Beyaz onlara çok yakışıyor!

Kapadokya, Abant, Sapanca, Yedigöller ve Kars... Bu yerlerin ortak özelliği kışın bir başka güzel oluşu... Hele beyaza bürününce bakmaya doyum olmayan bu yerler, unutulmaz kış tatilleri vadediyor.

Beyaz onlara çok yakışıyor!

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Ülkemizde bazı yerler vardır ki, kış oralara çok yakışır. Özellikle kar yağdığında harika manzaralar sergilerler. O yüzden de oralara kışın gitmek gerekir. Zaten oralar, kış tatili için en çok tercih edilen yerler arasındadır. Nerelerden mi söz ediyorum? İşte kışın en çok yatıştığı yerler...

Kapadokya: Adeta bu dünyadan değil de masallar diyarından gelmiş gibi bir coğrafyaya sahip olan Kapadokya, kışın karlar altında bir başka güzel. Lüks butik otellerden, kaya içlerinde konumlanmış tesislere kadar bölgede yüzlerce otel seçeneği var ama özellikle Sacred House'u denemenizi tavsiye ederim.

Kars: Kışın en yakıştığı şehirlerden biri olan Kars'ta, eski şehri gezmek, Ani Harabeleri'ni keşfetmek, buz tutmuş Çıldır Gölü'nün üzerinde yürümek yapılacakların başında geliyor. Kars kaşarından kaz etine kadar birçok özel lezzet de sunan şehirde, Kar's Hotel ve Hotel Katerina Sarayı'nda konaklamanızı öneririm.

Abant: Yeşilin her tonunu sergileyen Abant, kış gelip de o bembeyaz karlar yağdığı zaman doyumsuz bir görsel şov sergilemeye başlıyor. Abant tatili için göl kenarındaki Abant Palace Otel veya doğanın tam kalbinde yer alan Abant Yeşil Ev Restaurant ve Masal Evleri'nde konaklayabilirsiniz.

Sapanca: Sapanca'ya, İstanbul'dan sadece 2.5 saatlik bir araba yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Sapanca tatilinizde, sessiz ve sakin bir doğa, karlar artında sizi bekliyor olacak. Sapanca'da kış tatili için vazgeçilmez iki adres var; biri Richmond Nua Wellness-Spa, diğeri de NG Sapanca...

Ağva: İstanbul'un arka bahçesi olan Ağva sadece yaz tatillerinin değil, kış günlerinin de en çok tercih edilen yerlerinden biri. Ağva'da dışarıda lapa lapa kar yağarken şömine etrafında yapacağınız sohbete doyum olmayacaktır. Ağva Riverangel Hotel ve The Escape Hotel'de keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Önerdiğim oteller veya başka konaklama alternatifleriyle ilgili detaylı bilgiyi neredekal.com adresinden edinebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.