Pandemi mutfağı evin yıldızı yaptı

Pandemi yüzünden eve kapanınca mutfakta çok zaman geçirmeye başladık. Bodrum Mutfak Mobilya’nın kurucusu Mustafa Güneri, hem mutfak trendlerini hem de keyifli ve işlevsel mutfakların nasıl olması gerektiğini anlattı.

Pandemi mutfağı evin yıldızı yaptı

Pandemi nedeniyle kalabalıktan uzak durmak isteyen iş, cemiyet ve sanat hayatından birçok ünlü isim kışı da yazlıklarında geçiriyor. Yemek için dışarı çıkmadıkları için de yazlıklarının mutfakları önem kazandı. Bu yüzden olsa gerek birçok 'yazlıkçı' mutfaklarını yenilemeye başladı. Şehirdeki evlerde de durum bundan farklı değil. Biz de Bodrum Mutfak Mobilya'nın kurucusu Mustafa Güneri ile günümüzün mutfak trendlerini ve mutfağını yenilemek isteyenlere tavsiyelerini sorduk.

Önce biraz kendinizi ve Bodrum Mutfak Mobilya'nın hikayesini anlatır mısınız?
1969 yılında Bodrum'da doğudum. İlk, orta ve lise tahsilimi Bodrum'da tamamladım. 14 yaşıma geldiğimde mavi yolculuğu başlatan kaptanlardan biri olan babam Mehmet Yılmaz Güneri'nin yanında miço olarak çalışmaya başladım. Askerlik dönüşü denize veda ettim ve 1996 yılında mutfak mobilyası işine başladım. Bodrum'da hazır mutfak üretimini ilk yapan firmalardan biri oldum. Sonrasında kendi işçilik ve hünerimizi sergileyebileceğimiz masif bölümünü de bünyemize katarak hazır ve modüler sistemden bağımsız, özgür mutfaklar tasarlamaya başladık. Kalitede standardı korumak, tasarımda standartların üzerine çıkmak için butik üretim ve hizmet anlayışını o yıllarda benimsedik. 2003 yılında mobilya kategorisini de bünyemize taşıyarak üretim parkurumuzu Entegre Üretim Tesisi'ne dönüştürdük.

Bodrumlu bir markasınız ve üretiminizi de orada yapıyorsunuz ama hedefiniz tüm Türkiye galiba...
Hedefimiz Türkiye genelinde müşterilerimize en iyiyi, en farklı hizmeti sunmak. Bodrum Mutfak Mobilya aynı kaliteyi Türkiye'ye taşıyacağımız bayi ağı yatırımları için çalışmalarımızı başlattık.

Biraz da ürünlerinizden bahseder misiniz, ürün yelpazenizde neler yer alıyor?
Bodrum Mutfak Mobilya, butik tasarım ve üretim anlayışla bir evin ihtiyacı olan mutfak başta olmak üzere, mobilya, oturma grupları, kapı, banyo ve aksesuarlardan oluşan geniş bir ürün gamıyla yoluna devam ediyor ve 25 yıldır kalite odaklı büyümesini sürdürüyor. Aralarında birçok ünlü ismin ve prestijli konut projelerinin yer aldığı binlerce müşterimiz için kalitenin ayrıcalık değil ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.

Tasarım ve üretimde öncelikleriniz neler?
Modern tasarım anlayışını ve işlevselliği bir araya getirerek alan ölçüsü ile beklentileri en doğru oranda buluşturuyoruz. Kolay kullanım ve tasarım detayları ile keyif ve paylaşım temalarını başrole taşıyoruz. Küçük alanlarda optimum kullanıma odaklanılırken, büyük alanlarda işlevselliğin yanında çekiciliği artıran unsurlara yer veriyoruz. Zaman ve yer kazandıran depolama sistemleri, tasarımı taçlandıran tezgah seçenekleri, görselliği ön plana çıkaran açık raf bölmeleri gibi ayrıntılara büyük önem veriyoruz. Estetik ve işlevselliğin, yenilik ve konforun bir araya geldiği çözümleri ile konutlara yeni bir soluk kazandırıyoruz.

Sezonun trend mutfak mobilyası ürünlerinin özellikleri öğrenelim.
Hayat akışına yön verecek mekanların, ilham veren detaylarla renklendiği, modası geçmeyen mutfakların zamanı. Hayatın hızlı temposunda, pandemi döneminin stresi altında evde geçirilen her anın telaştan uzak, güven dolu olması beklentisi, mekan tasarımlarında keyif ve paylaşım temalarını başrole taşıyor. Mutfak mobilya trendlerinde tanımlanan kimlik; modern, minimal, detaylarda çözümcü yaklaşımlar. Mutfak dekorasyonunda en öne çıkanı mutfak dolaplarıdır. Pastel renkli boyanmış veya ağacın dokusuyla sunduğu doğal tonlarda ahşap dolaplar tercih ediliyor. Mutfaklarda esneklik sağlayan ve mekanı istediğiniz gibi kullanmanıza olanak tanıyan hareketli ada ünitesi, gündelik yaşamı kolaylaştıracak, düzen sağlayacak, pratik ve hızlı çözümler sunuyor. Zaman ve yer kazandıran hareketli kiler sistemleri ile zenginlik kazanan dolaplar, anti-bakteriyel tezgah ve görselliği ön plana çıkaran açık sistem raf bölmeleri mutfaklarımızı güzelleştiriyor. Mutfakların salon ile beraber planlanması mekanın daha geniş algılanmasını sağlıyor. Bu aradagüçlü bir havalandırma sistemi ile sessiz çalışan elektrikli cihazların seçilmesi önemli. Country mutfak modellerinin modası ise hiç geçmiyor. Bodrum Mutfak Mobilya country mutfak modelleri, natüralist ahşap dokuları ve toprak tonları ile çok beğeniliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.