Gritchenko’nun Renkli İstanbul’u

Alexis Gritchenko’nun, 1919-1921 yılları arasında yaşadığı İstanbul’da şehri konu aldığı eserlerinden bir seçki, İstiklal Caddesi’ndeki Meşher’de bir araya getirildi. Görkemli sergi, 10 Mayıs’a kadar açık.

Gritchenko’nun Renkli İstanbul’u

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Meşher, 'Alexis Gritchenko - İstanbul Yılları' sergisi ile Ukraynalı sanatçının 1919-1921 yılları arasında yaşadığı İstanbul'u konu alan eserlerini izleyici ile buluşturuyor. 10 Mayıs'a kadar görülebilecek sergi, sanatçının çoğu suluboya olmak üzere, guaş, karakalem, yağlıboya eserlerinden oluşuyor. Gritchenko'nun, İstanbul'u ziyaretinden 100 yıl sonra, sanatçının o dönemde ürettiği 150'den fazla eseri, ilk kez bu sergi için bir araya getiriliyor. Sergide, izleyicinin İstanbul'un detaylarında gizli renk ve biçimleri fark ederek şehri yeniden keşfetmesini hedefliyor. Serginin küratörlüğünü Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin üstlenirken, sergi kapsamını ise danışmanlar Vita Susak ve Ayşenur Güler'in araştırmaları belirledi.
İstanbul'da Gritchenko'yu en çok etkileyen Ayasofya'dan İstanbul surlarına, Haliç'ten Galata'ya ve hatta Büyükada'ya uzanan eserlerinde kendine özgü üslûbu ve renk paletiyle, İstanbul, onun perspektifinden betimleniyor.

ÖDÜLLÜ OYUN, 'TİYATRO HAFTA SONU'NDA
Alaçatı'daki The Stay Warehouse, kış sezonundaki tiyatro yolculuğunu, 'Yak Bunu' ile sürdürüyor. Lanford Wilson'ın yazdığı, orijinal adı 'Burn This' olan oyun, 2019 yılında Tony Ödülleri'nde 'en iyi yeniden sahnelenen tiyatro oyunu ödülü'nü kazanmıştı. Toy & B planı ortak yapımı ile izleyicilerle buluşan, Büşra Develi, Hakan Kurtaş, Bedir Bedir ve Toprak Can Adıgüzel'den oluşan oyuncu kadrosu ve sürükleyici senaryosu ile oyun, izleyicinin iç sesini canlandırıyor. Sami Berat Marçalı'nın türkçeleştirip yönettiği 'yak bunu', çok sevdiğimiz birini kaybettiğimizde hem onu hem de kendimizi ne kadar tanıdığımıza ilişkin hesaplaşmaları ve hayatı sorgulamamızı anlatıyor. Hikayenin asıl kahramanının yaşamadığı dört kişinin üzerinden kurgulandığı oyun, 110 dakika, tek perde olarak sahneleniyor.

13 MART CUMA
SEÇİL GÜR
SHELBY

Eski bir Londra Sokağından geçilerek girilen Etiler'in canlı müzik mekanı Shelby'de 13 mart cuma akşamı Seçil Gür sahne alıyor. 14 mart cumartesi akşamı Sinan Güleryüz ve 15 Mart pazar akşamı ise yol project hayranlarıyla buluşacak. Dünya genelinde ve ülkemizde büyük ilgi uyandıran 'Peaky Blinders' dizisinın konseptini yansıtan dekorasyona sahip Shelby'de garsonlar da şapka, yelek, köstekli saatleri ve aksesuarlarıyla dikkat çekiyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.