Konforla modernin uyumu

Yaşam alanlarına kalıcı tasarım, konfor ve keyif katmayı felsefesi olarak benimseyen Bon Objet markasının kurucusu Tuğçe Eyilik Vardar’ın Beykoz Konakları’ndaki yaşam alanına davetlisiniz.

Konforla modernin uyumu

RÖPORTAJ: ÖZGE ZEKİ
FOTOĞRAFLAR: İSA ARSLAN

Tuğçe Eyilik Vardar'ın evinde de tıpkı markası Bon Objet'nin felsefesi gibi fonksiyonellik ve rahatlık ön planda tutulmuş. Klasik detayların modern sunumlarla birleştiği köşeler eve enerji katıyor. Markasının mottosunu "Mobilya, bulunduğu ortama kişilerin bireysel seçimleri ile girer ve mutlaka kişinin yaşam tarzının yanı sıra kişiliği ve karakterinden de ipucular taşır" sözleriyle anlatan Tuğçe Eyilik Vardar, evindeki her dekorasyon öğesinin hikayesini kahvelerimiz eşliğinde içtenlikle bizimle paylaşıyor.

TUĞÇE EYİLİK VARDAR'IN BEYKOZ KONAKLARINDAKİ MUHTEŞEM YAŞAM ALANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ne kadar zamandır burada yaşıyorsunuz? Evde ne gibi tadilatlarınız oldu?
İki yıldır burada yaşıyoruz. Eve yaptığımız en önemli tadilat parkelere oldu. Gerçek parke olduğu için ancak cilayla bakımı tamamladık. Duvarlarda renk değişikliği yaptık, açık bej ve vizon tercih ettik. Evin tadilatının tamamlanması bir yılı buldu ve sonuçta aydınlatma sisteminin de yenilenmesiyle ev istediğimiz halini aldı. Üç katlı burası, en alt bahçe katında salon ve mutfak var. İkinci katta ebeveyn yatak odası ve oturma odası, en üst katta da üç yatak odası bulunuyor. Bir kış bahçesine dönüşmüş terası var, ön tarafta da bir yeşil alanımız var. Bizimle burada yaşayan dört köpeğimiz, bir kedimiz var.

Dekorasyon stilinizi nasıl tanımlarsınız?
Klas casual diye adlandırılıyorum. İçerisinde mutlaka azıcık antika değeri olan ürünlerle konforlu modern dokunuşlar yapmayı seviyorum. Kendim de mobilya tasarımı yapıyorum dolayısıyla tasarımlarımda bile öne çıkan, eskiyle geçmişten gelen eski zaman mobilyalarının bugüne uyarlanması ve fonksiyonel olması. Bu bakış açısı mobilya tasarımlarımda da en ön planda. Tasarımların fonksiyonel olması, birden fazla kullanıma uygun olması önemli benim için. Aynı zamanda renk ve dokularda bir uyum ve dengeli bir çeşide gitmeye çalıştım.

Peki, renk ve dokularda favorileriniz hangileri?
Acı kahve ahşap dokusunu çok severim. Parlak olmayan mat dokulu deri, güderi kumaşları seviyorum. En sevdiğim aksesuarlar geçmişten gelen antik sayılan gümüşlerle mermer objelerdir.

Çok şık bir masa tasarladınız. Detaylarından bahseder misiniz?
Siyah rengi çok seviyorum, asil buluyorum. Bu masada siyah, beyaz ve gümüş uygulamak istedim. Yılbaşı için çam bitkisini kullandık. Çiçek dekorasyonunda Burgundy by Ayşegül Bayrakdar yardımcı oldu. Kendi ellerimle boyadığım zamanında ailemizin kurmuş olduğu Kula tekstil fabrikasının eski makine dokuma ayaklarını yemek masasında kullandım. Masanın ayakları dokuma tezgahı aslında, ben onu yemek masasına çevirdim.

Kendinizi en rahat hissettiğiniz, en keyif aldığınız yer neresi?
Herkesin bir köşesi vardır ama benim her odada kendime özel bir alanım var. Tabii en çok vakit çocuklarla oturma odasında geçiyor. Çalışma ortamını da oraya aldım.

Takip ettiğiniz tasarımcılar kim?
Dünyadan birçok tasarımcıyı takip ediyorum. Fonksiyonel çalışmada gençlere hitap eden noktada Karim Rashid diyeceğim; tasarımları beni motive ediyor. Ferretti markasını da çok beğeniyorum. Banyoda Devon Devon'u çok seviyorum.

Pandemi sebebiyle evlere dönüldü. Sizde ev algısı farklılaştı mı?
Pandemi benim tam showroom açılışıma denk geldi. Çubuklu'da yeni açacağım showroom 15 Mart'ta bitti, 16 Mart'ta sokağa çıkma yasakları başladı. Tabii tüm dünyada hayat durduğu için bir şey diyemedim. Maalesef unutulmayacak bir başlangıç oldu. Üç ay gidemedik. Temmuz'da yerleştirmeye başladık. Gerçi online satışlar devam etti bu süreçte, showroom'a hazırlanma süreci oldu bir bakıma.

Bon Objet tasarımlarınızda bizimle paylaşacağınız yenilikler var mı?
Üzerinde çalıştığımız bir ev projesi var. Ayrıca yeni bitmiş residance'larda bir daire dekorasyon işimiz mevcut, içerisinde kış bahçesi bulunması da ayrıca çok keyifli. Bon Objet olarak her gün geliştirmeye çalıştığım yeni tasarım mobilyalar var. Hem ihtiyaç hem de temiz bir dünyaya kavuştuğumuzda da tasarımı kullanmaya alışacağımız keyifte olması bizim için önemli. Mobilya tasarımlarımızda dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid'in İtaliCa yer döşemesi markasının Türkiye temsilciliğini aldık ve İtaliCa ürünlerini kullanarak dizayn ettiğim sehpalar var, onlar da master piece gibi olacak. Bende projeler bitmez ama Bon Objet ile ilgili en önemli hedefim Türkiye'de iyi bir yerli marka olmak, sonra da dünyada duyulabilenlerden olabilmek; hayal etmek bile değerli.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.