Doğal güzellikler içinde lüks tatil Pangkor Adası

Malezya’nın Pangkor Adası, dünyanın en güzel tatil adalarından biri. Balıkçı köyleri ve lüks resort’ların hoş bir karışımına ev sahipliği yapan Pangkor’da, hayatınızın en güzel tatillerinden birini geçireceğinize garanti verebilirim.

Doğal güzellikler içinde lüks tatil Pangkor Adası

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Malezya'nın tatil cenneti adalarından biri de Pangkor. Bu ada, Malezya'nın ve hatta dünyanın en güzel adalarından biri olarak gösteriliyor. Ünlü tenor Lucciano Pavarotti'nin 'Yeryüzündeki Cennet' diye tarif ettiği Pangkor adası, hakikaten bu tarifi hak ediyor. Malezya Yarımadası'nın en kuzey ucunun biraz ilerisinde sakin bir deniz üzerine yayılan 104 adadan biri olan Pangkor, tropikal çiçekler ile süslü.

Balıkçı köyleri ve lüks resort'ların hoş bir karışımına ev sahipliği yapan Pangkor, çok etkileyici bir tatil destinasyonu. Pangkor, tatilcilere, güzel kumsalların ve lüks otellerin keyfini çıkarmanın yanı sıra balıkçıların yaşam tarzlarını yakından gözlemleme fırsatı da sunuyor. Balıkçılar Lumut ve Teluk Batik şehirlerine bakan doğu kıyısına dağılmış köylerde yaşamlarını sürdürüyor. Tatilciler, Lumut'tan kalkıp 40 dakikalık bir yolculuk sonunda Pangkor şehrine ulaşan feribotun Sungai Pinang Kecil ve Sungai Pinang Besar'daki duraklarında bu köylerin bazılarını görebilme imkanını buluyor.

Pangkor'un Pasir Bogak ve Teluk Nipah'ta yer alan iki popüler kumsalı, güneşi ve tüple dalış, şnorkelle dalış, rüzgar sörfü ve balık tutma gibi deniz aktivitelerini sunuyor. Pasir Bogak oldukça gelişmiş olsa da Teluk Nipah hala geleneksel yapısını ve köy havasını koruyor. Teluk Ketapang'ın bir adı da Kablumbağa Koyu. Buraya hala yumurtlama dönemlerinde kaplumbağalar geliyor.

Ada golf tutkunları için de çok cazip. Çünkü adadaki resort'lardan bazılarının içinde mükemmel golf sahaları yer alıyor. Pangkor Adası'na, nasıl ulaşacağınızla ilgili de biraz bilgi vereyim. İstanbul'dan Kuala Lumpur'a uçup, oradan da Malezya yerel havayolları ile bir saatlik uçuşun ardından Lumpur'a varıyorsunuz. Buradan da çok kısa bir bot yolculuğuyla Pangkor'a varıyorsunuz.

Bu adada, denizin dinlendirici dalga seslerinin yanında, ılık rüzgarı bedeninizde hissedebileceğiniz doğa harikası ortamlarda ve el değmemiş yağmur ormanlarının ferahlığında unutamayacağınız bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.