Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un Boğaz’a nazır Laledan Restoranı, öğle ve akşam yemekleri mönüsünü tamamen yenileyerek ‘Pasta & More’ konsepti ile taze makarnaların ve en beğenilen İtalyan lezzetlerinin ön plana çıkartıldığı tatları misafirleri ile bu

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Mönüsünü İtalyan Lezzetleri İle yeniledi
Sicilyalı şef Giovanni Vaccaro'nun Çırağan Palace Kempinski İstanbul Baş Aşçı'sı Sezai Erdoğan ile çalışarak oluşturduğu mönü vazgeçilmez İtalyan lezzetlerinden örnekleri kapsıyor. 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Şef Vaccaro bir ay süreyle İstanbul'a gelerek Laledan aşçıları ile birebir İtalyan lezzetlerinin sırlarını paylaştı.

Pasta & More konseptinin adı Saray'da yer alan yeni makarna üretim odasından geliyor. İtalya'nın en favori makarna çeşitlerinden penne, rigatoni, spaghetti, pappardelle, tagliatelle, fettucine, cavatelli ve fusilli gibi farklı şekillerde taze makarnalar üretilip sonrasında enfes lezzetlerle buluşuyor. Pasta & More mönüsünde; karides ve midyeli cavatelli; ıstakozlu spaghetti alla chitarra; gorgonzola sosu ve ceviz ile rigatoni; çam fıstıklı gorgonzola sosu, sote patlıcan ile ıspanak ve ricottalı tortellini; karides mezzelune; rendelenmiş pecorino ile dana etli ve bademli bohça casonsei; yengeç tortellini gibi leziz İtalyan makarnaları yer alıyor. Ayrıca birbirinden enfes dana etli, balıklı ve sebzeli lazanya çeşitleri de bulunuyor.

Makarnaların yanı sıra Pasta & More konsepti mönüsünde İtalyan mutfağının olmazsa olmazlarından bazı örnekler başlangıç, ana yemek ve tatlı seçenekleri arasında yer alıyor. Misafirler masaya oturduğu an servis edilen susamlı Sicilya ekmeği, İtalyan usulü mısır ekmeği Polenta, grissini gibi ekmek çeşitlerinin yanında; fesleğenli, biberiyeli, kekikli ve acı biberle lezzetlendirilmiş doğal zeytinyağları eşlik ediyor. İtalyan şarküteri tabağı gibi seçenekler de başlangıçlar arasında yer alıyor. Mönünün bir diğer yıldızı da risotto çeşitleri. İtalyan tarzı sunumlarla hazırlanan balık çeşitlerinin yanında et mönüsü seçeneği de bulunuyor. En leziz İtalyan tatlıları da Pasta & More mönüsünde damakları lezzetlendiriyor.

5. yılını kutluyor
Spago İstanbul'un 5. yılı şerefine iki Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, 1 Kasım Cuma akşamı düzenlenen özel bir etkinlikte konuklarını ağırladı. Ünlü şef tarafından hazırlanan mönü ve sunumlar eşliğinde gastronomi dünyasının unutulmaz lezzetlerini deneyimleyen konuklar, gece boyunca adeta lezzet şöleni yaşadı. Spago İstanbul'un 5. yılı şerefine düzenlenen etkinlikte konuklar, 35 yılı aşan Spago kültüründeki ikonik lezzetleri, Wolfgang Puck'ın özel olarak seçtiği içkiler ve keyifli anlatımları eşliğinde deneyimledi. Nişantaşı'nın vazgeçilmez adresi The St. Regis İstanbul'un teras katında yer alan Spago'da gerçekleşen etkinlik, sadece tek bir akşamda sınırlıydı ancak bu eşsiz deneyimi kaçıranlar için Wolfgang Puck tarafından bir araya getirilen özel seçkiler, aralık sonuna kadar Spago İstanbul'da misafirlerin beğenisine sunulacak.


Ayrıcalıklı bir lezzet deneyimi
İtalyan mutfağının en başarılı adreslerinin başında gelen Mezzaluna, ev yapımı taze makarna alternatifleri ile misafirlerine ayrıcalıklı bir lezzet deneyimi sunuyor. Güneşte kurutulmuş domates sos ve ceviz ile lezzetlendirilen Napoli usulü ev yapımı makarna scialatielli al pesto di pomodori secchi, karides, kalamar ve güneşte kurutulmuş domatesli taze ev yapımı linguine con gamberi e calamari mönünün imza makarnaları arasında yer alıyor.


Yeni tatlar eklendi
Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinden ünlü şef Murat Bozok'un danışmanlığında, Etiler Nispetiye Caddesi'nde açılan, orijinal reçetelere sadık kalarak sunduğu Amerikan mutfağı ve mimari konseptiyle dikkat çeken Rustyfork, mönüsüne eklediği yepyeni tatlarıyla uzmanlığını bir kez daha ortaya koyuyor. Hafta sonları 10.00-15.00 saatleri boyunca kahvaltı servisi veren Rustyfork, yeni sezon için mönüsüne eklediği yeni kahvaltı tatlarıyla heyecan yaratıyor. Alışılmış kahvaltı lezzetlerinin ötesinde deneyimler yaşatan bu mönüye eklenen, fırınlanmış patates eşliğinde cheddar peynirli, yumurtalı, dana veya domuz bacon seçenekli Breakfast Bagel, çilek, muz, yulaf ve fındıkla hazırlanan Acai Bowl, beyaz ve siyah çikolata, çilek, çikolatalı pirinç patlaklı Rusty's Pancake ile Rustyfork yeme-içme dünyasında ezber bozmaya devam ediyor.


Öğle yemeklerine özel mönü
Nefis lezzetleriyle sonbaharın öğle saatlerine keyif katan Sunset, gündüz yemeklerinin de vazgeçilmez adresi. Sunset'in öğle yemeklerine özel LunchFest mönüsü; başlangıç, ana yemek ve tatlı seçeneklerinden oluşuyor. Mönüden seçeceğiniz 3 farklı lezzetle öğle molalarınızı keyfe dönüştürebilirsiniz. Sunset'in ödüllü Fransız şefi Fabrice Canelle ve tecrübeli sushi şeflerinin hazırladığı mönü, özel fiks bir fiyatla şaşırtıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.