Meksika'nın en gözde tatil beldesi Cancun

50 yıl önce bakir bir kumsalken bugün Meksika’nın modern yüzünü yansıtan dünyaca ünlü bir tatil beldesi haline gelen Cancun, palmiyelerle çevrili plajları, turkuaz denizi ve tarihi kalıntılarıyla unutulmaz bir tatil vadediyor.

Meksika'nın en gözde tatil beldesi Cancun

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Meksika'nın Yucatan Yarımadası'nda bulunan ve 'Meksika'nın Karayipler'i' denilen Cancun, büyüleyici bir yer. Meksika'nın ve Orta Amerika'nın en gözde tatil beldesi olan Cancun, palmiyeler gölgesindeki plajları, turkuaz denizi ve Mayalardan kalma tarihi yapıları ile tam bir turizm cenneti. Cancun, 50 yıl önce kimsenin yaşamadığı bakir bir kumsaldan ibaretmiş. Devlet burayı turizm bölgesi ilan etmiş ve planlı bir şekilde geliştirip bugünkü haline dönüştürmüş. Bugün Cancun'da, 150'nin üzerinde otel, sayısız restoran, bar ve eğlence mekanı ile her bütçeye hitap eden birçok dükkan ve mağaza bulunuyor. Cancun'un 21 kilometrelik bir sahili var ve bu yüzden de deniz-kum-güneş tatili için ideal bir yer. Her mevsim sıcak olan bir iklimi olduğu için de istediğiniz zaman gidip burada denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Deniz için Isla Mujeres de çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Burası tertemiz ve berrak denizi, lüks otelleri ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlarıyla turistlerin akınına uğruyor. Isla Mujeres, snorkel ve tüplü dalış için de çok iyi bir adres. Yaz tatili yapmanın yanı sıra Cancun'da kültür ve tarih turizmi de mümkün. Çünkü Cancun, çok önemli antik kentlere ev sahipliği yapıyor. Bunların başında ChichenItza geliyor. ChichenItza, zamanında en büyük Maya şehirlerinden biriymiş. Meksika'daki en iyi korunmuş Maya piramitlerinden biri olan El Castillo da burada bulunuyor. El Rey Harabeleri de Cancun'da görülecekler listesinin olmazsa olmazlarından. Buradaki arkeolojik kalıntılar oldukça iyi durumda. Mayalardan kalma tam 47 yapı yer alıyor. El Rey Harabeleri'nin bir özelliği de bu antik şehri işgal eden iguanalar... Burayı öyle sahiplenmişler ki, kendi evlerini ve sığınaklarını yapmışlar. Mayaların antik kentlerini gördükten sonra onlar hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Maya Müzesi'ne gitmeniz gerekiyor. Meksika'daki Mayaların en önemli eserlerini burada görebilirsiniz. Cancun'da hayat çok renkli ve hareketli. Hem gündüz hem de geceleri çok eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Gece Cancun'un en hareketli yerleri, otel barları... Gece hayatı bu barlar çevresinde yoğunlaşmış.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.