ve elektronik müziğin mabedine dönüşen Klein; yepyeni konseptiyle Harbiye'ye veda ederek 'Klein Wal' olarak Ayazağa'da kapılarını açtı. Elektronik müziğin dünyaca ünlü isimlerinden Amerikalı DJ Armen Miran ile unutulmaz bir açılışa imza atan Klein Wal'de sezon boyunca Damian Lazarus, Valeron, Dixon, Agents of Time gibi yıldız müzisyenler müzikseverlerle buluşacak. Kurucu ortaklar Burak Yön ve İsmail Alper yönetimindeki kadrosuyla cuma ve cumartesi geceleri, 23.00-05.00 saatleri arası açık olacak. 2 bin 500 kişilik mekan, güçlü ses ve ışık teknolojisiyle yaratılan görsel dünya ile şehrin gece hayatını bambaşka bir boyuta taşıdı.


Ünlü simaların uğrak yeri
İstanbul'da kısa bir süre önce ünlü akını eşliğinde hizmet vermeye başlayan Noa Burger, büyük ilgiyle karşılaştı. Ünlü şef Ali Serkan Kılınç'ın kendine özel tarifleriyle hazırladığı burgerler İstanbul Beşiktaş'ta misafirleriyle buluştuğu günden itibaren, adeta dolup taştı. Beşiktaş şubesinde misafirlerinin kuyruklar oluşturduğu mekan, kısa bir süre sonra 2. şubesini İstanbul Nişantaşı'nda açmaya hazırlanıyor. Noa Burger'ın Nişantaşı şubesinde sürprizleri de olacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.