Ayşe Kucuroğlu: ''Yeni düzene uyum sağladık''

Pandemi döneminde pek çok insan evlerinde kalarak salgının yayılmaması için karantinaya girdi. Cemiyet hayatının sosyalliğe alışkın simaları bu dönemi evlerinde kurallara uyarak geçirdiler. Henüz tam atlatamamış olsak da yaz aylarının gelmesi hepimizi dah

Ayşe Kucuroğlu: ''Yeni düzene uyum sağladık''

HAZIRLAYAN MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr

Uzun süren karantina döneminden sonra tatile çıktınız. Tatile çıkmak için tereddüt ettiniz mi, kaygılarınız var mıydı?
Uzun süreden sonra tatile çıktık. Elbette tereddüt ve kaygılarımız vardı. Ama hayatın bir şekilde akması gerekiyor. Yeni normale ayak uydurduk. Uymak zorundayız.

Nerede tatil yaptınız ya da yapıyorsunuz, neden orayı tercih ettiniz?
İlk olarak Alaçatı oldu. Uçakla gitmek istemedik. Özellikle konaklayacağımız yerin sahibini ve yönetiminin titizliğine göre seçim yaptık. Alaçatı'da Viento otele gittik. Birçok şey değişmişti. Ortak alanlar el sensörü ile açılıyordu. Girişte tüm bavullar dezenfekte ediliyordu. İkinci defa da uçağa binerek Bodrum Cape'de kaldık. Aynı şekilde çok dikkatli ve özenlilerdi. Doluluk oranları limitli olması sizi daima mesafeli tutuyor. Ayrıca Cape Bodrum'un oda temizliği için izin alması bizi etkiledi.

Pandemiden dolayı tatilde nelere dikkat ediyorsunuz?
Tatilde kendi üzerimize düşenleri zaten yapıyoruz. Gittiğimiz tesislerde dezenfeksiyona ve kalabalık olmayan yerlerde olmaya özen gösteriyoruz.

Konakladığınız veya yeme-içme ve eğlence için gittiğiniz turistik mekanlarda pandemiye karşı önlemleri nasıl buldunuz, bu konudaki gözleminiz neler?
Müthiş doğru seçim yaptığımızı düşündük. Ve herkes çok bilinçliydi. Şimdi sırada bir Atina programımız var. Pandemi sonrası ilk kez yurtdışına uçacağım için heyecanlıyım. Farklılığı daha havaalanında anlıyorsunuz. Ayrıca aylarca evde temkinli yaşadıktan sonra oldukça farklı bir yeni dünya düzeni gibi geliyor insana. Artık dünyanın yeni düzenine biz de uyum sağladık. Önlem alındıktan sonra yeni normal hayatta bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.