Esra Oflaz Güvenkaya: ''Bodrum bizi iyileştirdi''

Pandemi döneminde pek çok insan evlerinde kalarak salgının yayılmaması için karantinaya girdi. Cemiyet hayatının sosyalliğe alışkın simaları bu dönemi evlerinde kurallara uyarak geçirdiler. Henüz tam atlatamamış olsak da yaz aylarının gelmesi hepimizi dah

Esra Oflaz Güvenkaya: ''Bodrum bizi iyileştirdi''

HAZIRLAYAN MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr

Uzun süren karantina döneminden sonra tatile çıktınız. Tatile çıkmak için tereddüt ettiniz mi, kaygılarınız var mıydı?
Biz mayıs ortası geldik Bodrum'daki evimize. Evde olacağımız için tereddüt etmedik.

Siz tam bir Bodrum aşığısınız değil mi?
Evet... Biliyorsunuz çok zorlu atlattık ailece Covid 19 illetini. Uzun bir hastane ve sonrasında evde iyileşme sürecimiz oldu. Bodrum'un havası, doğası, denizi, güneşi ve organik besinleri hızlıca iyileştirdi bizi.

Tatiliniz nasıl geçiyor, daha önceki tatillerden farkı var mı?
Bizim evimiz sitede (Mandarin Oriental Residences) ve burada yönetim en üst seviyede hijyen ve tedbir uyguluyor. Bizler de elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz ve hep açık havadayız. Çok az, onda da seçici olarak dışarı çıkıyoruz.

Pandemiden dolayı tatilde nelere dikkat ediyorsunuz?
Artık sevdiklerimizle, dostlarımızla sarılmamaya, öpüşmemeye alıştık. Markete, marinaya, alışverişe vs. giderken de hep maskemizi takıyoruz. Ben teveküllü bir insanım, her şey Allah'tan, Allah'a emanetiz. Bu yaz tatilinde hayatta kaldığımız, sağlığımıza kavuştuğumuz için ailece minnettarız.

Konakladığınız veya yeme-içme ve eğlence için gittiğiniz turistik mekanlarda pandemiye karşı önlemleri nasıl buldunuz, bu konudaki gözleminiz neler?
Alınan önlemlerden ve sağlık sistemimizden çok memnunum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.