Alpler’e tırmanmanın en etkileyici yolu

Beyaza bürünmüş Alpler’i görmenin en etkileyici yollarından biri de Bernina Express turu. İsviçre’nin Chur şehri ile İtalya’nın Tirano şehri arasında yapılan tren turu, muhteşem manzaralar sunuyor.

Alpler’e tırmanmanın en etkileyici yolu

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Bu hafta size sıra dışı bir kış tatili önereceğim. Sizi Alpler'e davet edeceğim ama kayak yapmak için değil! Trenle beyaza bürünmüş Alpler'i gezeceksiniz. Bernina Express turundan söz ediyorum. Bernina hattı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor ve Bernina Express de bu hatta muhteşem bir tren yolculuğu yaşatıyor. 100 yılı aşkın süredir hizmet veren Bernina Demiryolu, 13 tünel ve 52 viyadükten oluşuyor. Bernina Express ise, İsviçre'nin Chur kasabasından başlayarak yaklaşık 5 saatlik bir yolculukla, İtalya sınırları içinde kalan Tirano şehrinde son bulan bir tren turu. Kış tatilinin en ünlü yerlerinden St. Moritz'ten de geçen bu tur, konukların çarpıcı Alpler manzarasını deneyimlemesi için 'kırmızı tren' ile yapılıyor. Trenin büyük pencerelerinden panoramik görüntü sunan vagonları, manzaranın tadını çıkarmanızı sağlıyor. Bu arada trenin saatte 45 km hızla gittiğini belirteyim. Çok yavaş gelebilir ancak manzarayı izlemek için bu ideal bir hız. Rahat koltuklara sahip trende, restoran vagonu yok ancak servis arabasıyla yiyecek ve içecek servisi yapılıyor.

Avrupa'daki en güzel demiryollarından biri olan Bernina hattındaki yolculuğunuz sırasında, 2300 metre rakıma kadar tırmanıyorsunuz. Alpler'de kıvrıla kıvrıla, tünellerden geçerek, viyadükleri aşarak giden trende yolculuk yapmak hakikaten unutulmaz bir deneyim. Bernina Express'e binmek için Chur veya Tirano'ya nasıl gideceğinizi de merak ediyorsunuzdur herhalde. Tura Chur'dan katılmak istiyorsanız Zürih'e uçun. Zürih'ten Chur'a trenle gidebilirsiniz. Zürih-Chur arası trenle yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Tirano'dan trene binecekseniz eğer Milano'ya uçmalısınız. Milano'dan Tirano'ya tren yolculuğu ise yaklaşık 2.5 saat. Hem Chur hem de Tirano çok küçük şehirler. Konaklamayı düşünüyorsanız buraları değil de, Zürih veya Milano'u tercih etmenizi öneririm. Dünyanın en gözde tren yolculukları arasında yer alan Bernina Express ile unutamayacağınız bir kış tatili yapacağınızdan şüphem yok. Eğer kış tatillerini sevmiyorsanız, Bernina Express'i bahar ve yaz aylarında da deneyimleyebilirsiniz. Baharda yolculuğunuz rengarenk bir doğa manzarasında başlayacak ancak tren tırmandıkça yemyeşil doğa manzaranızın yerini karlı kaplı dağlar alacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.