Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

60’lı yılların ruhuna ait zariflikte, eski yaz günlerinden güzel anlardan oluşan fotoğraflarla bezenmiş, sakin ve pastel tonların hakim olduğu Isola, içeri girer girmez ferah atmosferi ile kendinizi oraya ait hissedeceğiniz bir İtalyan adası havasını taşı

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Güney Akdeniz Lezzetleriyle Mönüsünü Yeniledi
İstanbul'un sürekli değişen, gelişen ve İstanbul'un en çok yatırım yapılan semtlerinden biri haline gelen Bomonti'de bir Güney Akdeniz adası sıcaklığıyla Isola, her mevsimde tazelenen sebzeler ve meyvelerle mönüsünü de tazeliyor. Isola'nın şefi Fırat Yanardağ her mevsim mönüyü tasarlarken, mevsimselliği ve ürün kalitesini göz önünde bulunduruyor.

İtalyan Eoli takımadalarından ismini alan Isola, mutfağında Güney Akdeniz lezzetlerini kokteyllerinde ise özel kendine has karışımlarla ön plana çıkıyor. İçinde bulunduğumuz kış ayı ile birlikte mönüsüne yeni lezzetler katan Isola, başlangıçlarda yer elması ezmeleri ile servis edilen ev yapımı tatlı patates cipslerini, mevsimsel sebze ağırlıklı hafif başlangıçların ardından ana yemekte ağır ateşte uzun süre pişirilen dana yanağı, sütte aromatik otlarla pişmiş karnabahar püresinin üzerinde kendi soslarıyla servis ettiği birbirinden özel lezzetleri içeriyor. Tatlı mönüsünde ise, klasik tatlıları farklı aromalar ile birleştirerek yeniden yorumluyor, bunun en güzel örneği ise cennet hurmalı panna cotta. Eşsiz yemeklerinin yanı sıra 2019 Türkiye World Class Yılın Barmeni seçilen Osman Fethi Baycan şefliğinde, kendine has karışımlarla benzersiz kokteyllere imza atan Isola'da kokteyllerin lezzetleri yemekler ile uyumu yakalıyor. Isola, kendine özgü mekan tasarımı, lezzetleri ve kokteylleri ile Bomonti'de sıcacık Akdeniz ruhunu yaşatıyor.

Fark yaratmaya devam ediyor
Türk, Sefarad ve Rum lezzetlerini keyifli mekanlardaki şık sofralarda sunan Buselik'te misafirleri yeni tatlar, benzersiz lezzetlerle bekliyor. Günümüzün meyhane kültürünü Fenerbahçe, Anadolu Hisarı, Tünel ve Moda Teras'ta bulunan şubelerinde sunan Buselik, misafirlerini kışa özel yeni lezzetlerle karşılıyor. Yemeklere ve sohbetlere eşlik edecek mezeler, zeytinyağlılar, ara sıcaklar, salatalar; kırmızı etten balığa çeşit çeşit ana yemekler ve günü taçlandıracak tatlılar Buselik mönüsünü oluşturanlardan. Yenilenen kış mönüsünde ise şekli ve sunumuyla fark yaratan Topik, Taze Domates ve Sarımsaklı Kaya Koruğu mezelere yeni eklenenlerden. Yaprak sarma, kış mönüsünde sevilen meyveyle buluşuyor ve Vişneli Yaprak Sarma olarak misafirlere sunuluyor.

Ev yapımı burger
Lezzet peşinde en iyiyi arayanlar ile teknoloji severleri bir araya getiren yepyeni bir ev yapımı hamburger deneyimine ne dersiniz? Adını almanca Hamburger sözcüğünden alan Frikadell, tamamen yerli, taze malzemeler ve özel baharat karışımlarıyla ev yapımı burgerler hazırlıyor. Mönüsünde farklı damak tercihlerine uygun vejetaryen burger ve atıştırmalıkların yer aldığı Frikadell'de, ünlü İspanyol şef Jaume Puigdongolas'ın tarıfını hazırladığı, daha önce hiç tatmadığınız lezzetlerde özel hamburger sosları ile mönünüzü zenginleştirebilirsiniz. Aralık ayı boyunca her cuma Frikadell'de sizi özel bir sürpriz ürün de bekliyor olacak. Yeni yılı karşılarken lezzetine ve iştah açıcı görüntüsüne dayanamayacağınız 2020 burgerini kaçırmamanızı tavsiye ederiz.


Caz günleri başladı
La Boucherie'de caz günleri 'Bouch Jazz' adı altında, aralık ayında da devam ediyor. Umut Evirgen'in sahibi olduğu Emirgan Group'un mekanı La Boucherie, kreatif yüzü Özer Atik'in önderliğinde ve Ozan Musluoğlu'nun müzik direktörlüğünde aralık ayında dikkat çekici caz performanslarına ev sahipliği yapacak. Saat 18.00'da açılan barı ve mutfağı ile iş çıkışı için de yeni bir alternatif haline gelen kulüpte saat 20.00'den sonra canlı performansları izlemek mümkün. Mekanda 18 Aralık'ta Barış Doğukan Yazıcı Quintet, 19 Aralık'ta Funkbones, 20 Aralık'ta Erdem Özkan Band, 21 Aralık'ta Dila Bahar 5tet, 25 Aralık'ta Ezgi Alaş Band, 26 Aralık'ta Duygu Argın 4tet feat. Neşet Ruacan, 27 Aralık'ta Sibel Köse Band ve 28 Aralık'ta da Nihal Akarsu 5tet sahneye alacak.


Bir İstanbul klasiği
Akdeniz mutfağının geleneksel tatlarını İstanbul'un ruhuna uyumlayan Sardunya Karaköy Restaurant, Deniz ürünlerini yalın bir konseptle Boğaz'a taşıyor. En iyi ve en taze deniz ürünlerini farklı pişirme yöntemleri ile sunulduğu mutfak mönüsü, yenilikçi konsepti ile Boğaz'ın en güzel noktalarından birinde misafirlerini ağırlıyor. Sardunya Karaköy özenle hazırlanmış her bir tabağında Akdeniz'in geleneksel tatlarını benzersiz bir şekilde 43 yıldır misafirlerine sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.