Eliz Sakuçoğlu: ''Sporu mutlu olmak için yapıyorum''

Cemiyetin spor tutkularıyla tanınan isimleri; Şeyda Coşkun Yeğin, Belgin Aksoy, Ayşe Kucuroğlu, Burcu Esmersoy ve Eliz Sakuçoğlu ile evdeki spor rutinlerini konuştuk. Daha önce spor salonunda fotoğraflarını çektiğimiz sportmen isimlerden hem günlük rutinl

Eliz Sakuçoğlu: ''Sporu mutlu olmak için yapıyorum''

HAZIRLAYANLAR: MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr
SONER GÖMLEKSİZ soner.gomleksiz@sabah.com.tr

Sportif fiziğiyle hemcinslerine parmak ısırtan Eliz Sakuçoğlu, sporu estetik görünüm için değil, sağlık ve mutluluk için yapanlardan… "Estetik görünüm, onun bonusu" diyor.

Spor yapmayı çok sevdiğinizi biliyoruz; karantina günlerinde evde spor yapıyor musunuz?
Ben yaklaşık 8 seneden beri düzenli antrenman yapıyorum, karantina sürecinde de bu düzenim devam ediyor. Her güne sabah yoga yaparak başlıyorum, günün ikinci antrenmanı ise kardiyo ağırlıklı oluyor ya fonksiyonel antrenman ya da spinning yapıyorum.

Evde olduğunuz için hangi spor türünden feragat etmek zorunda kaldınız?
Hayır, tam aksine. Mesela yoga yaparken eskiye göre çok daha hızlı verim alıyorum, esnekliğim katbekat arttı, sadece 1 haftada düzenli bacak açma egzersizleri yaparak bugün hayatımda ilk kez spagat yapabildim. O anki mutluluğumu size anlatamam (gülüyor). Her zaman hayattaki en değerli armağanımızın zaman olduğuna inanmışımdır, şimdi de evren hepimize bolca zaman verdi bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Hem fiziksel ama bence bundan daha da önemlisi mental olarak herkesin kendini yeniden yapılandırması gerekiyor.

Günlük spor rutininiz nedir? Evde hangi spor türünden feragat etmek zorunda kaldınız?
Doğada koşu hariç tüm rutinim aynı. Bir de spor hocam eksik onunla antrenman yapmak bambaşka oluyor tabii. Rutinimi yukarda anlattım aslında ama biraz daha detaylandırmak gerekirse, karantina süreci spor programım şu şekilde: Her sabah güne daha zinde başlayabilmek aynı zamanda esnekliğimi arttırabilmek adına 1 saat Power Yoga veya Yin Yoga yapıyorum. Haftada minimum 4 gün spinning, kardiyo olmazsa olmazım çünkü hipotiroidi hastasıyım, yani vücudum çok çabuk ödem tutuyor ondan ter atmam şart. Yine haftanın 4-5 günü 45 dakikalık, genellikle kendi vücut ağırlığımla fonksiyonel antrenman yapıyorum. Akşamları TV karşısında da bol bol stretching ya da plank yapıyorum (gülüyor).

Evde sporu yalnız mı yapıyorsunuz yoksa size eşlik eden biri var mı? Online destek alıyor musunuz?
Ara ara erkek arkadaşımla birlikte yapıyoruz, eğlenceli oluyor, onun haricinde online spinning dersleri hariç kendim çalışıyorum.

Evde spor yapanlara ne tavsiye verirsiniz?
Alo Moves ve Nike Training App'leri çok başarılı. Evde spinning bisikleti olanlara Urbanriders'ın online ve Youtube kanallarına yükledikleri antrenmanlar tavsiye ederim. Yoga yapanlar için Boho Beautiful'un Youtube kanalı favorim. Hemcinslerime tavsiyem aletsiz tamamen kendi vücut ağırlıklarıyla antrenman yapmaları, internete yazsınlar anında çıkıyor zaten. Bu arada madem konusu açıldı biz de spor hocamla birlikte canlı yayında antrenman yapmayı düşünüyoruz sanırım birkaç güne kalmaz ilkini yaparız.

Bu günlerde kendinizi spor için nasıl motive ediyorsunuz?
Benim öyle bir motivasyona ihtiyacım yok, çünkü sporsuz bir hayat asla düşünemiyorum. Ayrıca şunu da belirtmem gerekir benim spor yapma motivasyonum estetik görünüm değil, bana sorarsanız o sadece işin bonus tarafı. Ben sporu başta sağlığım olmak üzere mutlu olmak için yapıyorum, sabah uyanır uyanmaz yaptığım egzersiz ile güne 1-0 önde başlıyorum. Her antrenman sonrası kendime bu iyiliği yaptığım için teşekkür ediyorum ve böylelikle öz sevgim ve saygıma da katkıda bulunuyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.