Hollywood yıldızlarının kayak merkezi “Aspen”

Hollywood yıldızlarının en gözde kayak merkezi olan ABD’deki Aspen, sporu, lüksü, eğlenceyi ve alışverişi bir arada sunuyor. 1350 metre yükseklikte yer alan Aspen’de, her seviyedeki kayakçılar için pistler bulunuyor.

Hollywood yıldızlarının kayak merkezi “Aspen”

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Aspen; Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Colorado eyaletinde yer alıyor ve dünyanın en gözde kayak merkezlerinden biri olarak biliniyor. Her kış dünya jetjet'inin akın ettiği Aspen Kayak Merkezi, sarp kayalıklar ve birbirine bağlı olmayan dört dağdan oluşuyor. 1350 metre yükseklikte yer alan ve her seviyedeki kayakçı için pistleri bulunan Aspen, 1946 yılında kurulan Aspen Kayak Şirketi'nden sonra tanınmaya başladı.

Aspen'deki Buttermilk adlı pist, kolay, normal ve zor olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Pist, 2400 metre yükseklikteki dağın çevresinde yer alıyor. Highlands adlı pist 3559 metre yüksekliğinde yer alıyor. Bu piste, son yıllarda geliştirilen asansör sistemi ile ulaşım kolaylaştı. Yüksek bir dağda yer alması sebebiyle bu pistte çok dikkatli olmak gerekir. Snowmass ise; 3128 dönümlük bir araziyi kaplaması sebebiyle Aspen Kayak Merkezi içinde en geniş alana sahip olan bir pist. Konaklama imkanları, ekstrem kayak arazisi ve çokça asansör sistemi ile kayakçıların en çok tercih ettiği pistlerden biri burası.



1950 yılında Uluslararası Kayak Federasyonu Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapan ve yıldızı iyice parlayan kayak merkezi, Hollywood yıldızlarının, jet-set'in ve dünyaca ünlü işadamlarının kışın buluşma yeri olarak biliniyor. Türk iş ve cemiyet hayatından ünlü isimlerin de sık sık gittiği Aspen, sporu, lüksü ve eğlenceyi bir arada sunuyor.



Rocky Dağları arasına saklanmış doğa harikası kayak merkezi, ayrıca gurmelere de birçok seçenek sunuyor. Kayak merkezinde, mutfaklarında dünyaca ünlü şeflerin görev yaptığı birçok restoran bulunuyor. Kasabada, birçok bar ve kulüp de var. Bu bar ve kulüplerde eğlence sabaha kadar devam ediyor.
Aspen alışveriş tutkunlarını da tatmin edecek bir kayak merkezi. Kasabada, dünyanın en ünlü markalarının mağazaları yan yana sıralanmış durumda.

Kıbrıs'ta aşk şarkılarıyla romantik kutlama

Sevgililer Günü için tatil programınızı son güne bırakanlardansanız size Kıbrıs'ın en gözde otellerinden biri olan girne'deki Elexus Hotel'ı önerıyorum. Konumu, odaları, gurme restoranları, spa'sı ve eğlencesiyle Kıbrıs'ta en çok tercih edilen otellerden bırı olan elexus, Sevgililer Günü için özel bir program hazırladı. Müzik dünyasının güçlü seslerinden aşkın nur yengi ve romantik şarkıların bestecisi selami şahin, bu özelgünde sahneye çıkacak ve geçmışten günümüze sevılen şarkılarla çıftlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. Bu Sevgililer Günü'nde keyifli vakit geçirerek güzel anılar biriktirmek istersenız, Elexus Hotel sizi bekliyor.

Bodrum'da aşk başkadır

Sevgililer Günü'nde, eşsiz Bodrum manzarasında aşklarını unutulmaz kılmak isteyenlere The Marmara Bodrum, müzik ve lezzet dolu romantik bir program sunuyor. 14 Şubat'ta, sevdiğinizle şömine başında canlı müzik eşliğinde, usta şeflerin özel olarak hazırladığı 5 course gala yemeği ile aşkınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. İlk buluşma, ilk çıçek, ilk yakınlaşma, ilk temas ve ilk ateş'ten oluşan romantik akşam yemeği ile birlikte Baıa Duo Grubu'nun zengin repertuarı ile de dans ve eğlencenin tadına varabilirsiniz.

Alaçatı'da aşk tatili

Farklı ve kendine özgü ambiyansıyla Alaçatı'nın gözde mekanlarından biri olan The Stay Warehouse, Sevgililer Günü'nü kutlamak isteyen çiftleri, 14 Şubat hafta sonu tatiliyle ağırlıyor. The Stay'in unutulmaz bir Sevgililer Günü vadettiği tatil, özel araçlarla yapılan havaalanı transferleriyle başlıyor. Sevgililer Günü akşamında ise özel mönünün servis edileceği romantik bir yemek sizi bekliyor. 1980'li yıllarda büyük bir depo olarak kullanılan bugün farklı ve özgün mimarisi ile misafirlerini ağırlayan otel, Sevgililer Günü'nde de misafirlerine keyifli ve unutulmaz bir tatil vadediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.