Gül Gölge: ''Bir ay evden çıkmadan tatil yaptık''

Pandemi döneminde pek çok insan evlerinde kalarak salgının yayılmaması için karantinaya girdi. Cemiyet hayatının sosyalliğe alışkın simaları bu dönemi evlerinde kurallara uyarak geçirdiler. Henüz tam atlatamamış olsak da yaz aylarının gelmesi hepimizi dah

Gül Gölge: ''Bir ay evden çıkmadan tatil yaptık''

HAZIRLAYAN MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr

Uzun süren karantina döneminden sonra tatile çıktınız. Tatile çıkmak için tereddüt ettiniz mi, kaygılarınız var mıydı?
Tabii ki kaygılar mutlaka oluyor ama kurallara uyulduğunu görünce kaygılarımız azalıyor.

Nerede tatil yaptınız ya da yapıyorsunuz, neden orayı tercih ettiniz?
Haziran ayı boyunca Bozburun'daydık. Hem hava çok güzeldi hem kalabalık tatil için gelen kişi sayısı azdı. Bir ay boyunca neredeyse evden çıkmadan tatil yapabildik. Ardından ben bir hafta Çesme'ye gittim. Benim bulunduğum mekanlar oldukça tedbirliydi.

Tatiliniz nasıl geçiyor, daha önceki tatillerden farkı var mı?
Elbette farklı , öyle de olması gerekiyor. Hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız. Bu illetten kişisel özverilerimizle kurtulacağız. İnsan tatilde olunca biraz unutmak istiyor olanları ama henüz unutabileceğimiz düzeyde olduğumuzu düşünmüyorum.

Pandemiden dolayı tatilde nelere dikkat ediyorsunuz?
Maske kullanıyorum, dezenfektanımı yanımdan ayırmıyorum ve mümkün olduğunca kapalı yerlere girmemeye çalışıyorum.

Konakladığınız veya yeme-içme ve eğlence için gittiğiniz turistik mekanlarda pandemiye karşı önlemleri nasıl buldunuz, bu konudaki gözleminiz neler?
Kişi sayısı kapasitesinin altında müşteri alıyorlar bu şekilde mesafe korunabiliyor. Çalışanların bilinçli olması, tek kullanımlık bardak, çatal, bıçak, tuz, karabiber ve menülerin dijital olması gibi birçok önlem alınmış. Bu bir süreç ve dediğim gibi kişisel olarak ne kadar dikkat edersek, üzerimize düşenleri yaparsak en az hasarla kurtulacağız inşallah. Her şeyden önce bireysel bilinç çok önemli.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.