Kalabalıktan uzak tatil için köyleri tercih edin

Koronavirüs sonrası kalabalıklardan kaçıp daha sakin yerlerde tatil yapmayı tercih edeceğiz gibi görünüyor. Ülkemizde sakin tatil için çok güzel köyler var. İşte onlardan birkaç örnek...

Kalabalıktan uzak tatil için köyleri tercih edin

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Turizm otoriteleri, koronavirüs sonrası tatil alışkanlıklarının değişeceğini, kalabalık yerler değil daha sakin lokasyonların tercih edileceğini söylüyor. Ülkemiz bu konuda çok şanslı; farklı özellikler taşıyan çok güzel köylerimiz var. Neredekal.com keşif rehberleri, ülkemizin mutlaka keşfedilmesi gereken karakteristik köylerini sıralamış. İnşallah bir an önce koronavirüsten kurtuluruz da bu köylerden birini keşfe çıkarız.

BİRGİ
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı bir köy olan Birgi, daracık sokakları, ahşap penceresi ve kiremit çatılı evleri ile görenlerin kalbini fethediyor. Güzel sokakları, ahşap işçiliğine hayran kalacağınız Çakırağa Konağı ve sakinliği ile Birgi, tatil planınızda mutlaka olmalı.

ADATEPE
Eski bir Rum köyü olan Adatepe, Kaz Dağı'nın yanı başında Ayvacık'ın Küçükkuyu ilçesinde yer alıyor. Doğal ve tarihi SİT alanı olması sebebiyle özenle korunan köyün tarihi evleri kadar doğal güzellikleri de ilgi çekiyor. Köyde, otantik konaklama seçenekleri de bulunuyor.

SIĞACIK
İzmir-Seferihisar'a bağlı bir köy olan Sığacık, özellikle İzmirliler için adeta bir kaçış durağı. Ahşap panjurlu evleri, organik ve ev yapımı ürünlerin satıldığı pazarı, Teos Antik Kenti ve sahil boyunca sıralanan balık restoranları ile cazip bir köy olan Sığacık'ta konaklama seçeneği de çok fazla.

HAMSİKÖY
Trabzon'un Maçka ilçesi bağlı Hamsiköy, yemyeşil bir doğaya sahip. Trabzon ziyaretlerinde mutlaka yer verilen köyde ziyaretçileri Zigana Dağı'nın eteklerinde huzur dolu bir kaçamak bekliyor. Köyün ismi Hamsiköy fakat en meşhur lezzeti sütlaç.

YÖRÜK KÖYÜ
Tarihi evleriyle bilinen küçük bir köy olan Yörük Köyü, Safranbolu'da yer alıyor. Safranbolu'nun bir minyatürü görünümünde olan köy, cumbalı evleri ve daracık sokakları ile içinizi ısıtacak. Yörük, 1997 yılında SİT alanı ilan edilmiş ve günümüze kadar özenle korunmayı başarmış.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.