Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

İstanbul’un efsane mekanlarından Çubuklu Hayal Kahvesi, yeni konseptiyle kapılarını yeniden açıyor. Mekan, ünlü şef Murat Bozok’un lezzetleri başta olmak üzere birbirinden önemli isimlerin konserleriyle yepyeni bir dönemi başlatıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Efsane yeni konseptiyle geri döndü

Sene 1992; İstanbul'da konser, canlı müzik ve eğlence için çok fazla adres yokken, Beyoğlu'nda açılan ilk adresiyle, başta var olduğu semt olmak üzere, şehirde ihtiyaç duyulanı en üst seviyede yaşatarak, sektörünün kurucularından olan Hayal Kahvesi, bünyesinin en önemli noktalarından olan Çubuklu Hayal Kahvesi'nde yepyeni bir dönemin müjdesini veriyor.

'İyi Yemek ve İyi Müzik' anlayışıyla tek bir adreste sabahtan geceye gün boyu misafirlerine keyifli anlar ve deneyimler yaşatan Çubuklu Hayal Kahvesi, lezzet anlayışının çitasını gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinden ünlü şef Murat Bozok ile yükseltiyor. Çubuklu Hayal Kahvesi, dünya çapında da ayrı bir üne sahip olan gastronominin önemli isimlerinden şef Murat Bozok'un önderliğinde hazırlanan iştah kabartan lezzet deneyimlerini, her biri ayrı konseptte servis veren Brasserie by Çubuklu Hayal Kahvesi ve Beikos Meyhanesi'nde yaşatıyor.

Denize nazır kahvaltılardan Boğaz'da gün batımının güzelliğini yaşatan akşam yemeklerine uzanan, ünlü şef Murat Bozok tarafından hazırlanan ve oldukça zengin mönüsüyle ilgi uyandıran Brasserie by Çubuklu Hayal Kahvesi, işin uzmanları tarafından hazırlanan kokteylleriyle de misafirlerinin keyiflerini taçlandırıyor. Mezeler eşliğinde Boğaz'a nazır ideal ve kaliteli deneyimler yaşamak isteyenler de yine Murat Bozok'un lezzet önderliğindeki Beikos Meyhane'de buluşuyor.

İstanbul'un gözde semtlerinden Beykoz'un en keyifli konumunda, hem Anadolu, hem de Avrupa Yakası'ndan 40 dakikada ulaşılabilen, 125 yıllık tarihi bir taş binada, iç ve dış mekanları dahil tam 2500 m2'lik alanında misafirlerini ağırlayan ve tek mekanda birçok hizmeti sunma avantajıyla ilgi uyandıran Çubuklu Hayal Kahvesi, kategorisindeki köklü geçmişini ve uzmanlığını eğlencesine de yansıtıyor. Sadece hafta sonları değil neredeyse haftanın her günü, Bülent Ortaçgil, Metin Arolat, Göksel gibi birbirinden ünlü sanatçıları canlı izlemek ve dinlemek isteyenler, 600 kişilik, otantik dokudaki Eventhall by Çubuklu Hayal Kahvesi sahnesinde gerçekleşen konserlerde buluşuyor.

Hem kara hem de deniz ulaşımı avantajıyla Brasserie by Çubuklu Hayal Kahvesi, Beikos Meyhane, Eventhall by Çubuklu Hayal Kahvesi ile gün boyu ayrıcalıklı deneyimler sunan Çubuklu Hayal Kahvesi, yenilenen dünyasıyla şehirde yeni bir efsane yazmaya hazırlanıyor.


5. yaşa özel kutlama
Neolokal, beşinci doğum gününü bu ay iki yemekle kutladı. Neolokal'in beşinci yıl özel mönüsünü, üç farklı kıtadan gelen şef dostları Maksut Aşkar ile birlikte hazırladı. Brezilya'dan Manu Buffara, Güney Afrika'dan Margot Janse ve Hong Kong'dan May Chow'un hazırladıkları lezzetlere Apartıman'ın şefi Burçak Kazdal da tatlılarıyla eşlik etti. Kutlamada, dünyaca ünlü şefler Margot Janse, Manu Buffara ve May Chow ile Maksut Aşkar'ın farklı kıtaların lezzetlerini kendilerine has gastronomik perspektifleriyle bir araya getirdikleri bir mönü ikram edildi. Şefler, Baobab Labne, Afrika Dashi, Tacupi, kurutulmuş karides yumurtası, gibi değişik lezzetlerin yer aldığı bir mönüyle, Neolokal misafirlerini gastronomik bir yolculuğa çıkardı. Ayrıca, üniversitelerin gastronomi bölümlerinde eğitim gören 12 şef adayı, Neolokal'de düzenlenen öğle yemeğinde bu üç şefle bir araya geldi.


Dünyaca ünlü şef istanbul'da
Bu sene 5. Kez gerçekleştirilecek Gastromasa konferansı, 30 Kasım cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak. Bu senenin davetlileri arasında İspanyol mutfağının modernist öncülerinden biri olan Andoni Luis Aduriz yer alıyor. Bask doğumlu şef, 1998'de memleketinde Baskça'da 'meşe sınır' anlamına gelen 'mugaritz' adlı restoranını açtı ve 2000'de ilk 2006'da da ikinci michelin yıldızını kazandı. Aduriz'in uzun zamandır beklenen restoranı Topa Sulkaderia, 2017 mart'ın başında San Sebastian'ın de Gros semtinde açıldı. Aduriz'in Latin Amerika mutfağına verdığı saygı oldukça dikkat Çekıyor. Aduriz, 'füzyon' sözcüğünden uzak duruyor.


Spesiyalleriyle konuşuluyor
Regnum Carya dünya mutfaklarının seçkin örneklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu yıl açılışı gerçekleşen Şevk-Et Steakhouse, sadece kendi üretimi olan spesiyal lezzetleriyle adından söz ettiriyor. Bölgenin en iyi et restoranı olma iddiasını sürdüren Şevk-Et, şık dekorasyonu ve güçlü menüsüyle et severlerin favorisi oluyor. Şevk-Et'in mönüsünde; dünyaca ünlü steakhouse mönülerinde yer alan T-bone Steak, Dry Ribeye ve Flet Mignon seçeneklerine Şevk-Et'in yeniden yorumladığı ve kendi üretimi olan Şevk-Et'e özel gurme burger, steak, gurme sosisler Osmanlı sucuğu, Frankfurter dana sosis, tavuk sosis, cheese peynirli corner sosis, ördek göğüs füme, dana brezola, dana spec ve biberli salam eşlik ediyor.



Huzur ve eğlence noktası
Moda'da yer alan 'PopMod', farklı ve iddialı konseptiyle misafirlerini, geçmişten günümüze keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Meyhane atmosferini tam olarak hissettiren ve her birinin ayrı bir hikayesi olan 41 çeşit mezesi ve lezzetli yemekleri ile misafirlerini ağırlayan PopMod Eski Nesli Meyhane'de ise; değerli birçok sanatçı, muhteşem sahne şovları ve zengin repertuvarı ile sahne alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.