Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

İstanbul gece hayatına yeni bir mekan geldi. Adı da ‘Meftun’ oldu. Başarılı işletmeci Mehmet Davran’ın mekanı Meftun’da, hem şarkı söyleyecek hem göbek atacak hem şarkılardan mest olacak hem de midenize bayram ettireceksiniz.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Eğlence tutkunlarının yeni adresi

En son Alaçatı'da işlettiği mekan ile kendinden söz ettiren ve başarısını ortaya koyan Mehmet Davran, İstanbul'da da sezona hızlı giriş yaptı. 15 Kasım'da kapılarını açan 'Meftun İstanbul' adlı mekan açıldığı ilk günden bu yana eğlencenin odak noktası oldu. Canlı müzik mekanları arasında açık ara dikkat çeken ve beğeni kazanan Meftun İstanbul, Dereboyu Caddesi'nde yer alıyor. Yüksek tavanı, rahat ve şık mekan düzenlemesi ile misafirlerini her gece ağırlayan Meftun İstanbul'da haftanın beş günü canlı müzik var.

Hem canlı müzik mekanı olarak hem de yemekleri olarak farkını açıldığı günden bu yana ortaya koyan Meftun İstanbul'da çarşamba, cuma günleri Mert Davran sahne alıyor.

Sevilen pop şarkılarının yanı sıra kendi şarkılarını da seslendiren Mert Davran, pazar akşamları da 'Arabesk Gecesi' ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Pazar gecesi Orhan Gencebay'dan Ebru Gündeş'e kadar tüm sevilen şarkıları söyleyen Mert Davran, konuklarına şölen tadında geceler yaşatıyor. Perşembe geceleri ise Nurcan Eren sahneye çıkıyor Meftun İstanbul'da.

Geniş bir orkestra ile sahneye çıkan Nurcan Eren, romantik şarkılar ile geceye başlayıp gecenin sonunda sevenlerine göbek attırıyor. Cumartesi günleri de Meftun İstanbul'da sürpriz isimler sahne alıyor. İstanbul'da sahneye çıkmama kuralını da ilk kez Meftun İstanbul için bozan Ayla Çelik, 16 Ocak'ta da yoğun istek üzerine yeniden sahneye çıkacak. Hem kendi şarkılarını hem de ünlü isimlere verdiği şarkıları seslendirecek. Meftun'un yemek mönüsü de çok iddialı. En meşhur ustaların elinden çıkan meze ve kebapları ile oldukça beğeni alıyor. Mezeleri, kebapları derken üstüne bir de eğlence ile Meftun, İstanbul gece hayatında eğlenmeyi özleyenlerin vazgeçilmez adresi oldu bile.

Ünlülerin de uğrak yeri olan Meftun, açıldığı günden bu yana; Levent Kızıl, Saba Tümer, Melis Murathanoğlu, Ralf Tezman, Metin Aşık, Selhan Aloğlu, Ercan Saatçi, Mehmet Mutlu gibi isimleri çok kez ağırladı.



Lezzetli ve eğlenceli bir yılbaşı
Scarlet Steakhouse, 2020'ye girerken de yılbaşı yemeklerinin ve kutlamalarının özel adreslerinden biri olacak. Eksiksiz bir şehir kulübü olmayı misyon edinerek sunduğu lezzetli mönüsü ve çarpıcı ambiyansıyla her zaman misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Scarlet Steakhouse, 2020'ye hazır. Çok özel lezzetlerden oluşan fiks mönüsü ve Selen Görgüzel'in eğlenceli sahne performansıyla 2020'ye hem lezzetli hem eğlenceli bir giriş yapma fırsatını kaçırmayın. Başlangıçlarda cheddar peynirli füme etten Brezilya dönerine, ara sıcaklarda özel paçanga böreğinden iç pilavlı hindiye, ana yemekte birbirinden lezzetli et alternatifleri yer alıyor. Gecenin kapanışını, sevilen tatlı San Sebastian ile yapıyor.



Gayrettepe'de gizli bahçe
Louis Vuitton'un dünya gezginleri için hazırlamış olduğu şehir rehberi koleksiyonunda yer alan Bosphorus Brewing Company, İstanbul'da türünün tek örneği. Gayrettepe'de gizli bir bahçede konumlanmış İngiliz Pub atmosferinde bir lezzet durağı. Mekanın şık dekorasyonu ve profesyonel kadrosu, pub tutkunlarının yurtdışında deneyimlediği tatları ve daha fazlasını İstanbul'a taşıyan eşsiz bir konsept. Lezzet şeflerinden Çiğdem Alagök'ün yönetimindeki Mutfak, misafirlerine İngiltere ve Belçika'daki Pub'ların etkileyici dünyasını sunuyor. Ev yapımı sosisler, patates cipsleri, özel tempura hamuruyla hazırlanan kızartmalar, deniz ürünleri, et çeşitleri ve tatlılar var.



Japon sokak lezzetleri
YO! Sushi, Japon sokak yemeklerini İstanbul Havalimanı'na getiriyor. 1997'de kurulan ve merkezi Londra'da olan İngiliz markasının, İngiltere, İrlanda, Paris CDG Havalimanı, Dubai, Suudi Arabistan, Sidney, Oslo ve Kopenhag gibi dünya genelindeki lokasyonlarda 100 şubesi var. Odak noktası sushi olsa da birbirinden lezzetli ve geleneksel Japon yemeklerini de mönüsünde bulunduran YO! Sushi, dönen bandıyla yemek servisini eğlenceli kılıyor. Desk üzerindeki bantta ürünler farklı renkteki tabaklarda dönüyor ve fiyatlar her tabağın rengine göre farklılaşıyor. Misafirler isterse banttan seçebiliyor; sipariş verebiliyor. Dış hatlar gidiş tarafında 220 metrekarelik alanda konumlanan mekanda kahvaltı servisi de var.



Zengin kahvaltı çeşitleri

Mekan tasarımı ve mönüsü ile brasserie konseptine özgün bir anlayış getiren Monochrome, birbirinden zengin kahvaltı seçenekleriyle sizi lezzet deneyimine davet ediyor. Pişi topları ve ekmek çeşitleri eşliğinde iki kişilik sunulan kahvaltı tabağı zengin içeriği ile göz dolduruyor. Ezine peyniri, eski kaşar, lor peyniri, Van otlu peynir, hindi füme, marine edilmiş zeytinler, köy tereyağı, bal, kaymak, el yapımı çilek reçeli, kahvaltılık ezme, söğüşten oluşan kahvaltı tabağında isteğe göre yumurta da bulunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.