Tasarımı sportif ama içi çok geniş

BMW’nin kompakt sınıftaki ilk sedanı BMW 2 Serisi Gran Coupe ortaya çıktı. Nisanda Türkiye’de satışa sunulacak olan araç, dinamik tasarımı, geniş iç hacmi ve güvenlik sistemleriyle dikkat çekiyor.

Tasarımı sportif ama içi çok geniş

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW'nin kompakt segmentteki en yeni temsilcisi BMW 2 Serisi Gran Coupe yüzünü gösterdi. BMW'nin 7 yıl önce başlattığı Gran Coupe akımının son temsilcisi olan araç, BMW'nin sahip olduğu dinamizmi estetik ve duygulara hitap eden bir tasarım ile birleştiriyor. 4 kapılı coupe formu ile oldukça sportif bir tasarıma sahip olan araç, alçak tavan çizgisine rağmen iç mekanda sunduğu geniş ve fonksiyonel yaşam alanı ve teknolojik özellikleri ile segmentinin en dikkat çekici modellerinden biri...

BMW 2 Serisi Gran Coupe'nin öne çıkan özellikler arasında, dinamik olarak gerilmiş siluet, çerçevesiz kapı camları ve bagaj kapağının ortasına kadar uzanan stop lambaları dikkat çekiyor. Araç, standart olarak sunulan LED farları ile de göz kamaştırıyor. 4.526 milimetre uzunluğundaki aracın genişliği 1.800 milimetre, yüksekliği ise 1.420 milimetre. Sportif tasarımına rağmen 2.670 milimetrelik dingil mesafesi sayesinde iç mekanda da oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor. Ayrıca 430 litrelik bagaj hacmi de geniş yük eşiği sayesinde eşya yükleme sırasında kolaylık sağlıyor. Aracın, yüksek çözünürlüğe sahip dijital göstergeleri ve sportif direksiyonu, iç mekanda sunduğu premium hissini en üst seviyeye çıkarıyor. Arkadan aydınlatmalı trim şeritleri ise altı farklı renk seçeneği ile iç mekandaki atmosferi değiştirmeye yardımcı oluyor.

BMW 2 Serisi Gran Coupe'de biri benzinli diğeri dizel olmak üzere 3 silindirli iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Bu verimli motorların ilkini 116 bg güç ve 270 Nm tork üreten BMW 216d Gran Coupe oluşturuyor. BMW 218i Gran Coupe'deki 1.5 litre hacmindeki benzinli motor seçeneği ise 5.2 litreye kadar inen karma yakıt tüketimi ile 140 bg güç ve 220 Nm sunarak 0'dan 100'e 8.7 saniyede ulaşıyor. Tüm motor seçeneklerinde 7 ileri çift kavramalı Steptronic şanzıman standart olarak sunuluyor.

ZENGİN GÜVENLİK ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKEN BMW 2 SERİSİ GRAN COUPE'DE, ŞERİT TERK UYARISI, ŞERİT DEĞİŞTİRME UYARI, ARKA ÇARPIŞMA UYARISI VE ÇAPRAZ TRAFİK UYARISI ÖZELLİKLERİNE SAHİP SÜRÜŞ ASİSTANI BULUNUYOR.


NİSAN 2020'DE TÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKACAK OLAN BMW 2 SERİSİ GRAN COUPE'DE 1.5 LİTRE HACMİNDE 3 SİLİNDİRLİ DİZEL VE BENZİNLİ OLMAK ÜZERE İKİ FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ YER SAĞLIYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.