Bu plajlar diğerlerine hiç benzemiyor!

Aylarca evde kaldıktan sonra ve devamında da havaların iyice ısınmasıyla hepimizin hayalini plajlar süslemeye başladı. Nerede ve nasıl bir plajda güneş ve denizin keyfini çıkarmak istiyorsunuz bilmiyorum ama ben size pek de alışık olmadığınız plajlar öner

Bu plajlar diğerlerine hiç benzemiyor!

YAZI SERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

PRAIA AS CATEDRAIS
Ribadeo, İspanya

Ispanya'nın Galiçya bölgesindeki Lugo eyaletinde yer alan Ribadeo Ispanya'daki en ünlü plajlardan birine ev sahipliği yapıyor. Ünü ülke sınırlarını aşan bu plajın adı Praia As Catedrais yani Katedral Plajı. Plajın bu isme sahip olmasının nedeni ise, plajda kulelere ve devasa kemerli kapılara benzeyen kaya oluşumlarının bulunması. Katedral Plajı'nın esrarengiz manzarası eşliğinde denize girmek dünyada tecrübe edebileceğiniz sayılı güzelliklerden sayılıyor.

RABIDA ADASI PLAJI
Galapagos

Rabida'daki kırmızı kumlu bu plaj, mavi ayaklı boobies, kahverengi pelikanlar, ispinozler ve denizaslanları ile en sıra dışı plajlardan biri. Plaj, demir bakımından zengin lav çökeltilerinin oksidizasyonu ile oluşmuş. Ancak bir diğer teori de bunun Bahamalar'daki pembe kumlu plaj gibi mercan kalıntılarından oluştuğu yönünde. Gerçek ne olursa olsun kırmızı kumlu bu plajın çok çarpıcı ve çekici göründüğü kesin!

GLASS BEACH
Fort Bragg, Kaliforniya

Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde yer alan Fort Bragg'de öyle bir plaj var ki, şaşmamak mümkün değil. Çünkü bu plajda kum yerine cam var. Zaten adı da 'Glass Beacah', yani Cam Plajı. 1940'lı yıllarda yöre halkı Fort Bragg sahiline çöplerini atmaya başlamış. Sahil iyice çöplüğü dönünce kapatılmış. Yıllar içinde de dalgalar hafif çöpleri alıp götürürken cam parçalarını da bugünkü şekillere büründürmüş. Ve bir çöplükten sıra dışı bir plaj doğmuş.

HIDDEN BEACH
Marieta Adaları, Meksika

Meksika açıklarında küçük bir ada topluluğu olan Marieta Adaları'ndaki Hidden Beach, adı gibi 'gizli' bir plaj. Yakın zamanda keşfedilen plaj hakikaten görülmeye değer. Kısa sürede Meksika'nın en ünlü plajları arasına katılan plaj, 1900'lü yıllarda Meksika ordusunun atış talimi yapması sonucu oluşmuş. Bu arada plaja ulaşım çok zor. Helikopter ile bu adaya gidip sonra da bir mağaradan geçip Hidden Beach'e ulaşabiliyorsunuz.

MUDHDHOO BEACH
Maldivler

Maldivler'deki Mudhdhoo adlı adada bulunan bu plaja gündüz değil gece gitmeniz gerekiyor. Çünkü özelliği gece ortaya çıkıyor. Hava kararınca plajın denizi mavi bir ışıkla kaplanıyor. Sanki yıldızlar denize inmişçesine ışıl ışıl parlayan deniz, muhteşem bir görsellik oluşturuyor. Bu görsel şölen, şafak vaktine kadar devam ediyor. Bu ışıltıyı oluşturan ise, sudaki dalgaların hareketiyle aktive olup parlayan bir tür plankton.

KOEKOHE BEACH
Yeni Zelanda

Plaj, Yeni Zelanda'nın güney adası Dunedin'in 75 km kuzeydoğusunda yer alıyor. Bu plaj, sahil boyunca yayılan küre şeklindeki devasa büyüklükte kayalarıyla ünlü. 'Ejderha Yumurtaları' da denen bu yuvarlak şekilli kayalar, gerçekten görülmeye değer. 'Moeraki Kayaları' olarak bilinen küre şeklindeki bu kayalar bilim adamlarına göre, okyanus dibinde 60 milyon yıl önce oluşmuş ve erozyon ve deniz çekilmesi sonucu Koekohe Plajı'ndaki yerini almış.

PAPAKOLEA BEACH
Hawaii

Bu plajın alışılmadık yeşil renkli kumu, Hawaii'nin volkanik özellikli bir ada olmasından ileri geliyor. Denize dökülüp soğuyan lavlar olivin adlı bir minerali oluşturuyor ve kıyıya vuran bu mineral de sahile yeşil rengini veriyor. Hawaii'nin güney ucunda yer alan Papakolea Beach adlı bu eşsiz plaj, aynı zamanda doğa dostu bir plaj. Mahana Körfezi'nde uzanan plajda, yeşil kumların üzerinde güneşlenmek çok değişik olacaktır.

SHELL BEACH
Shark Bay, Avustralya

Batı Avustralya'daki Shark Bay'de bulunan Shell Beach de doğanın bir eseri. Burada doğanın ilginç bir dengesiyle karşı karşıyayız. Deniz suyu o kadar tuzlu ki midyeler doğal düşmanları olmadan alabildiğine çoğalabiliyor. Bu bolluk da midye kabuklarının plajı bir kum misali örtmesiyle sonuçlanıyor. Bu plajda rahat uzanıp güneşlenmezsiniz belki ama bu kadar deniz kabuğunu da başka bir yerde göremezsiniz.

PINK SANDS
BEACH
Bahamalar

Bahamalar'da Harbour Adası'ndaki pembe renkli bu plaja rengini, kıyıya vuran mercan kalıntıları veriyor. Dalgalarla minicik parçalara bölünen mercanlar bu muhteşem renkli kumsalı oluşturmuş. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki plajın çevresinde sık oteller, restoranlar ve kulüpler bulunuyor. Sakin bir atmosfer sergileyen plajda, tozpembe hayaller kurup keyifli saatler geçirebilirsiniz.

BENAGIL SEA CAVE BEACH
Algarve, Portekiz

Portekiz'in güneyindeki Benagil Sea Cave Beach, Benagil sahilinin 150 metre doğusunda bulunuyor. Buradaki magaralar, kolayca aşınabilen kireçtasından oluşmuş, Magaraya giriş denizden olsa da, ulaşım için farklı opsiyonlar var. Benagil mağarasını ve çevresindeki diğer mağaraları görebileceğiniz bir bu tura katılmanızı öneririm. Bir de plaja yüzerek gitmek mümkün. Denizin durgun olduğu bir günde iyi yüzebiliyorsanız rahatlıkla mağaraya ulaşabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.