Çok kültürlü ve çok renkli bir şehir Kuala Lumpur

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı çok kozmopolit bir şehir. Asya’nın ve Malezya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan şehirde görülecek ve yapılacak çok şey var.

Çok kültürlü ve çok renkli bir şehir Kuala Lumpur

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Malezya'nın hem başkenti hem de kültür, ticaret ve eğlence merkezi olan Kuala Lumpur, Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden biri... 1800'lerin başında, Gombak ve Klang nehirlerinin kesişme noktasında küçük bir madenci köyü olarak kurulan ve Malayca'da 'çamurlu kavşak' anlamına gelen şehirde Malayların dışında Çinli ve Hintliler yaşıyor. O yüzden de Malay, İslam, Hint ve Çin kültürleri bir arada bulunuyor.

Renkli kültürlerin bir arada yaşadığı şehir, pırıltılı gökdelenler, gösterişli alışveriş merkezleri, Çin ve Hint mahalleleri, camiler ve yemyeşil parklarla çok etkileyici bir görünüme sahip. Alışveriş tutkunlarının en gözde şehirleri arasında da yer alan Kuala Lumpur, mutfağıyla da adından söz ettiriyor. Dünyanın en yeşil şehirlerinden biri olan Kuala Lumpur'da gezilecek ve görülecek pek çok yer var. Görülebilecek yerlerin başında bir zamanlar dünyanın en yüksek binası olarak kayıtlara geçen Petronas Twin Towers geliyor. Bu kule aynı zamanda Malezya'nın en önemli petrol şirketlerinden birinin de iş binası olarak kullanılıyor. Malezya'nın hem yönetim, hem turizm merkezi olan Putra Jaya, Seri Perdana, Putra Camii, Dar'ül Ehsan Sarayı, Putra, Saujana ve Gemilang Köprüleri, Chinatown ve Hinduların kutsal ibadet merkezi sayılan Batu Caves de görülmeye değer.

Modern binaların yanında, İngiliz sömürgesi döneninden kalma görkemli binalar ve geleneksel dükkan-evleri de mutlaka görmelisiniz. Şehir müze açısından da çok zengin. Ülkenin tarihini, mili mücadelesini, kültürünü ve sanatını yansıtan onlarca müze var. Güncel sanatlarla ilgilenenler için de şehirde birçok müze ve galeri yer alıyor.

Yukarıda belirttiğim gibi Kuala Lumpur tam bir alışveriş cenneti. Çok modern alışveriş merkezlerinin yanı sıra geleneksel pazarlar ve pasajlar da alışveriş için turistleri bekliyor. Pavillion, Fahrenheit 88, Lot 10 ve Petronas Twin Towers'ın altındaki Suria KLCC, şehrin en tanınmış modern alışveriş merkezleri...

Şehrin gece hayatı da çok renkli. Birçok restoran, bar ve eğlence mekanı bulunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.