Kimliğini kaybetmeden modernleşen bir şehir: Azerbaycan

Son yıllarda turizm açısından yıldızı en çok parlayan ülkelerden olan Azerbaycan’ın, kardeş ülke olması nedeniyle bizde ayrı bir yeri var. Pek yabancılık çekmeyeceğiniz Azerbaycan, her açıdan keyifli bir tatil vadediyor.

Kimliğini kaybetmeden modernleşen bir şehir: Azerbaycan

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Azerbaycan, Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Kafkasya'da yer alan bir ülke. Azerbaycan'da gezilecek birçok yer var. Başkent Bakü başta olmak üzere Azerbaycan şehirleri, zengin bir çeşitlilik sunuyor. Modern yapılarla tarihi mimarinin bir sentezini bulabileceğiniz Azerbaycan'da gezmeye başkent Bakü'den başlayalım. Bakü, hem modern mimariye sahip görkemli binalara hem de tarihi çok eski yıllara dayanan tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor.

İnşaatı 2013 yılında tamamlanan ve şehrin simgelerinden biri haline gelen Alev Kuleleri şehirdeki modern mimarinin en güzel örneklerinden biri. 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren İçeri Şehir adlı bölge, Paleolitik dönemin izlerini yansıtan bir antik kent. Ayrıca Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kulesi ve Azerbaycan Devlet Filarmonisi gibi tarihi binaları da gezi rotanıza ekleyin. Şehir, ünlü Mimar Zaha Hadid'in imzasını taşıyan Haydar Aliyev Merkezi, Halı Müzesi, Taghiyev Tarih Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi, Kukla Müzesi, Mugam Merkezi gibi birçok müzeye ev sahipliği yapıyor.

Azerbaycan'da görmeniz gereken ikinci şehir Gence. Kafkasya bölgesinin en eski şehirlerinden biri olan Gence'de Cuma Camii, Şah Abbas Kervansarayı, Butilka Ev ve Hükümet Binası ilgi çekici yerler arasında. Azerbaycan'a bugünlerde giderseniz kayak keyfi yapma imkanınız da var. Gebele ve Kusar bölgelerinde, birinci sınıf olanaklara ve iyi hazırlanmış pistlere sahip lüks kayak merkezleri bulunuyor.

Tatilde eğlence arayanlardansanız Azerbaycan'da renkli ve eğlenceli bir gece hayatı olduğunu da söylemeliyim. Gece hayatının da kalbi Bakü'de atıyor. Oldukça renkli bir gece hayatına sahip olan başkentte çok sayıda gece kulübü bulunur. Pacifico isimli kulüp, Baku Jazz Centre ve Mugam Club farklı tarzlarda eğlence sunan gözde mekanlardan birkaçı.

Son olarak Azerbaycan'a ülkemizden ulaşımın çok kolay olduğunu da belirteyim. İstanbul'dan günde yedi kez Bakü'ye, haftada iki kez Gence'ye ve haftada iki kez Nahçıvan'a direkt uçuş var.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.