Kedilerle sanat tarihi

Madem kronovirüs yüzünden okullar tatil ve tüm kültür-sanat, spor etkinlikleri iptal edildi, o halde yeni kitaplara vakit ayırmanın zamanı.

Kedilerle sanat tarihi

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

VakıfBank Kültür Yayınları'nın Türkçe'de ilk kez yayımladığı '21 Kedide Sanat Tarihi' isimli kitap, okuru sanat tarihinde sıra dışı bir yolculuğa çıkarıyor. Bunu yaparken akımlar ve sanatçılarla ilişkilendirilerek tasarlanan kedileri kullanıyor. Kitapta, tarih boyunca birçok kültürde simgeleştirilen kedilerin sanatçıların atölyelerinde yer almalarına ilişkin bilgiler veriliyor. Sanat akımlarının nasıl ortaya çıktığının ve sanatçıların nelerden etkilendiğinin aktarıldığı kitabın illüstratörlüğünü Nia Gould, Türkçe çevirisini Ebru Berrin Alpay yaptı. Kedilerle Antik Mısır'da başlayan sanat tarihi yolculuğu, günümüzden birkaç yıl öncesinin genç Britanyalı sanatçılarına kadar devam ediyor. Kitabın sonunda ise sanatçıları ve akımları bir bakışta özetleyen bir zaman çizelgesi bulunuyor. Kara kedi Antik Mısır'da yeniden doğuşu simgelerdi. Bizans sanatında kedi şımartılır, ilahlaştırılırdı. Kitapta bunun nedeninin, sanatçıların konularını dünyeviden ziyade ruhani bir atmosfer içine yerleştirmek istemelerinden kaynaklanması olarak ifade ediliyor.

CLARICE BEAN LAUREN CHILD
ÇOCUKLARIN ELİNDEN DÜŞÜREMEDİĞİ, DÜNYACA ÜNLÜ CLARICE BEAN SERISI, REDHOUSE KIDZ (SEV YAYINCILIK) TARAFINDAN YENİ BASIMLARIYLA OKURLA BULUŞTURULUYOR. 20 DİLE ÇEVRILEN CLARICE BEAN SERİSİNİ YAZIP RESİMLEYEN, MUZİP KALEMİYLE ÇOCUKLARIN ÇOK SEVDİĞİ YAZAR LAUREN CHILD, İNGİLTERE'NİN EN ÖNEMLİ ÇOCUK EDEBİYATI ÖDÜLÜNÜN DE SAHİBİ. ÜÇ KİTAPTAN OLUŞAN SERİDE CLARICE BEAN, OKURLARI BİR ÖYKÜ ŞÖLENİNİN İÇİNE ÇEKİYOR.

KURALLARDAN NEFRET EDİYORUM! ALBERTO PELLAI & BARBARA TAMBORINI
ÇOCUĞUNUZ İÇİN RESİMLİ BİR ÖYKÜ, SİZİN İÇİNSE BİR REHBER: BÜYÜRKEN KARŞILAŞACAĞI ZORLUKLARI AŞMADA ÇOCUĞUNUZA NASIL YARDIMCI OLACAKSINIZ? OYNAMAYI SEVEN, KIPIR KIPIR BİR ÇOCUK İÇİN ANNE BABASININ KOYDUĞU KURALLARA UYMAK HİÇ DE KOLAY DEĞİLDİR. AMA İŞİN İÇİNE SABIR, SÜKÛNET VE BİR TUTAM DA EĞLENCE KATTIĞINIZDA KENDİNİZİ BU MÜCADELEYİ KAZANMIŞ SAYABİLİRSİNİZ.

ÜÇ KEDİ, BİR DİLEK SARA ŞAHİNKANAT & AYŞE İNAN ALİCAN
BU KİTABI OKUDUKTAN SONRA BİR KEDİNİZ OLSUN İSTEYECEKSİNİZ... 'BEYOĞLU MACERASI - BİLGİ AVCILARI GİZLİ GÖREVDE' KİTABIYLA ÇOCUKLARIN SEVGİLİSİ OLAN SARA ŞAHİNKANAT VE AYŞE İNAN ALİCAN'DAN ÇOK GÜZEL BİR KİTAP DAHA: 'ÜÇ KEDİ, BİR DİLEK.' DAMDA ÜÇ KEDİ: PİTİ, PATİ VE PUS, SIRTÜSTÜ UZANMIŞ GÖKYÜZÜNÜ SEYREDİYORLAR... PEKİ NE BEKLİYORLAR? BELKİ DE BİR DİLEKLERİ VAR YILDIZLARDAN...

101 ATASÖZÜ 101 ÖYKÜ
SÜLEYMAN BULUT

ATASÖZLERİ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI, MERAK ETTİNİZ Mİ HİÇ? BİLİYORUZ Kİ HER ATASÖZÜ, MUTLAKA BR OLAY SIRASINDA, OLAYIN KAHRAMANLARINDAN BİRİ TARAFINDAN KULLANILDI. BUGÜNKÜ HALLERİNİ İSE YILLAR İÇİNDE ALDI. SÜLEYMAN BULUT, ATASÖZLERİNİN ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLAYAN OLAYLARI ARAŞTIRDI VE ÇOCUKLAR İÇİN YENİDEN KALEME ALDI. 101 ATASÖZÜNÜN BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ VE İLGİNÇ 101 ÖYKÜSÜ, BU KİTAPTA!

KAPTAN NERO INGVAR
AMBJORNSEN

ÇAĞDAŞ NORVEÇ EDEBİYATININ EN SEVİLEN YAZARLARINDAN, 'BEYAZ ZENCİLER' ROMANIYLA ULUSLARARASI ÜN KAZANAN, BOL ÖDÜLLÜ NORVEÇLİ YAZAR INGVAR AMBJORNSEN'İN KENDİ KEDİSİ VE KÖPEĞİNDEN İLHAMLA KALEME ALDIĞI DÖRT KİTAPLIK MACERA DİZİSİNİN SON KİTABI DA ŞİMDİ TÜRKÇE'DE! SEZER VE TOZAR, DİZİNİN SON MACERASI 'KAPTAN NERO' İLE GERİ DÖNÜYOR!

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.