Burcu Esmersoy: ''Zoom üzerinden grup derslerine katılıyorum''

Cemiyetin spor tutkularıyla tanınan isimleri; Şeyda Coşkun Yeğin, Belgin Aksoy, Ayşe Kucuroğlu, Burcu Esmersoy ve Eliz Sakuçoğlu ile evdeki spor rutinlerini konuştuk. Daha önce spor salonunda fotoğraflarını çektiğimiz sportmen isimlerden hem günlük rutinl

Burcu Esmersoy: ''Zoom üzerinden grup derslerine katılıyorum''

HAZIRLAYANLAR: MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr
SONER GÖMLEKSİZ soner.gomleksiz@sabah.com.tr

Güzel sunucu Burcu Esmersoy, fit fiziği ve spor tutkusuyla yıllardır gündemde. Evde de düzenli olarak sporuna devam eden Esmersoy, her gün arkadaşlarıyla da grup egzersizi yapıyor.

Spor yapmayı çok sevdiğinizi biliyoruz; karantina günlerinde düzenli olarak evde de spor yapıyor musunuz?
Evet, her gün koşu bandında yaklaşık bir saat yürüdükten sonra Youtube'da beğendiğim 20 dakikalık mide karın ve kalça antrenmanını yapıyorum. Ayrıca her gün saat 17.00'da bir buçuk saat Zoom üzerinden yaklaşık 30-40 arkadaşımızla Selin Sürmeli Koçak'ın canlı antrenmanını yapıyorum.

Evde olduğunuz için hangi spor türünden feragat etmek zorunda kaldınız?
Aletli pilatesi ve normal pilatesi evde becerebilen bir insan değilim. Hem pilatesi hem Sami Hoca'mı çok özledim.

Evde spor yapmak isteyen okuyucularımıza neler tavsiye edersiniz?
Disiplinli olmaya çalışmak gerek, konsantrasyon ve kararlı olmak en etkili yardımcı bence, iki gün üst üste kaytarmadan hedeflenen antrenmanı yapmak ertesi gün için motivasyonu getiriyor inancındayım.

Siz kendinizi bu günlerde spora nasıl motive diyorsunuz?
Benimki artık bir alışkanlık o yüzden aslında çok motivasyona ihtiyacım olmuyor. Ama arada sırada normalden bir tık daha fazla atıştırmalık tükettiğimde hissettiğim suçluluk duygusu en iyi motivasyonum diyebilirim.

Karantina günleri bittikten sonra, ilk olarak nerede, ne yapmak istersiniz?
Belgrad Ormanı'na gidip koşmak!

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.