Ayşe Kucuroğlu: ''En büyük motivasyonum çocuklarım''

Cemiyetin spor tutkularıyla tanınan isimleri; Şeyda Coşkun Yeğin, Belgin Aksoy, Ayşe Kucuroğlu, Burcu Esmersoy ve Eliz Sakuçoğlu ile evdeki spor rutinlerini konuştuk. Daha önce spor salonunda fotoğraflarını çektiğimiz sportmen isimlerden hem günlük rutinl

Ayşe Kucuroğlu: ''En büyük motivasyonum çocuklarım''

HAZIRLAYANLAR: MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr
SONER GÖMLEKSİZ soner.gomleksiz@sabah.com.tr

Beş çocuk annesi Ayşe Kucuroğlu, fiziğini düzenliolarak yaptığı spora borçlu. Çocukları için sağlıklı ve fit olmak istediğini söyleyen Kucuroğlu, motivasyonunu da onlardan alıyor.

Spor yapmayı çok sevdiginizi biliyoruz; karantina günlerinde evde de düzenli olarak spor yapıyor musunuz?
O kadar hareketli bir insan olarak evde kalmak tabii zor geldi. Her sabah spor yapıyorum. Moduma göre bazen 30 dakika egzersiz, bazen de 1 saat...

Günlük egzersiz/spor rutininiz nedir?
Sabahları tercih ediyorum, güne daha sağlıklı başlamamı sağlıyor. Eğer evin ihtiyaçları varsa Bebek'e yürüyerek iniyorum ve yürüyerek geri dönüyorum. Bunu da spor gibi görüyorum.

Evde olduğunuz için hangi spor türünden feragat etmek zorunda kaldınız?
Zorlu Center'daki Mars Athletic'de çalışıyordum. Tabii pilates gibi bir spordan geri kaldım. Ama spor hocam Alp Selçuki'nin yönergeleri ile kasları uzatacak ve stretching hareketleri yapıyorum.

Evde yalnız mı spor yapıyorsunuz, yoksa sizinle birlikte çalışan biri var mı?
Çocuklar da katılıyor bana. İş böyle olunca kendi bahçemizde açık havada yapıyoruz. Çocukların bahçede trambolini var. Bazen de orada zıplıyorum. Çok iyi bir egzersiz ve eğlenceli.

Online destek alıyor musunuz?
Evet, spor eğitmenim Alp Selçuki ile online çalışıyorum. Tabii çok etkili ve farklı oluyor. Kendisi öğrencilerini bırakmadı. Bu çok motive edici.

Siz kendinizi bu günlerdi spora nasıl motive diyorsunuz?
Her zaman bakımıma ve sağlığıma dikkat eden bir kadınım. Çocuklara da iyi örnek olmak gerekiyor. Motivasyonum çocuklarım. Karantina günleri bittikten sonra, ilk olarak nerede, ne yapmak istersiniz? İlk olarak yine eski günlerdeki gibi kısa ve güzel tatil kaçamağı. Çok seyahat eden çiftiz. Sevgilim ile ilk uçak bileti ile uzak bir lokasyona tatil diyebilirim…

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.