Niyazi Erdoğan: “Tasarımın önde olacağı bir moda haftası olacak”

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un (MBFWI) yeni sezonu, pandemi nedeniyle dijital olarak gerçekleşecek. Etkinlikte yer alacak ünlü modacılar da görüşlerini Şamdan Plus ile paylaştı.

Niyazi Erdoğan: “Tasarımın önde olacağı bir moda haftası olacak”

Evde kaldığımız süreçte, tasarımlarımızla takipçilerimiz arasındaki etkileşimden mahrum kaldık. Dijital moda haftası bize üretme güdüsü kazandırırken, önümüzdeki yaz sezonuna da hazırlıklı olmamızı sağlıyor. Ayrıca globalde de yaptığımız hazırlıkları sergileme imkanı bulacağız. Bu sebeple heyecanlıyız. Moda profesyonelleri ve endüstrinin gereksiz yüklerinden arındığı bir sezon olacak bence. Asıl işi moda olanların takip ettikleri, kimsenin görünmek için koşturmadığı, tasarımın önde olduğu bir hafta bizi bekliyor. Uluslararası platformda da pozitif etki bırakacağımıza inancım sonsuz.

"Kendi podyumumuzu dahi dijitalde tasarladık"
Değişim süreci öncesi online mağazamızı hayata geçirmiştik. Marka olarak bu dönemde ve sonrasında ürünlerimize online'dan daha kolay, ulaşılabilir bir hale gelmeyi hedefledik. Tasarım üretimi ve sunumunda da yeni bir vizyon belirleyerek, bu MBFWI'de tamamı dijitalde üretilmiş bir defile sergileyeceğiz. Türkiye'de bir ilk olacak bu sunum, hem üretim hem de sunum süreçlerindeki bulaş riskini ortadan kaldırıyor. Ekonomik olarak da birçok özgürlük sunan bu dijital teknikle gerçeğe en yakın görüntüler elde ediyoruz. Ayrıca bu sezon kendi podyumumuzu da dijitalde tasarlama imkanı bularak şahsen mimar kimliğimi de ön plana çıkarma şansı yakalamış oldum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.