Tüm düşmanlarını yendi virüse yenildi

Daniel Craig’in son kez James Bond’u canlandırdığı ‘No Time To Die’ filmi, koronavirüs yüzünden bir türlü vizyona giremiyor. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamayla filmin bir kez daha ertelenerek, kasım ayında beyazperdede olacağı açıklandı.

Tüm düşmanlarını yendi virüse yenildi

Yazı: Nazan Ortaç nazan.ortac@sabah.com.tr

James Bond, 25. kez kötülerle savasmak için ayları sayıyor... 2019 aralık ayında planlanan gösterim, koronavirüs tehdidi yüzünden nisan ayına ertelenmişti. Geçtiğimiz hafta, yayınlanan afişle filmin gelecek ay beyazperdeyle buluşacağı kesinleşmiş gibi oldu. Ancak bugüne kadar düşmanlarıyla girdiği her savaştan galip gelen James Bond, bir kez daha kronavirüs tehdidine boyun eğmek zorunda kaldı! 'No Time To Die' filminin gösterimi yeniden erteledi ve 2020 Kasım ayında vizyona gireceği açıklandı. 007 hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği filmde, James Bond'u son kez Daniel Craig canlandırıyor.

Beşinci kez MI6'in karizmatik ajanının rolüne giren Craig, son filmde oynamak istememiş, hatta "Bileklerimi kesmeyi tercih ederim" diyerek iddialı konuşmuştu. Oyuncu, rolün bedensel olarak çok zorlayıcı olduğunu dile getirmiş, aksiyon sahnelerinin güçlüğünden söz etmiş ve "Artık 50 yaşındayım ve bu işi yapmak istemiyorum" demişti. Ancak ünlü oyuncu yoğun isteklere dayanamadı ve bir kez daha James Bond olmak için bir yıl boyunca spor salonunda vücut çalıştı. Başka bir röportajında "Yaparsam, sadece para için yaparım" diyen Craig için kesenin ağızını açan yapımcı Barbara Broccoli, oyuncuya rekor bir ücret olan 25 milyon dolar ödedi. 130 milyon dolarlık serveti, yıllık 27 milyon dolarlık kazancıyla Forbes listesinde, dünyanın en çok kazanan 15 aktöründen olan Craig, böylece son kez Bond olmadan önce kesesini iyice doldurdu.

Barbara Broccoli, sadece Craig'e değil, tüm yapıma bir servet harcadı. Gelmiş geçmiş en pahalı James Bond filmi olan yapım, 250 milyon dolara mal oldu. Filmin, serinin 2015 yapımı 'Spectre'nin 880 milyon dolar kazancını katlayacağı düşünülüyor. Kasım ayındaki erteleme sonrası bir açıklama yapan ekip, "Bu sadece bir film. Dünya çapındaki hayranlarımızın ve onların ailelerinin sağlığı bizim için her şeyden önemli. Biz 4 yıldır bu filmin sizinle buluşmasını bekliyoruz. Birkaç ay daha beklemek, filmin kalitesini düşürmeyecektir. Sadece Daniel Craig'in son finali için heyecanı artırıp, gişe başarısına yardım edecektir" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.