Güzelliğin arkasındaki büyü

İkonik spor araba Posche’nin yaratım sürecine tanıklık etmek için gittiğimiz Stuttgart Porsche fabrikasının yarattığı etkiyi, fabrikanın hemen karşısında bulunan Porsche Müzesi ile adeta ikiye katladık.

Güzelliğin arkasındaki büyü

YAZI BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr

Spor araba konusunda bir ikon olan Porsche'nin bu sefer eşsiz çizgileri ve herkesi büyüleyen o havalı duruşunun arkasındaki süreci inceledik. Stuttgart'ta bulunan Porsche fabrikasını ziyaret ederek, harika sonucun arkasındaki uyumlu emeği gördük. Stuttgart'a yaptığımız gezi de Porsche'nin bu sefer harika tarihini ve yaratım sürecini deneyimleme şansı yakaladık.

Her şeyin son teknolojiyle ve mükemmel bir uyumla ilerlediği Porsche fabrikasında, birçok insanın hayalini kurduğu eşsiz modeller büyük bir titizlikle yaratılıyor. Bu titiz sürece tanıklık edince de Porsche'nin bu kadar ikonik duruşunun nedenini anlayabiliyorsunuz. Bu deneyimden etkilenmeniz için arabalara düşkün olmanız veya çok iyi anlıyor olmanıza da gerek yok. Yaratım aşamasını görmek sizi etkilemek için yeterli... Her model, iskeletten başlıyor ve her istasyonda bir sonraki parça eklene eklene son halini buluyor. Bir modelin son haline gelmesinin ardındaki insan gücü kesinlikle harika. Çalışanların her biri konularında uzman, her bir detay, parça, malzeme büyük bir özenle seçilip, bir araya getiriliyor. Özellikle de derileri konusunda çok hassaslar... Kullanılacak derilerin her biri önce özel bir aletle kontrol ediliyor, kalite uygunluğuna göre kullanılıyor. Ayrıca derilerin üzerine yapılan dikişlerin hepsi de elde yapılıyor.

Porsche'nin özellikleri saymakla bitmez ancak bu özelliklerin kendinizle bütünleşmesini de istiyorsanız; Porsche, Exclusive Manufaktur hizmeti bunu size sunuyor. Porsche sürücüleri, danışmanların yardımıyla iç ve dış alan için yaklaşık 700 seçenek arasından kendine en uyumlu olanı seçebiliyor. Kısaca Porsche Exclusive Manufaktur, hayalinizdeki aracı en küçük ayrıntısına kadar kişiselleştirmek için neredeyse sınırsız olanak sunuyor. Ayrıca bu yeni bir hizmet de değil, 30 yılı aşkın bir süredir var. Stuttgart Porsche fabrikasının hemen karşısında da Porsche Müzesi yer alıyor. Müzede Porsche'nin serüvenini en başından keşfetme şansınız var. 80'den fazla aracın sergilendiği müzede dünyaca ünlü, ikonik modeller 356, 550, 911 ve 917'yi görebileceğiniz gibi Ferdinand Porsche'nin dikkat çeken teknik keşiflerini de inceleyebiliyorsunuz. Bu yıl 10. yılını kutlayan müzede, ilk yaratılan araçlardan, özel serilere, yarış arabalarına kadar birçok modele tanıklık edebiliyorsunuz. Çekebileceğiniz fotoğrafları anlatmıyorum bile!

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.