Gençlik dolu bir ışıltı kazanmanıza yardımcı olacak 7 besin

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için beslenme düzeninizi nasıl güncellemeniz gerektiğini Dr. Mehmet Öz yazıyor.

Gençlik dolu bir ışıltı kazanmanıza yardımcı olacak 7 besin

Dr. Mehmet Öz Youtube/Dr.ÖzveEkibi

ISPANAK
Bu koyu yeşil sebze su ve antioksidan deposudur. Ispanak aynı zamanda bol miktarda C vitamini içerir, bu da vücudun kolajen üretimini destekler. Cildinizin pürüzsüzlüğünü ve esnekliğini koruyabilmesi için kolajene ihtiyacı vardır.

TATLI PATATES
Bu kök sebze parlak rengini beta-karoten isimli antioksidan maddeden alır. Vücut beta-karoteni A vitaminine dönüştürür. A vitamini, cildin nemini korumak için gerekli olan en önemli besin maddelerinden biridir.

KARPUZ
Karpuz bol miktarda A, B ve C vitaminleri içerir ve aynı zamanda kendisine parlak kırmızı rengini veren likopen deposudur. Ayrıca cilt sağlığı için büyük önem taşıyan amino asitler içerir.

SOYA
Son yıllarda soya birçok yaşlanma karşıtı güzellik ürününde kendini gösteriyor ve bunun bir sebebi var. Soya yüksek oranda izofl avon içerir. İzofl avonlar, yapılan bazı bilimsel çalışmalara göre kırışıklıkla savaşmaya ve UVB ışınları kaynaklı cilt hasarı/ kızarıklığını azaltmaya yardımcı olan bir doğal bileşiktir.

MANTAR
Mantarın parlak canlı rengi olmasa da bu sebze fl avonoid, tokoferol, askorbik asit ve karatenoid gibi serbest radikal hasarıyla savaşan antioksidanları içerir. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar mantarda bulunan veratrik asit uygulanıp UV ışınıyla tedavi edilen ciltlerde DNA hasarının azaldığını gösteriyor.

YABAN MERSİNİ
Yaban mersini vücudun kolajen üretme ve yeniden yapılandırma gibi önemli fonksiyonları için kullandığı antosiyanin bakımından oldukça zengindir. Bir tür antioksidan olan antosiyaninler meyveye parlak rengini veren bileşenlerdir ve cildi zararlı serbest radikallere karşı koruyabilir.

AVOKADO
Avokado, enflamasyonu yok etmeye ve cildin pürüzsüzlüğünü artırmaya yardımcı olabilecek yağ asitleriyle doludur. Avokado B vitamini, D vitamini ve potasyum gibi cildin ihtiyaç duyduğu diğer besin maddelerini de bol miktarda içerir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.