Tanem Sivar Dirvana: ''Jango ailemizin en değerli üyesi''

İş, cemiyet ve sanat hayatından, evcil hayvanları ile sosyalleşmek ya da sosyalleşememek konusunda aradaki ikilemi ortadan kaldırmış yedi kişi ile buluştuk ve minik dostlarla tatillerinin nasıl geçtiğini konuştuk. Birbirlerine olan bağlılıkları, yazlık me

Tanem Sivar Dirvana: ''Jango ailemizin en değerli üyesi''

YAZI İREM ORHAN irem.orhan@sabah.com.tr

Biz tatillerimizin nerdeyse tamamını sahibi olduğumuz Bozburun Yat Kulübü'nde geçiriyoruz. Burası petfriendly (hayvan dostu) bir mekan ve müdürümüzün, garsonlarımızın, bir de bizim iki tane olmak üzere sabit beş köpeğin olduğu bir işletme. Misafirlerimiz de her zaman evcil hayvanlarıyla gelebiliyorlar. Hatta bu ay papağanıyla gelen bir misafirimiz bile olacak. Evcil hayvan sahibi olmak şu hayatta bir insanın başına gelebilecek en güzel şey. Biraz ilgi ve biraz da şefkatten başka hiçbir beklentisi olmayan, en iyi arkadaş, en iyi aile üyesi diyebilirim. Hatta o kadar ki; bazen oğluma soruyorum; "Kardeş istiyor musun" diye o da "Hayır istemiyorum, benim Jango'm var" diyor.

"PETFRIENDLY MEKANLARI SEVİYORUZ"
Bazı mekanların evcil hayvan almıyor olmalarıyla ilgili aslında kendimize çok fazla sıkıntı yaratmıyoruz. Onlar öyle tercih ediyorlarsa kendileri bilir, oralara gitmiyoruz ve onları belleğimizde öyle kodlayarak mesafeli davranıyoruz. Çünkü bizim için evcil hayvanlarımız da ailemizin bir parçası. Ve gittiğimiz yerlerde yanımızdalarsa da elbette onların rahat edebileceği bir ortam tercih ediyoruz. Evcil hayvanlarımız da zaten belli bir terbiyeye sahip hayvanlar ve bir mekana girmekle ilgili bir talepte bulunuluyorsa bunun bilinciyle yapıyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.